Şimdi Ara

Arkadaşlar İBS miyim ( kusura bakmayın forumda yeni sayılırım yanlış yere açmış olabilirim)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • LunalunaypKKhaza
    Er4 sa.0
    Herkese Selamlar Arkadaşlar. Cevap verirseniz çok mutlu olurum.

    Bir süredir mide ve bağırsak sorunları yaşıyorum genellikle psikolojik olduğu söyleniyor etrafımdakiler taraflıdan. İş yerinde stres var biraz bu arada baba olacağım onun heyecanı ve sterside var üzerimde sorunlarıma geleyim.



    Bir süre önce nefes problemi yaşadım ve göğüs hastalıklarına gittim Bilgisayarlı tomografi çekildi nefes darlığımın ciğerlerle ilgili olmadığı söylendi. Midemde gaz olduğu belirtildi. sonrasında şikayetlerim arttı belki strese girmişimdir sonrasında yüksek ihtimalle kafama taktım. Belirtilerim daha sonra farklı şekilde gelişti. Mide ve Bağırsaklarda şişkinlik Göbeğimin tam sağında (iki üç santim kadar) hafif bir ağrı. Akşam yemeklerden sonra özellikle aşırı karın guruldaması var şuan bile var. Tuvalete çıkmamda sorun yok, sadece biraz yumuşak çıkıyor. ama o kadar dışkı nereden geliyor anlamıyorum. bazen sağ kaburgama doğru bir sızı şeklinde ağrı da oluyor. üşüttüğüm zaman rahatsızlığım daha da kötü oluyor. Karnımda ağrı sancı gibi durumlar oluşmadı şükür kabızlık ishal yok. Dışkıdan sonra bazen yanma hissi var. Mide bulantısı hafiften hissediyorum. Son olarak ta bazen ağzımda farklı bir koku hissediyorum çamaşır suyunu andırıyor gibi.Son olarakta bazen sağ yanım kaburgamın bitti yerde batma hissi oluşuyor ilgisi var mı bilmiyorum.



    Bu şikayetlerle iki defa devlet hast. dahiliye iki defa gastro farklı hastanelere bir özel hastane ve Ank. şehir hastanesine gittim ayrıca tanıdık doktorlarla falan görüştüm konu ile ilgili olarak.

    İki defa kan tahlili bir defa üst karın ultrasonu bir gaitada gizli kan testi (Dışkılama yaparken kırmızı parçacıklar görmüştüm koktum bir saat sonra verdim tekrar temiz çıktı ), idrar testi yapıldı. Endoskopi ve kolonoskopi istenmedi hiçbir doktor tarafından. 2 Kan tahlili , Gaitada gizli kan, İdrar tahlili , Üst karın ultrason (Pankreas,karaciğer,dalak,böbrek karın içinde sıvı vs yok.)yani bu tahlilerin hepsi normal aralıkta şükür.



    Son gittiğim doktor simflat verdi ve iki üç ay kullan geçer dedi. Birkaç haftadır daha iyi hissediyorum ama sorunun ne olduğunu anlayamadım. Bazen apandist mi diye korkuyorum ama bu kadar uzun sürer mi bilmiyorum. En son gittiğim özel hastanedeki gastro doktoru e devlette kayda bakınca İBS olarak kayıt açmış. tavsiyeleriniz var mı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.