Şimdi Ara

arkadaşlar lütfen yardım edermisiniz??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 2 sene önce bilgisayar aldım Maxtor 80Gb Sata harddiskim var fakat hiçbirşey yapmamama yada yapmamaya özen göstermeme rağmen harddiskimde bozuk sektörler oluştu hdd regenerator programı ile dos ta tarama yaptım bozuk sektörlerin olduğu yerleri mimledim fakat bi zaman sonra bozuk sektörlerin sayısı artmaya başladı garantiye yolladım o garantideyken bi tane Samsung 80Gb Sata harddisk daha aldım onu kullanmaya başladım fakat 2 ay sonra onda da bozuk sektörler oluşmaya başladı bilgisayara hiç reset atmama rağmen bir türlü anlayamıyorum bilgisayarımın performansı süperken çok yavaşladı harddiskim kilitlenip duruyor ve bilgisayarım kendi kendine reset atmaya başladı video izleyeceğim , oyun oynayacağım zaman reset atıyor işlem yapmıyorken birşey olmuyor ama yapmaya kalkışınca direk resetleniyor bu sorunda sanırım harddiskten kaynaklanıyor bu harddiskleri ne yapmam gerekki bozuk sektör oluşmasın arkadaşlar yardım ederseniz çok minnettar olurum acaba güç kaynağından yada prizden (topraklama var ama yetmiyor olabilirmi?) kaynaklanıyor da olabilirmi?







  • Elektrikle ilgili bir sorunun olabilir. elektrikler çok oynaksa bu sıkıntıyı yapabilir. bir arakadaşımın başına gelmişti. teknik servisten ups kullanma tavsiyesi aldık. ups e geçince bir sorun kalmadı?
  • Selamlar,

    Her iki harddiskin de bu kadar kısa sürede BAD sector sarması mümkün değil. Mutlaka bir elektrik sorunu vardır. Yada kasada bir yerde kısa devre olabilir. Kasayı veya power supply değiştirmek de çözüm olabilir. İmkanınız varsa , farklı bir kasa satın alıp , sisteminizi o kasa içine monte edin.

    Ayrıca garantide olan HDD' nin yenisini (sıfır) talep etmeyi kesinlikle ihmal etmeyin.
  • Aklıma gelen diğer bir husus, harddiskinizin bağlantı civatalarını iyi sıkın.

    Eğer gevşek kalırsa, kasadaki sac plaka ile harddisk arasında boşluklar olabiliyor. Bu durumda harddiskiniz sürekli titreşimli çalışır ve darbe alır, ancak siz bunları hissedemezsiniz. Böylece kısa sürede yıpranabilir. Vidaları kontrol edin.

    Birçok harddisk yazılımı var, ama bunlar geçici çözüm sağlıyor diye biliyorum. BAD sector' lerin üzerini örtüp temizlemiş gibi gösterebilir, ancak fiziksel olarak düzeltemezler.
  • vidaları sıkıp önlemini zaten almıştım 4 vida girişide dolu şuanda fakat elektrik kesintileri çok sık olmasa da yaşanıyor en iyi çözüm yeni bir kasa ile ups almak gibi görünüyor şuan
  • bi de dün akşam aniden mavi ekran çıktı bu sorunda harddiskten kaynaklanıyor büyük ihtimal



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulut_45 -- 14 Şubat 2007; 11:44:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.