Şimdi Ara

arkadaşlar PUG 307 'antipollution fault hatası veriyor. (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
178
Cevap
6
Favori
184.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • uygun fiyata 5'li cd çaları tamir veya yenisini bulabilirmiyim.
  • aracımda oluşan hafif çizikleri kolayca giderebileceğim bir pratik çözümü olan varmı yardımcı olursanız sevinirim.
  • selam arkadaslar.ilk defa kalıcı olarak antipollution fault hatası bende de ortaya cıktı.aracım benzınlı 307 otomatık .lpg de var.hatadan once lpgdeyken biraz sorunlu calişmaya başladı arac.lpgyi ve benzin deposunu fulledıkten sonra ortaya bir de bu hata cıktı.ben lpgdeki problem icin lpg servisine gittim.orda kalıbrasyon yaptilar.genel olarak performansı baya iyileşti ve lpg ile alakalı bir sorunum kalmadı.lpg serviste bu ariza kodunu da sildi usta.bu arada hata kodu P2191.yaklasık 10-15 KM SONRA ariza işigi tekrar yandı.aracın gıdısınde belli belirsiz bir dusus oldu ama bana oyle geliyorda olabılır.tekrar lpg servise gittim.ayarlari kontrol etti.hersey 4 - 4 lük gorunuyor.bilgisayarda benzın enj.zamanı ile gaz enjektor zamanlari hemen hemen aynı gorunuyordu.usta bu degerleri yakalamak icin cok ugraştıgını ve bunu saglamanın hıc te kolay olmadıgını soyledı.tekrar arıza kodunu sıldı.kod:P2191.
    su an ariza işigi yanıyor.aracı ılk caliştirdigimda ekranda 'antipollution fault' hatası veriyor.performansta bir dusus yok.lpg usta tekrar yanarsa işik gaz ayarini biraz acarim demişti.o zaman buyuk ihtimalle tekrar yanmaz dedi.işigin fakır karişimdan yanma ihtimalinin yuksek oldugunu soyledi.henuz servise gitmedim ama burda yazan mesajlari okuduktan sonra gitmeye korkar oldum.cunku hem masrafli cozumler sunulmuş hem de sorun cozulememiş cogu arkadaşin.
    bu hata kodu (P2191) kesin cozum icin bir fikir verir mi?
    kodun acılımı: System Too Lean at Higher Load
    lpg ustasının dedigi gibi karişimla ilgili bir sorun mu yoksa problemi başka yerde daha dogrusu yetkili servisle mi cozmemi tavsiye edersiniz?




  • antipullition fault verince gidişatında bi değişme olmuyo demişsiniz. nasıl olmuyo araba 3000 devri geçmiyo. motor kısıtlıyo kendini hata verince. sonuçta aldığınız yakıtla ilgili. yakıtı beğenmiyo araba.
  • 3000 deviri geciyor.ama yuksek hızlarda anormalligi daha cok hissediyorum.ne kadar abandıysam 160i gecemedim.ama yuzde 95 sehir icinde oldugum icin yuksek hızlarda ki bu anormalligi yaşamiyorum.bugun tekrar ustaya gidecem.yuksek hızlarda enjektorlerin acik kalma zamanini arttirmasını soyleyecem.tabi o da sorunu anladim dedi ,bakalım anladıklarimiz ortusecek mi?
  • benim arabada da uzun yolda çıkmıştı ankaradan bursaya dönüyodum. ankara çıkışından shellden benzin aldım ve antipollition fault hatasını verdi. araba 3000 devri geçmemeye başladı. geri döndüm ankarada bi pug yetkili servisine girdim. adamlar dedi ki yakıt kalitesi düşük ondan oldu. benzinliği şikayet etmeniz için depodan örnek alcaz dediler. hiç uğraşamadım onunla adamlar makina bağlıyıp silceklerdi arızayı öğle yemeğindeymişler beklemeden çıktım. 3000 deviri geçmeden eskişehire kadar geldim yol üstünde eskişehirde bi pug servisine girdim. orda baya yardımcı oldular. adam dedi bi parça arızalı deişimi 1000tl. sonra bi öneri sundular o parçayı temizleyip takabiliriz diye. parça temizlendi ve yol bilgisayarı sıfırlandı. 100tl verdim. daha sonra hiç bir problem yaşamadım. bu anlattıklarım yaklaşık 10.000 km önce oldu. 10.000km'dir sorunsuz kullanıyorum. araba şuan 76.000de. şu ana kadar ki tek arızası buydu. şanslıyım sanırım.




  • mrb arkadaşlar.siteye sadece sizi bilgilendirmek için kayıt oldum bu konuda.bendede aynı hatayı veriyordu.1 hafta önce tatile gittim ve öncesinde lpg yi taktırdığım yerin tavsiyesi üzerine sürekli shell autogas kullanırdım.fakat akdenizde genelde shell lerde ipragaz vardı.ve 50 km sonra bu uyarı kayboldu.sonrasında 2 depo daha ipragaz aldım şimdiye çoktan vermesi gereken uyarıyı hala vermemişti arabam.sonra ardından autogas aldım acaba uyarı verecekmi diye.10 km sonra uyarıyı tekrar verdi.tatil bittikten sonra tekrar ipragaz aldım ve uyarı yine gitti.amacım burada autogas kötü ipragaz iyi demek değil.amacım bu uyarının lpg li araçlarda %95 ihtimalle gazdan kaynaklandığını sizlerle paylaşmak.
  • bitek lpg'de değil hocam diesel ve benzinlilerde de aynı şekilde. boşuna total önermiyo peugeot.
  • doğrudur ama ben sadece lpg li pug lar için çözüm önerisi sundum.
  • quote:

    öncesinde lpg yi taktırdığım yerin tavsiyesi üzerine sürekli shell autogas kullanırdım.fakat akdenizde genelde shell lerde ipragaz vardı.ve 50 km sonra bu uyarı kayboldu.sonrasında 2 depo daha ipragaz aldım şimdiye çoktan vermesi gereken uyarıyı hala vermemişti arabam.sonra ardından autogas aldım acaba uyarı verecekmi diye.10 km sonra uyarıyı tekrar verdi.tatil bittikten sonra tekrar ipragaz aldım ve uyarı yine gitti.


    bence arkadaşın tespiti isabetli olabilir. ben de yaklaşık bir ay evvel 2003 C5 aldım. kullandığım ilk bir kaç depo lpg de böyle bir hata yok iken ne zaman ankaraya geldim ve eskişehir yolu üzerindeki bir benzinlikten shell autogas ve benzin aldım bahsdilen hata ortaya çıktı.bir müddet sonra giden bu hata başka yerlerden gaz aldığımda hata vermiyor araç. halbuki hep tavsiye edilen Aygaz euroLPG, shell autogas ya da ipragaz kullanılmasıdır. son zamanlarda bu hata yoktu ve dün shell'den 97 oktan benzin ve autogas aldım aynı hatayı verdi ve bu iş artık kesinleştiki hatanın sebebi yakıt fakat benzin 97 oktan onun içinmi yoksa shell autogas mı sebep gerçekten çok merak etmeye başladım nasıl olur böyle birşey? sanki bu hata benzin 97 oktan olduğu için gibi ama deneyecez bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgy66 -- 20 Ekim 2009; 6:13:17 >




  • Arkadaşlar 307 cc sahibiyim geçen bugün yolda giderken araçla suya girdim aynı yazı bendede çıktı araç çalışıor ama yaklaşık 8-10 saniye sonra istop ediyor ve kısa süre bu yazı çıkıor ama kts yede bağlatmama rağmen herhangi 1 şey çıkmadı yanlış anlamayın ama benim oto bakım servisim war sizin werdiğiniz bilgiler yani 95 oktan bezin haricinde bunun elektronik 1 arıza olduğuna karar verdim ama kontağı çıkarıp taktığımda araç yeniden 8-10 sn çalışıp yeniden stop ediyor ve kontağı çıkarmadan 2.defa marşa bastığımda çalışmıyor.Eğer bu şekilde sorunla karşılaşan warsa outlaw_111_2@hotmail.com adresinede mail atabilir.
    İlginize Teşekkürler.
    www.didimtuning.com




  • arkadaşlar bugün tamriciden geldim. ve benim hata artık silinmiyor. adamların dediğine göre enjeksiyoblarda problem varmış. ve ya tamir (400 ) yada değişim 600 . pompayada baktırmak lazımmış :(( açıkçası arabadan çok soğudum. sizce bu sorunu çözermi. çünlkü çok değişik nednelerden kaynaklanıyormuş . ve en önemlisi bu duurmda ne tavsşiye edersiniz??
    yardımarının için çok tşklerrr ..
  • dostum güvenme bende aynı sorunları yaşadımmm.Pejo yetkili servisleri bile çözümü parça değiştirerek yapıyorlar.En önemlisi bence yakıt.yakıtı 95 oktan yap ve benzini hep yüksek tut.Arabayı arada bir benzinle 30 km git.Ben böyle yaptımm kısmi hallettim,Kafana takılan birşey olursa ara.Bu sıkıntıyı çeken bilir.05325408017
  • sağol dostum . burada arkadaşlara yardımcı olması açıısndan benim arabama yaptıklarını anlatayım. pompa ve enjeksiyonu açtılar ve mazot müşürünü değitirdiler ( bu arada mazot müşürü 530 ytl) pompacıda 380 milyon istedi. toplam 1.150 milyon tamirciye verdim. şimdilik 450 km deyişm ve sorun yok gibi. tamircinin dediğine göre sorun mazot müşüründeymiş. inşallah dediği doğrudur. artık görecez:)
  • aynı arıza kodunu ben de tüp takdırdıktan sonra yaşadım.aracım 60 bin de iken zavolinin izmir merkez servisine gittim ve sorun halledildi.araç şuan 66500 km de ve hala yanmadı
  • bendede 2004 307 hdi var aracı 3. viteste 110 120ye getirince araç antipollution fault yazısını vererek stop ediyo 1 hafta önce tamirciye götürdüm bilgisayardan baktı p0193 hatası verdi bununun üzerine pompanın arkasındaki yakıt müşürünü değiştirdik sonra deneme sürüşü yaparken yine hata verdi bu seferde EGR hatası çıktı, usta EGR yi kapattı bu sefer düzeldi dedi yine deneme sürüşü yaptık yine hatayı verdi. P1300 p1301 p1302. usta pug servisindeki arkadaşını aradı bişiler dedi adam, sonra tamirci sorunu buldum bi müşür değişecek iş kesin hallolacak dedi. çarşambaya kadar süre istedi şimdi araba tamircide bekliyo inşallah düzelir bende size bu mutlu haberi veririm :) eğer düzelmezse bilgisayardan o hatayı sildireceğim.
  • arkadaşlar sorunu halletim epey bi masraflı oldu ama siz inşallah harcamazsınız. motorun orda 100 150 tane kablo var ordaki kabloların bi kısmı aşınmış o yüzden şase yapıyormuş, şase yapınca hangi kablo değiyorsa oranın hata verdiğini gösterip motoru durduruyormuş. kabloları değiştirdik 100 liraya halloldu. ama orayı bulana kadar ben 1200 lira harcadım :)
  • arkadaşlar..
    benim de aracım 307 1.4 hdi xr bu sabah işe giderken antipollition fault uyarısı verdi..
    depom dolu son birkaç depo yu shellden almıştım..
    edirne de yaşıyorum bu sabah özellikle hava çok soğuktu -13 gösteriyodu araba sabah, acaba soğuktan mı bu uyarıyı veriyo acaba kendi kendine sönermi bu uyarı ışığı.. bunun dışında arabada herhangi bir anormallikgöremedim..

    saygılarr..
  • antipollition fault uyarısı aynı gün akşam arabayı çalıştırdığımda ilkönce yandı sonra kendiliğinden söndü
    sanırım önemli bişey diildi bi daha çıkmadı ..
  • antipollition fault bu hatayı bende aldım bugün 1,6 benzinli 307 imde. Bende arracı satın alırken çıktı bu hata servise baktırdık dediler ki oksijen sondası değişecek ve 450 tl dediler. Neyse arabayı aldım arkadaşlar piyasada en fazla 200 e yaparlar dediler. sonra ışık gitti yine geldi. şimdi piyasayı araştırdım çıkması 50 60 TL sıfır taktırırsak servis dışında 120 140 liraymış...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.