Şimdi Ara

Arm Tabanlı Mikrodenetleyici Programlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Arm ile ilgilenen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? Hangi programlayıcıları kullanıyorlar? Nereden almışlar? Program yazmak için hangi programları kullanıyorlar? Programlayıcıları bu programlarla entegre çalışıyor mu? Ben marka olarak Nxp'nin ARM7 ya da 9 tabanlı modellerini kullanmayı düşünüyorum. Jtag ile programlanabiliyor sanırım. Yardımcı olursanız sevinirim.



  • http://www.untas.net/

    burada ARM kitleri satılıyor
    yardımcı olabilirler herhalde
  • Nxp nin cortex-m3 lerine bak bence. 80 pin 100 mhz. 1.25 mips/mhz hızı var.Bende daha kullanmadım ama başlarsam m3 ten başlarım.
  • untas a baktım fakat shipping için çok fazla ücret alıyor. Aslında beni sorum ARM'la uğraşanlar neler kullanıyorlar. Hiç kullanmadığım için biraz kararsızım.
  • FriendlyARM mini2440 kullanıyorum. gayet ekonomik bir geliştirme kitidir.www.friendlyarm.net den detaylarına erişmeniz mümkün. Programlama olayı çok sorun değil ne düzeyde çalışmak istediğinize göre farklı yaklaşımlar var. JTAG daha çok debug amaçlı kullanılıyor diye biliyorum. Bu kitle beraber aldığım JTAG bağlantım da var ama daha hiç kullanma gereği duymadım. USB ve Seri port üstünden samsung un supervivi uygulamasıyla uygulamaları NAND flashına yazarak veya dogrudan RAM üzerinden çalıştırabiliyorsunuz vs. vs.


    umarım faydası dokunur.
  • THeRioN dediğin gibi debug amaçlı da kullanılıyor, işlemci üzerindeki memory'ye de programını atabiliyorsun. Aslında dediğin kiti ebay de gördüm ama çin kaynaklı kullanıcılar satıyor genelde o yüzden biraz tereddütteyim. Ben bir de tasarımı da kendim yapmak istiyorum açıkçası. hazır kit üzerine gitmek istemiyorum. Merak ettiğim başka konuda programı nerde yazıyorsunuz. Genelde Keil kullanılıyor. EW'ye de rağbet var. Acaba Keil'in önerdiği U-link 2 debugger ı ebay'den alıp kullanan var mıdır forumda?
  • up
  • quote:

    Orijinalden alıntı: solaris

    Hangi programlayıcıları kullanıyorlar? Nereden almışlar?



    Yaygın kullanılan 3 yöntem var.

    1. UART üzerinden ISP. Ekstra masrafı yok. Kullanacağın devrede zaten RS232 bağlantısı vardır. Sadece bootloader e geçmek için EINT0 pinini kontrol etmek gerekiyor. Sadece programlama yapar. Debug yok.

    2. Wiggler JTAG. Paralel porttan çalışır. Devresi çok basittir, kendinde yapabilirsin. Devrenin tamamı LPT konnektör içine sığabiliyor. Debug yapabileceğin en ucuz yöntem. Ancak paralel portlu PC gerektirir.

    3. USB JTAG (ulink, jlink vs.) diğerlerine göre pahalı, profesyonel yöntem. USB bağlantılı olduğundan laptop ile çalışmak için ideal. Paralel portlu wiggler e göre daha hızlı.


    quote:

    Orijinalden alıntı: solaris

    Program yazmak için hangi programları kullanıyorlar? Programlayıcıları bu programlarla entegre çalışıyor mu?



    İlk 3 Keil, IAR, Rowley Crossworks. Hepsi C, hangisini seçeceğin sana kalmış. ULINK Keil ürünü olduğu için sadece Keil de çalışıyor. Diğer JTAG ler Keil ve diğerlerinde çalışabiliyor.

    quote:

    Orijinalden alıntı: solaris

    Ben marka olarak Nxp'nin ARM7 ya da 9 tabanlı modellerini kullanmayı düşünüyorum. Jtag ile programlanabiliyor sanırım. Yardımcı olursanız sevinirim.



    NXP nin ARM7 leri ve yeni yeni cortex serileri çok kullanılıyor. NXP nin ARM9 da yaygın kullanıldığını pek görmedim. ARM9 olarak en yaygın ATMEL ve SAMSUNG kullanılıyor.




  • Biraz geç cevap verebiliyorum : kusura bakma solaris. Vaktim pek olmadığı için yüzeysel bir bilgi vermeye çalışmıştım. Öncelikle arm işlemcilerin işlem gücü azımsanmayacak düzeyde olduğunu ve arm için yazılım geliştirme konusunun bir mikro controlcü seviyesinde düşünülmemesi gerektiğini savunanlardanım. İhtiyaçlarını bilmediğim için pek bir şey öneremesem de basit bir demo paylaşayım fikir versin.

    Örnekteki platform ;

    Donanım olarak kabaca : s3c2440 (arm920T) @ 400MHz 64 MB SDRAM 100MHz 128 MB NAND FLASH ...
    Yazılım olarak kabaca : Linux 2.6.29 , QT 4.6.0 (C++)

    Örnek : http://www.youtube.com/watch?v=n62555v6m3Y




  • Merhaba,
    Ben uzun süredir ARM tabanlı cihazlarla ugrasıyorum. özellikle friendlyarm marka boardlar çok kullanışlı. Ben mini2440 kullanıyordum, ancak projemde yüksek çözünürlükte video oynatmaya ihtiyacım vardı bunun için mini2440 ARM9 tabanlı olduğu için çok fazla randuman alamıyordum. Simdi friendlyarm mini6410 boardunu çıkartmış ARM11 işlemci tabanlı ve mükemmel bir board. Ancak daha satın alamadım bu aralar satın alan arkadaşlar varsa mini6410 board bana bilgi verirlerse sevinirim.
    şahsen sana friendlyarm marka boardlardan kullanmanı tavsiye ediyorum. hem çok kaliteli hem çok kullanışlılar. taklıdığın konular olursa bana sorabilirsin yardımcı olmaya çalışırım.
    Bu arada boardların detaylı bilgilerini görmek istiyorsan eğer aşağıdaki linklere bakabilirsin;
    http://www.armturkiye.com/index.php?option=com_content&view=article&id=88&Itemid=76
    http://www.armturkiye.com/index.php?option=com_content&view=article&id=113&Itemid=76




  • arkadaşlar mini 2440' a andriod atmak istiyorum ama atamıyorum lutfen yardım edin ???
  • FriendlyArm mini2440 geliştirme kitmi satıyorum. 290 TL ilgilenenler için sahibinden ilan no : 94198016
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.