Şimdi Ara

Arora Cappucino 50cc ve 125 cc Kullanıcıları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
187
Cevap
6
Favori
107.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkan_efe

    Valla bu dönem alınmış, alınmıştır....


    Zaten binmeye alıyorsun, keyifle, sağlıkla binersin inş.


    2. elde satarken zorlanacaksın onu zaten söylemiştim. Uzun vade kullanmaya bak...

    Valla zor satılacağını düşünmüyorum. Şuan çok keyif alıyorum işlevselliği benim için önemli. Her malın alıcısı vardır :)

  • PsyBeowulf kullanıcısına yanıt

     

  • PsyBeowulf kullanıcısına yanıt
    hayirli olsun motorunuz güle güle kazasiz belasiz binin inş. amortisorleri cok sert cukurlarda baya küt küt vuruyor diyorlar dogrumu? bununla ilgili esneklik, yaylanma videosu atmaniz mumkunmu?
  • Memur. M kullanıcısına yanıt

    Bunu diyenlerin hangi motoları kullandıkları ve tecrübelerine bakmak lazım.


    Bir defa sıfır motor aldım, Motoru bayiden aldıktan sonra 1 hafta kadar kullandım, amotisörler çok sert ... bir gün benzin aldım tam istasyondan çıkarken aklıma geldi bir bakayım lastiklere dedim, 42 bar basınçla geziyormuşum :) (showrom da beklerken basmışlar) arabalarda da böyledir sıfır araba alanların geneli yaşamıştır bu durumu,


    Dizel araba kullananlar forumlarda kapıdan gelen tıkırtı, arka bagajdan gelen şakırtı, şukurtu, trim sesi vs.... şikayet etmezler çok nadir forumlarda böyle şikayet görürsün :) benzinli araba kullananların olduğu forumlarda sayfalara gir en büyük problem :) Ben bunu niye yazdım dersen fluence dizel aracım vardı, sattım corolla benzinli aldım, forumda kapıdan gelen tıkırtı, bagajdan gelen şıkırtı soranlar var, ben se ışıklarda duruduğumuzda hanımla bazen birbirimize bakıyoruz ya bu araba stop mu etti diye :) bizzat yaşadım bunu, Benzinli araba kullananlara vericen dizel arabayı benzinli arabalarını gördüklerinde sanıyorum kaputunu öperler :)


    Bu şikayetleri yazanlara sormak lazım, kaçıncı motorunu kullanıyor, hangi motorları kullanmış, hangisine göre sert? ayrıca lastiklerinin havasına bakmışmı?


    Ben kullanıcı olarak ön amortisörlerin sert olduğunu ama arkaların çok yumuşak olduğunu düşünüyorum. Önler için de lastik havasını 29-30 da tutarsam ve çukurlara yumuşak girersem hem motorun sağlığı hemde kullanım olarak gayet güzel olduğunu tecrübe ettim...





  • volkan_efe kullanıcısına yanıt
    dedikleriniz dogru, benimde birkac motor tecrube edinme kullanma imkanim oldu. simdi bu tarz islerimi gorucek bir motor istiyorum. fakat önceden kullandigim cin mali bir scooterda, ozellikle arka amortisorleri baya sertti. birkac yere gostermistim yapacak birsey yok demislerdi.
    peki bu motoru almak istesek almadan once istanbulda deneyebilecigimiz buna imkan veren bildiginiz bir bayi var mi?
  • Memur. M kullanıcısına yanıt

    Hocam inan bilmiyorum, Bayileri arayıp sorman lazım.


    2.el az km de satanlar var, o ilanları araştırıp sana yakın bir tanesine git hem incele hemde fiyat olarak sana daha mantıklı olur...


    Ümraniyedeyim yakınsan gel, incele, (bende Enjeksiyonlu modeli var)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_efe -- 10 Mayıs 2021; 11:40:54 >
  • volkan_efe kullanıcısına yanıt
    ben avrupa yakasindayim. eger kisitlama olaylari gevserse inanki bakmaya gelirim cok tesekkur ederim nezaketin icin. almaya karar verirsek enjeksiyonlu olani tercih etmeliyiz sanirim.
  • Memur. M kullanıcısına yanıt

    Beklerim, özelden yazarsın.


    Ben alırken araştırıp kendi kişisel kararımı verdim, tercih senin şimdi forumda iyi diyen de var gerek yok 1.500-2.000 tl fazla vermeye diyende var :)


    Motorsikleti kullanmak için alıyorum, bakım zamanı geldiğinde servise götürüp bakımlarını yaptırıyorum, bu sefer kayış, baga, balata spreyi, yağ gibi parçaları aldım bakıma öyle gidicem...


    Niye bunu aldın dersen, daha önce bir karbüratörlü motorum vardı, sabah çalışması bir dert, mevsim değişikliklerinde ayar yaptırman lazım, yazın bile 5 gün çalışmasın çalıştırmak için aküyü bitirip ayak marşı ile çalıştırdığımı hatırlarım, vs...


    Bu motor TAM enjeksiyonlu değil, karbüratörlüden birkaç parça eklenerek enjeksiyonlu hale getirilmiş olanlardan...(teknik olarak tecrübem yok yazamadım)


    Yani kullanıcı olarak bakarsak; 80cc ye yükseltilebiliyor, karbüratörlü gibi zor çalışma derdi yok kışın sabah tek marşla hep çalıştı ve yakıt tüketimi karbüratörlüye göre gayet az, bu nedenle baştan 1.500 TL fazla verip bunu aldım :) (satarken de tabiki karbüratörlü fiyatına değil, enjeksiyonlu fiyatına yani 1.500 TL fazla isteyip öyle satıcam.)


    Ehliyetimi aldım, bir tarafım 125 ve üstü modele geç diyor bir tarafımda gayet yeterli devam diyor... Volta RM5'i gördüm, ilk partisi satılmış, haziran a kadar araç yok dediler, bir ihtimal (kronik arızaları çok çıktı) düzgün üretime geçerlerse ona geçebilirim... (Yerli üretime hep destek)





  • volkan_efe kullanıcısına yanıt
    rm5 deki kronik arizalari bende baya duydum bu sebeple vazgectim. peki yedek parcalari nereden temin ediyorsunuz ve fiyatlari nasil? servis olarak sıkıntı yasiyormusunuz.
  • Memur. M kullanıcısına yanıt

    Ben daha 1.650 km deyim. (bakım aralığı 1.500 km, ilk bakım 500 km de yapıldı)


    2.000 bakımı için bando kayış, ngk buji ve performans bagası aldım, bunları servisten almak yerine kendim götürmeyi düşündüm.


    Bunların dışında parça ihtiyacım olmadı, servis e uğramadım.

  • Bu motorlarin kronik sıkıntilari yok. Bakimlari kaliteli malzemelerle yapildigi surece pek sıkıntı çıkaracakmış gibi durmuyor.
    Fakat lastikler berbat ötesi. Benzinligin icindeki ufacik bir ıslaklıktan ötürü az daha yeri öpüyordum.
    Özetle
    Kaliteli yag
    Kaliteli buji
    Kaliteli kayiş
    6~7gr arasi kaliteli baga
    Kaliteli lastik(anlas tourne) ile bu motora gozunuz kapali uzun yillar binebilirsiniz.
  • tafo0911 T kullanıcısına yanıt

    Lastik malesef ülkemizin kanayan yarası... markaların distiribütörlerinde en başta suç,


    Honda bile 5 para etmez bir lastikle geliyor, 30.000 TL para verip üstüne 750 TL daha vermek için hemen lastikçiye koşuyor pcx i alınca...


    Milliyetçilik bu işte, ülkene, halkına ürün satıyorsun, getirirken komşunu, ülkende bir insanın bu lastikler yüzünden ömür boyu sakat kalacağını düşün, düzgün lastiklerle getir...


    Yada ARORA yetkilisi, KUBA, RKS ne bileyim birçok marka burda üretiyoruz vs. diye atıp tutuyorlar... bizi hiçmi düşünmüyorlar... bu ülkenin vatandaşı milliyetçilik yapıyor sizin ürünlerinizi almak için öncelik veriyorsa sizde bu ülke vatandaşları için eşiniz dostunuz komşunuz için kaliteli lastikle çıkarın bu ürünleri banttan...


    (sana cevap gibi oldu kusura bakma :) ama ben bu ülkede yaşadığımız çoğu sıkıntının düşüncesizliğimizden olduğuna inanıyorum)


    İYİ BAYRAMLAR...





  • Hocam 125cc olan modelinde karburator / enjeksiyon farkı var mı yoksa hepsi aynı mı
  • tam1marjinal T kullanıcısına yanıt

    hepsi aynı ve karburtörlü diye biliyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkan_efe

    Ben daha 1.650 km deyim. (bakım aralığı 1.500 km, ilk bakım 500 km de yapıldı)


    2.000 bakımı için bando kayış, ngk buji ve performans bagası aldım, bunları servisten almak yerine kendim götürmeyi düşündüm.


    Bunların dışında parça ihtiyacım olmadı, servis e uğramadım.

    Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.


    Bende de 50cc lik karbüratörlü tipi mevcut. Henüz 50 km de. Görüntü olarak gerçekten diğer 50 liklerden ayrılıyor. Hem şık tasarımı hem de büyüklüğü diğer 50 liklerden çok farklı. Tercih sebebim de büyük ölçüde görüntüsü için oldu. Motosikletlerle fazla ilgili olmayanların ilk yorumu ''Vespa mı bu?'' oluyor.


    Tabiiki teknik olarak nasıldır, sorun çıkarır mı , malzeme kalitesi dayanıklı mı , bunları da kullandıkça tecrübe edeceğiz ancak ilk etapta sağlamlık algısı yaratıyor.

    Tecrübenize dayanarak birkaç sorum olacak.


    1- Ümraniye taraflarında veya Anadolu yakasında önerebileceğiniz bir servis var mı? 500 km bakımını direkt olarak yetkili serviste mi yaptırmak lazım yoksa herhangi bir servis de yapabilir mi?


    2-''Bando kayış, NGK buji, performans bagası, kaliteli motor ve diferansiyel yağı'' bunların değiştirilmesi sizce elzem midir? Performansa katkısı ne ölçüdedir? Bu parçaların değiştirilmesi gerektiğini başka forumlarda da okudum. Ben de bu parçaları alıp kendim götürmeyi düşünüyorum.


    3-Çok güzel 3D etiketler yapıştırılmış Cappuccino lar görüyorum. Bu etiketleri temin edebileceğimiz bildiğiniz bir yer var mıdır? Araştırdım fakat pek fazla sonuca ulaşamadım.





  • Kaliteli malzemelerle yapilacak iyilestirmeler motorun performanisin bariz bir şekilde olumlu olarak degistiriyor. Tecrube ile sabit.

  • huseyinavniH H kullanıcısına yanıt

    Ne demek,


    Öncelikle şöyle söyliyeyim motorsikletin donenımlarını kendim değiştirme tecrübesi pek yaşamadım, şimdi bir kuba bluberry aldık onun yağını değiştirmekle başlayıp videolardan izleyerek kendime tecrübe katmayı istiyorum. AMA şuan için elimden gelen bir teknik tecrübe olmadığını belirtmek isterim. (sadece kullanıcıyım :)


    gelelim sorularına;


    1- Altunizade de ACAR motor var, Emrah bey, servis olarak ona gitmiştim hem ilgilenir hemde düzgün biri, forumdaki sohbetten de bahsedersen eminim daha da ilgilenir. ben yerinde olsam ilk 500 ve 2000 bakımını servis de yaptırırım niye dersen vereceğin parada kendi yaptığınla arasında uçurum yok bu bir, motorun arızalı bir parçası varsa zaten 2.000 km ye kadar çıkar ortaya sende böylelikle servis bakımlı ve garantiden parça değişimi için hakkını kaybetmemiş olursun...


    2- ''Bando kayış, NGK buji, performans bagası, kaliteli motor ve diferansiyel yağı'' 2.000 km den sonra değiştirmeni yine (kişisel fikrim) öneririm. parça ve malzeme kalitesi olarak bu motordaki parçalar yeterli (bir kuba olsa yada yuki olsa 500 de değiştir diyebilirdik...


    3- ben yaptırmadım, duymadım da ama ozalitçilerin hepsinden bu konuda yardım alabilirsin, onlar baskı makinesinden basıp verirler istediğin parçayı sende yapıştırırsın.


    Kazasız belasız sürüşler, hayırlı olsun.





  • Merhaba Arkadaşlar;


    125 cc lik karbüratörlü motorlar bende aranıza katıldım. Şimdi motora göre akesuar arıyorum ve en önemlisi tur camı. Bu motora göre tur camı var mı ? Varsa nereden alabilirim ?

  • Merhaba, herkese kazasız sürükleşler dilerim. İşe gidip gelmek için 50(80)cc cappucino düşünüyorum. Şikayet var da ve facebook da bazı yorumlar gözümü korkuttu. Uzun süre kullanan arkadaşlar var güncel yorumlarını yapabilirlerse sevinirim. Malzeme kalitesi nedir? Kronik sorunlarla karşılaşıldı mı. Ve dediğim gibi günlük 15 20 km civarı kullanacağım bunun için uygun mudur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: megaturk

    Merhaba Arkadaşlar;


    125 cc lik karbüratörlü motorlar bende aranıza katıldım. Şimdi motora göre akesuar arıyorum ve en önemlisi tur camı. Bu motora göre tur camı var mı ? Varsa nereden alabilirim ?

    Selamlar,


    kendin yapacaksan aşağıda link atıyorum, alıp takarsın,


    Ayrıca, yedek parçacılardan alıp ben görerek ve deneyerek alayım dersen SYM Fiddle camları uyumludur.




    www.kalyoncumotor.com
    Arora Cappuccino 50 cc - 125 cc Siperlik Camı (Şeffaf) Fiyat: 181,48 TL - Kalyoncu Motor
    https://www.kalyoncumotor.com/urun/arora-cappuccino-50-cc-125-cc-siperlik-cami-seffaf




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.