Şimdi Ara

Arrival (2016) | Denis Villeneuve (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
3
Favori
9.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzaylı filmi olarak düşününce herkes bol aksiyonlu, bol patlamalı, vurdulu kırdılı bir film beklenditisinde olabilir. Ama film gerek çekim tekniği, barındırdığı fikirler, gerekse de zaman kavramını felsefik bir yapıyla işleyişiyle bu senenin en iyi filmlerinden biri olarak sıyrılan nadir yapımlardan biri.
    Kurgusal açıdan da mükemmel bir film olmuş. Bu tarz yapımları izlemek bile büyük keyif. Ama herkese hitap eden bir film olmadığını da belirtmek isterim. Gidecek olanlar bol efekt, savaş sahneleri filan beklemesin. Zaten filmin felsefesine ters.
  • sessiz sedasiz reklamsiz cikti film. OScar gelebilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MessiTugi

    Durgun bir filmdi ama etkileyiciydi. Film bittikten sonra birkaç saniye kitlenmiş olarak kaldım bana farklı duygular yaşattı. Herkese hitap eden bir film değil, sıkılıp salonu terk bile edebilirsiniz ama merak duygunuzu da tetikleyen bir film. Acaba birazdan ne olacak? Sorusuyla merakımı taze tutmayı başardı. DC evreninde Louis Lane karakterini canlandıran Amy Adams'ın bu filmde de Louise ismine sahip olması tatlı bir tesadüf olmuş

    Anlamadığım bir kısım oldu, sormak isterim:


    Louise'in filmin başında kaybettiği kızı Hannah aslında gördüğü geleceğinde kaybettiği kız mı? Yoksa Ian ile evlenip çocuk sahibi olup onun adını da mı Hannah koydular?




    Her şey onun Ian ile olan yaşamından dolayı. En başından beri geleceği görüyordu. Fakat, anlamlandıramadığı bir şekildeydi sanırım? Uzaylı ile en son temasından sonra her şeyi çözdü. Kısacası geleceği görme yeteneğini keşfetti.




  • Filmin adını film çıktıktan sonra duyduk. Övüldüğü kadar var mı? Gerçi cinemaximum sağolsun getirmemiş filmi bulunduğum şehre.

    Interstellar yada Marslı seviyesinde mi acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Final Getsuga Tenshou -- 13 Kasım 2016; 9:53:24 >
  • Fikir guzel ama vasat bir film. Cok agir tempolu gidiyor. 8.5 puani hak etmiyor diyebilirim. Daha iyi olabilirdi.

    Interstellar ile kiyaslayanlar icin, i si etmez interstellarin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _conscript_ -- 13 Kasım 2016; 13:08:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _conscript_

    Fikir guzel ama vasat bir film. Cok agir tempolu gidiyor. 8.5 puani hak etmiyor diyebilirim. Daha iyi olabilirdi.

    Interstellar ile kiyaslayanlar icin, i si etmez interstellarin..

    Interstellar'ı izlemiş biri olarak, en az onun kadar durgun bir film diyebilirim. O da aksiyon bombası değildi. İki film de zaten farklı açıdan ele alınmalı. Konu vb her şey farklı. Geliş filmi, uzaylı temalı bir filme, çok değişik bir bakış açısı ile yaklaşmış. Çekim tekniklerinden tutun da, konuyu işleyişi ve bağlayışı ciddi anlamda farklı ve güzel. Uzaylılarla iletişime geçme biçimi filan çok zekice kurgulanmış.

    Ayrıca zihni zorlayan bir yapısı var. Konu kesinlikle basit işlenmemiş. O sebeple de çoğu kişinin izleyeceği türde değil. Interstellar'dan daha iyidir, ya da vasattır diyemem. Ama kesinlikle izlenmesi gereken bir yapım olduğunu düşünüyorum.




  • Bugün izledim bencede güzeldi benim puanım 7.5

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film benim için hayal kırıklığı oldu, interstellar özentiliğini bu kadar belli etmesi tam bir facia bana göre, harika olabilecek bir temayı, atmosferi hiç etmişler. 7/10
  • Diğer bilimkurgu filmlerinden farklı olarak duygu ve felsefe odaklı gidilmiş. Özgün bir film ortaya çıkmış. Diğer filmlerde birkaç saniye ile geçiştirilen ilk temas bu filmin bütününü oluşturuyor. Contact filmini sevenler bu filme bayılacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: waynei

    quote:

    Orijinalden alıntı: Joey Tribbiani

    dün izledim filmi film kesinlikle harikaydı bu tarzda izlediğim en iyi 2. filmdi.1. si tabii ki interstellar.

    film fazlasıyla durağan öyle patlamalar savaşmalar bekliyorsanız umduğunuzu bulamazsın.bu benim çok hoşuma gitti film oldukça gerçekçi ve akıcıydı.en iyi filmle listeme rahatlıkla girer ama kimseye kolay kolay tavsiye etmem.herkesin seveceği bir film değil.

    Abimle gitmeyi dusunuyoruz . ben boyle duraan kafa yoran filmleri seviyorum ama abim sikiliyor. aksiyon istiyor

    Sikan sahneler cokmuydu ?


    ağır bir film yavaş ilerliyor ama ben hiç sıkılmadım o kadar gerçekçi ki içine çekiyor.



    ayrıca izleyenlere bir sorum olacak

    uzaylıların hediyesi alfabeyi öğretip insanlara zamanı kullanmayı öğretmek mi yoksa dünya barış ve birliğini sağlamak mı? yahut her ikiside mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fil, iletişim, işbirliği, güven, iyi niyet ve zaman konularında insanları düşündürmeyi amaçlayan ve duygusal derinliği olan bir bilim-kurgu filmi. Boş aksiyon filmi izlemek isteyenlere göre değil.
    Filmle ilgili bir yazı içinhttps://bilimkulturteknoloji.blogspot.com.tr/2016/11/arrival-gelis-filmi-hakknda-geldiler-ama.html
  • Film güzel biraz karisik ama sonlara doğru toparliyorsunuz. Uzaylilara selamlar 3000 yil sonra görüşmek üzere
  • Çok beğendim. Film genel bilim kurgucu tiplere hitap eden bir film değil. Gidecekseniz ona göre gidin. Yönetmen dilbilimi üzerinden film çekmiş. Biraz da politika var.

    Alttaki yazımda hafif spoiler var. Bir fragmanda olabileceğinden daha az.

    Ben birazda konudan uzak bir soru sormak istiyorum. Dünya ya devasa cihazlarla gelmişler. Bunlara saldırmak kadar saçma bir düşünce olabilir mi ? Öyle cihazları yapan gelişmişlikte bir ırka nasıl olurda kafa tutabileceğimiz düşünülür ? Bu konuda Hawking in bir sözü vardı. O da bana saçma gelmişti. Uzaylıları arıyoruz ama karşımıza bizi yok edebilecek bir ırk çıkabilir demişti. Bizi yok edebilecek o kadar gelişmiş bir ırk varsa biz onları bulmadan onlar bizi bulmaz mı? Bu filmdeki gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Melkor -- 14 Kasım 2016; 22:5:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sacma sapan super kahraman filmleri 80-100 sayfa olurken bu filme ilgi yok. Film'de zaten sessiz sedasiz cikti cok reklami yapilmadi. IMDB'de 104 sirada
  • Dün akşam izledim ama sinemanın kalitesini beğenmedim(avşar sineması/trabzon) çok karanlıktı birde sanki hd görüntüden sd ye düşürülmüş gibiydi cinemaximum neden kaliteli filmleri yayınlamaz arkadaş ...ama film baya sürükleyici 2 saat ne zaman bitti anlamadık özünde dil bilimi dilin insan davranışına algılayışına etkisi filmde anlatılmış nolan gibi flasbecklerle harmanlanıp kafa karışıklığı yapmış villeneuve..fakat interstellarla kıyaslanamaz bu çok yavan kalmış o kaca ahtapot şekilindeki uzaylılar hiç olmamış bence dünyalar savaşındakiler gibi görünüp onlar gibi ses çıkarıyorlar,interstellardaki kız çocuğuna özlem,contact taki buluşma sahnesi falan ordan burdan toplama gibi olmuş fakat ana konu çok özgün ...bitince kendi kendime keşke nolan yada ridley çekseydi film daha iyi olurdu dedim.




  • Bugün izledim filmi. 2 saat boyunca pür dikkat izledim diyebilirim. Bu tür durağan filmlere bayıldığım için gram sıkılmadım. Konu birbirine çok güzel bağlandı. Bağlandığı andan sonra olaylar hızlı gelişti. Bazı şeyleri atladılar sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok abi film saçmalık üzerine kurulu

    Sen nesin ki bir dil öğrenince geleceği görüyorsun?
    Bir arap sağdan yazmaya başladığı için hayatı bizden farklı mı algılıyor?
    Dayandığı hipotezle alakası bile yok, bilimkurgudan ziyade fantastik bir film olmuş.

    Yukarıdaki videoda filmi öve öve bitiremeyen adamlar Interstellar da bir yerde patlıyor dedi ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Interstellarla kıyaslanacak bir film değil kesinlikle. Bir kere şişirilmiş balon bir film değil, ikincisi sonunu sevgi mevgi öyle şeylere bağlayıp sacmalamiyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün seanslara bakarken denk geldim başka düzgün film görmeyince daldım bu filme güzel film olmuş farklı işlenmiş istila bekleyip durdum küçük eksiklikler var ama aşşağı yukarı hatası olmayan film görmedim desem yeridir...




    Hocam ben olayı şöyle anladım bu heptapod dediğimiz varlıklar dilleri tek kelimede aşırı karmaşık cümleler kurabilecek yapıda ve böyle düşünmeleri onların lineer bir zaman kavramına sahip olmamalarına sebep oluyor.



    Çevirmen kadın bu dili tamamen kavrayabiliyor düşünce yapısı aynı anlamda değişiyor , düşünce yapısı değişince zaman kavramı heptadotlar gibi geçmiş-gelecek farkı olmadan düşünebiliyor...



    Böylece gelecek ve geçmiş arasında karmaşa oluyor dönüp durduk film boyunca zaten ben böyle anladım olayı yada buna benzer bir bağlantı kurulmuş


    @Mr.Prestige



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 20 Kasım 2016; 21:2:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yalnızca Türkiye'de değil, dünya genelinde yeterince iyi bir pazarlama yapamadılar. Filmi çıktıktan sonra duydu büyük çoğunluk.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.