Şimdi Ara

Arsa-Arazi Yatırımcılığı Ana Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
28
Favori
7.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arsa-Arazi alım satım ve yatırımı hakkında fikir alışverişi yapmak için konuya deneyimlerinizi ve fikirlerinizi paylaşabilirsiniz. Bir çok insan arsa arazi yatırımı yapmak istiyor. En azından bu forum birazda olsa yatırımcılara arsa arazi konularında fikir vereceğini düşünüyorum...


    Şimdiden herkese iyi forumlar  




  • Hayırlı olsun. ilk soru şu olsun

    Arsa ve araziyi nerede almalıyız?

    kendi ikamet ettiğimiz ilde mi,komşu illerde mi mi? yoksa fırsat neredeyse oradan mı almalı, hiç bilmediğiniz coğrafyada,daha önce hiç gitmediğiniz bir ildeki arsayı almak sorun çıkartır mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 1 Temmuz 2023; 23:57:36 >
  • Hayırlı olsun. Gerekli bir konuydu ve konunun tutacağını düşünüyorum. Bir miktar endişem var, yani manipülasyonlar olabilir, dikkat etmek lazım. Mesela arsa topladığı bölgeyi sürekli övenler olabilir. Bu arada hisseli arsa tarla alımında çok dikkatli olmak gerekiyor. Bu konuyu uygun zamanda detaylı açarız.
  • Mert Başaranyoutube
    Arkadaşlar geçmiş deneyimlerimden yola çıkarak yatırım yaparken önyargıların nasıl kırıldığını anlatım.Yani kısa ve net olarak küçük paralarla nasıl hareket edeceğimizi anlattım.
    https://www.youtube.com/watch?v=f3S1uh7YvFA&feature=youtu.be
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    Ekin tv yi izlerek arsa alabilirsiniz 


    İşin şakası bir yana bildik yerden ziyade bu işlerin tekniğini bilmeniz şart. Her taşınmaza özel durumlar olur. Buradaki amaç senin niçin aldığın misal sulu, kuru tarım mı, ekili dikili arazi hasılatımı, çayır mı, taş toprak mı yoksa imar gelsin voleyi öi vurayım.

    Bilmediğiniz işe girerken bilenlerden yardım isteyin. Sakın emlakçılardan değil tabiiki.

  • Trolle Mücade Ekibi T kullanıcısına yanıt

    daha önce hiç arsa veya arazi alıp satmışlığınız oldu mu?

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    Evet

  • Trolle Mücade Ekibi T kullanıcısına yanıt

    tamam işte bu konunun var olma sebebi de bu. tecrübeli kişiler tecrübelerini,yaptıkları hataları veya doğruları yazarsalar herkes bilinçlenir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 2 Temmuz 2023; 11:58:29 >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    Hocam dünya tecrübe var. Hangisini yazayım.


    40 yıllık boş arsada var. Çok hızlı al sat yaptığımızda. Burada beklenti önemli.


    Misal bir tarla aldım. 7 sene önce. Üzerine 100m2 kaçak tek katlı b.arme yaptım. Elektriği çektirdim taşınmazın değeri 2 kat arttı. Sonra yapı kayıt belgesi ile suyu doğalgazı aldım 5 e katladı. Tabiki pandemi etkiside var. 1 koyup 10 almak bu işte. Ancak döneme ve şartlara haizdir.

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    Benim bir arkadaşıma ankara'dan 2021 Kasım ayında arazi aldık 2 ayrı parselde 400 bin TL ye toplam 7700 metrekare... Şuan 2 parsele 4 milyon TL veriyorlar ama satmıyor. O zaman 400 bin TL ye ne ev alabilirdi ne de düzgün modelli bir araba... Şuan satsam orta halli ev + araba alırım diyor. Satmaya niyeti yok sürekli gelişen bölgede. Hiç yükselmiyor dediğiniz arsa bile yıllık %50 yükseliyor. Kaldı ki son 2 yıldır fiyatlar baya bir yükseldi.

    Atalarımızın güzel bir sözü vardır. Toprak insana ihanet etmez diye. Topraktan zengin olan çok adam gördüm. Arsa alıp da batan kimseye denk gelmedim şu ana kadar...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U&S -- 2 Temmuz 2023; 5:36:9 >
  • 600bin liraya yatırımlık neresi alınır sizce ?
  • Hocam nerede yaşadığınıza bağlı nerede yaşıyorsanız gelişen bölge veya gelişmeye açık bölgeden alın. Ülkelerin ve illerin daima batıya doğru gelişir. Ben Ankara dayım. Arsa arazi alımımı Eskişehir yolu ve Sincan tarafına yaptım. Sürekli gelişen büyüyen bölge. 1 yılda fiyatların 7-8 e katladığını gördü bu gözler...

  • bence değişen dünya koşullarında arazi yatırımında sadece sulu arazi,verimli toprak olarak da bakmamak gerek. zira güneşi bol çöl gibi yerlere GES santralleri yapılıyor. güneşlenme verimi yüksek elektrik iletim hatlarına yakın yerlerdeki araziler bu tarz yatırımlar için değerlendirilebilir.

    yani illa tarım yapılacak arazi kovalamamak gerek. geleceğin enerji kaynağı güneş panelleri ve santralleri olacak.

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    Hocam Ankara etimesgut bağlıca da 10 yıl önce ucuzdu. Hatta kimse yüzüne bakmıyordu. imar geçtikten sonra çok değerlendi geçen gün baktım 1 dönüm arsa 16 milyon TL.. Ve metro hattı da gidecek daha... 10 yıl önce kelepir fiyata alanlar şimdi milyoner oldu. O bölge de şuan fiyatlar artmaya devam ediyor. Birde şuan İstanbul yolu ile Eskişehir yolunu bağlıca yenipecenek tarafından bulvar ile birbirine bağlayacaklar ki değeri çok artacak... Kamu kurumları da o tarafa gitmeye başladı zaten... Güzel yerden alırsan arsa arazi her zaman kazandırır..

  • Ovacık da öyle. Çamur bataklıktı şimdi heryer 40 katlı bina.

    Bu gölbaşı taraflarında 500 m2 lik yerler oluyor onlar iyi yatırım olur mu acaba, adamlar arsayı bölüyor 500erlik kimisi ev yapıyor veya adamlar yapıyor sen direkt alabiliyorsun.

  • Oğuzhaan kullanıcısına yanıt

    Hobi bahçesi olarak satılıyor hocam çoğu güzel yerden alınır... Ben Sincan yenipeçenek ve polatlar mahallesinden aldım imara yakın yerlerden.. Çokta uyguna almıştım. Gölbaşı tarafı da iyi prim yaptı. Batı kısmından nereden alırsan al kâr getiriyor. Ama gün geçtikçe buralardan arsa arazi almak daha da güç hale geliyor. Fiyatlar durmuyor maalesef...

  • Merhabalar. Bir süredir toprak yatırımını düşünüyorum. İmarı olmayan tarla alıp prefabrik ev yaptırmak, elektrik su altyapısı sağlamak mümkün müdür? Bilgisi olan var mı?

  • BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt

    Hocam belediyeden izin alıp arazinin %5 ine yapabiliyorsun. Benim arkadaşım yeni ev yaptırdı 2+1 çok güzel oldu. Geri kalan kısmı da bahçe yaptı.

  • Hocam bu izin kesinlikle veriliyor mu ve altyapı nasıl sağlanıyor? Eğer bu kadar kolaysa ciddi ciddi kırsala yerleşme planı yaparım.

  • BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt

    Benim arkadaşım Ankara Sincan polatlar mahallesinden tarla aldı. Sonra tel örgü çektirip %5 ni geçmeyecek şekilde 2+1 ev yaptı önü bahçe sebze meyve ekip biçiyor. Meyve ağaçları da ekti çok güzel oldu. Bende bazen kafam atıyor gidip tarlalarımdan birisine ev yapayım diyorum :)

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.