Şimdi Ara

ARTAN ENERJİ FİYATLARINA KARŞI MAKSİMUM TASARRUF ! LED AMPULLER HAKKINDA HER ŞEY

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Günümüz koşullarında bir hayli artan enerji fiyatları hemen hemen hepimizin ay sonundaki faturaları düşünmesine sebep olmaktadır. Ben de uzun zamandır düşündüğüm ve uygulaması çok basit olan led ampuller hakkındaki araştırmalarımı sizlerle paylaşmak istedim.

    2010 itibarıyla birçok LED lambalar sıradan evlerde yoğun floresan lambalar yerine kullanılmaya başlandı. Düşük güçteki lambalar 5 ile 40 Watt arasındadır. Örneğin 100 Wattlık bir akkor lambanın verdiği ışığa denk parlaklık 13 Wattlık bir LED lamba verebilir. Standart akkor lambalar yaklaşık 14 lumen/W'lık verimliliğe sahiptir. Avrupa Birliği standartlarına göre, 60W'lık volfram lambanın ışık şiddetinin en az 806 lumen olması isteniyor.Günümüzde üretilen LED ampullerin pek çoğu 100 lm/W etkinlik faktörünün üzerine çıkmıştır. Bu da LED’lerin elektrik enerjisini daha yüksek verimle ışığa çevirdiğini göstermektedir.Ömür bakımından inceleme yapmak gerekirse tasarruflu ampuller 8.000 saat ömür sunarken, LED’lerde bu rakam 25.000 saat üzerine çıkabiliyor. Bu da günlük 3 saatlik kullanım ile 20 yılın üzerinde bir kullanım ömrü anlamına geliyor.

    Avantajları

    Uzun Ömürlü: LED ampuller tasarruflu ampullerden en az 3 kat daha uzun ömürlü.

    Dayanıklılık: Cam ve benzeri kırılgan materyal içermediği için LED ampuller normal ve tasarruflu ampullere göre çok daha sağlam ve güvenli.

    Soğuk çalışma: Normal ampulle zaten karşılaştırılamayacak olan LED ampuller, tasarruflu ampullere göre de neredeyse hiç ısı üretmiyor.

    Civa içermiyor: LED ampul üretiminde civa kullanılmıyor.

    Radyasyon üretimi düşük: Bilindiği gibi bütün elektronik cihazlarda radyasyon mevcut. Ama önemli olan insan sağlığına kısa ya da uzun süreçte zarar vermeyecek seviyelerde bulunması. LED ampuller diğer tüm elektronik
    cihazlarla karşılaştırıldığında neredeyse yok denilecek seviyede radyasyon yayıyor.

    Daha Etkili: LED ampuller 2-17 watt arasında elektrik tüketiyor. Bu da normal ampullerin 30’da birine, tasarruflu ampullerin ise üçte birine tekabül ediyor. Uzun ömrü, ışık kalitesi ve harcadığı elektrik bakımından diğer aydınlatma sistemlerine göre çok daha etkili kullanım sunuyor.

    Düşük Fiyat: İlk üretildiğinde çok pahalı olsa da günümüzde LED ampüllerin fiyatı oldukça düşmüş vaziyette. Ülkemizde marka, kalite, garanti süresi gibi özelliklerine göre LED ampüllerin fiyatı 5 TL’nin altına bile
    inebiliyor. Diğer ampullerle karşılaştırıldığında çok daha uzun ömürlü olması ve daha ucuza mal olması diğer aydınlatma sistemlerini saf dışı bırakıyor. Ayrıca elektrik tüketim maliyeti kendisiyle aynı lümen seviyesinde ışık veren bir tasarruf ampulünden 3’te 1 daha az.

    Uzak mesafeler ve jeneratörler için rahat kullanım: LED ampüllerin çok daha düşük elektrikle çalışıyor olması hem uzak mesafelere elektrik iletilerek kullanımında hem de jeneratörle kullanımında sisteme daha az yük bindirmesini ve daha verimli kullanılabilmesini sağlıyor.


    Aydınlatma cihazlarında ışık şiddeti lümen ölçü birimiyle ifade ediliyor. Bu bakımdan karşılaştırıldıklarında tüm ampullerin harcadığı watt miktarına göre sağladığı lümen yaklaşık şu şekilde:
    ARTAN ENERJİ FİYATLARINA KARŞI MAKSİMUM TASARRUF ! LED AMPULLER HAKKINDA HER ŞEY


    Tablodanda anlaşıldığı gibi LED’li aydınlatma diğerlerine göre pek çok avantaja sahiptir. LED lambalar A+ veya A++ enerji sınıfı etiketine sahiptir.Bir LED lamba, satın alındığı andan itibaren elektrik faturasını azaltmaya ve dolayısıyla ekonomiye katkı sağlamaya yardımcı olur.
    ARTAN ENERJİ FİYATLARINA KARŞI MAKSİMUM TASARRUF ! LED AMPULLER HAKKINDA HER ŞEY


    LED lambaların kullanım ömrü 15 yıldan başlar. Günde ortalama 3 saat kullanılan bir LED lamba, aralıksız 15 yıl boyunca bozulmadan ışık vermeye devam eder. Bu sayede sürekli ampul değiştirme gereksinimi ortadan kalkar. Günde 3 saat ortalama kullanım ömrü olduğu varsayıldığında, 1 adet LED lamba, 2 adet tasarruflu, 4 adet halojen ve 10 adet şeffaf enkandesan lambaya eşit kullanım ömrüne sahiptir.
    ARTAN ENERJİ FİYATLARINA KARŞI MAKSİMUM TASARRUF ! LED AMPULLER HAKKINDA HER ŞEY


    Ancak; unutmayınız ki hangi ürünü tercih ederseniz edin, ürün kalitesi, markası, fiyatı ve üretim standartlarına göre üründen elde edeceğiniz verim, ürün ömrü ve ürünün elektrik tüketimi farklılık gösterecektir.

    Konudan herkesin faydalanabilmesi için lütfen yukarı butonuna basmayı unutmayın.

    Ayrıca bakınız;
    Philips’ten yanlış bilinen LED gerçekleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.Croft -- 19 Eylül 2018; 17:45:8 >







  • Her ne kadar fiyatı daha yüksek olsa da, uzun vadede kendini amorti ediyor gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.