Şimdi Ara

Artık marketteki poşetlerde ücretli olacak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 Ocak 2018’de yürürlüğe girmesi beklenirken uygulama süresi 1 yıl uzatılan plastik poşetlerin ücretlendirilmesine yönelik düzenlemede takvim bir kez daha değişti. Ekim sonuna kadar yürürlüğe girmesi beklenen uygulama kapsamında poşet fiyatlarını bakanlık belirleyecek ve artık tüm alışverişlerde ücretsiz poşet dönemi sona ermiş olacak.

    TARİH ERKENE ALINDI

    Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 100 günlük eylem planında plastik poşetlerin çevre koruma faaliyetleri kapsamında ücretlendirilmesi de yer aldı. Eylem planın açıklanmasıyla birlikte plastik poşetler için öngörülen takvim de erkene alınarak ücretlendirme işleminin ekim ayı sonuna kadar başlatılması bekleniyor.

    ÜCRETSİZ DAĞITIM SONA ERECEK

    Yeni yönetmeliğe göre plastik torbalar, mesafeli sözleşmelerle yapılan satışlar da dahil olmak üzere satış noktalarında tüketiciye ücretsiz temin edilemeyecek ve ücretsiz teminine imkan verecek herhangi bir promosyona veya kampanyaya dahil edilemeyecek. 15 mikron ila 50 mikron arası kalınlıkta olan plastik alışveriş poşetleri, market kasalarında tüketiciye ücretli olarak verilmeye başlanacak. Bu kalınlığın altında veya üstünde olan poşetler, eskiden olduğu gibi ücretsiz verilmeye devam edecek.

    POŞET MALİYETİNDEN KURTARACAK

    Bir poşetin doğada yok olmasının yüz yılları bulduğu göz önünde bulundurulursa çevreye pozitif anlamda ciddi katkı sunacak olan uygulama başta marketler olmak üzere çok sayıda iş yerini de büyük bir poşet yükünden kurtarmış olacak.

    2025'TE YÜZDE 40'I GEÇEMEYECEK

    Yönetmelik çerçevesinde 15-50 mikron arasında kalınlıktaki torbaların ülke genelinde yıllık kişi başına kullanılan torba adedinin; 31 Aralık 2019'a kadar yüzde 90’ı, 31 Aralık 2025'den itibaren ise yüzde 40’ı aşmayacak şekilde kullanımının azaltılması yönünde çalışma yapılıyor.

    FİYATI BAKANLIK BELİRLEYECEK

    3 ay içerinde yürürlüğe girmesi beklenen plastik torbalara ücret uygulamasında poşetlerin ücretleri sektör temsilcilerinin görüşleri de dikkate alınarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenecek. Söz konusu ücretin altında ise ücret tarifesi uygulanamayacak.

    Poşete ücret uygulaması yerel yönetimler ve bakanlık personeli tarafından denetlenecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • çevreyi korumak icin değil market sahipleri istemistir %99 maliyetlerimiz yüksek gibisinden 50 kurustan aşsagı olmaz insanlar parasını verip alır ama gider fisiyle iade eder eve getirdikten sonra forum da birisi decathlondan parasıyla aldıgı poseti iade edip parasini geri almisti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her kuşu sevdik bir leylek kalmıştı teşekkürler hükümet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • poşetsiz bir hayat düşünemiyorum.isyan çıkar valla :)

  • market poşetlerinin %90'ı çöp poşeti olarak kullanılıyor zaten ozaman normal çöp poşetlerde yasaklansın onlarda doğaya zarar veriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdasdqwertyveyaalxyvance -- 6 Ağustos 2018; 11:41:8 >
  • cem1907 C kullanıcısına yanıt
    Buyuk ihtimal cevreyi dusunduklerinden degil. Ama cevre acisindan iyi tabiki. Belcikada 10 cent market posetlerinin fiyatlari. Ama insanlar cok az kullaniyor, genelde daha once temin ettikleri saglam torbalari kullaniyorlar. Istemeden de poset verilmiyor, bir cok markette posetler kasiyerin yaninda bulunuyor. Sadece carrefourde musteri istemeden alabiliyor benim gordugum. Ama benim garipsedigim, en absurd seyi bile kese kagida koyuyolarlar sanki o israf degil gibi 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eger halk tepki verirse tekrar dan ucretsize donerler ornek cam filmi yasagı mtv zamlari gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel uygulama. Beleşçi halkımız poşete de saldırmayı keser belki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cem1907 C kullanıcısına yanıt
    Ama burda olması gereken bu bence, MTV zammı olmasın tamam ama poşet ücretli olsun :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.