Şimdi Ara

ASANSÖR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ASANSÖR

    WOLF ASANSOR / http://www.wolfasansor.com

    Asansor konusunda uzman kadromuz ile sizlerin hizmetindeyiz.
    Asansor Bakım , Asansor Arıza , Asansor Kurulum , Asansor Montaj , Asansor Revizyon , Asansor Panosu , Asansor Kabini , Asansor Motoru ve aklınıza gelelebilecek her türlü Asansor işlerinde ve parça satışlarında . En uygun fiyatlar ile üstün teknoloji en güvenilir hizmeti sizlere sunuyoruz.

    Asansor Fiyatları ve Teklifleri Sitemizden Öğrenebilirsiniz ( WOLF Asansor )

    http://www.wolfasansor.com

    Asansör sistemlerinin binalar ve insanlar için ne kadar önemli olduğundan daha önce bahsetmiştik. İyi ve kaliteli bir asansörün, doğru teknik ve şartlarla monte edilmesi kadar, olağan bakım, onarım ve revizyon işlemlerinin de kalite standartlarına uygun malzeme ve hizmet ile yapılması bir o kadar önemlidir. Peki, iyi ve kaliteli bir montaj sonrası işlem nasıl olmalıdır? Neleri?

    Öncelikli olarak asansörlerin bakımının çok kapsamlı ve teknik detaylara sahip işlemler olduğunu belirtmek gerekir. Asansör bakım ve revizyon işlemlerini 4 ana başlık altında ele almak doğru olacaktır. Bu işlemler;

    Koruyucu, düzenli aralıklarla yapılan bakım : Asansörünüzün, işleyen parçalarının herhangi bir soruna sebebiyet vermemesi ve işlem bozukluklarına yakalanmaması için periyodik olarak uygulanan işlemlerdir. Rutin kontroller, asansörünüzün sorunsuz çalışması açısından oldukça önemlidir.
    Acil bakım : Asansörünüzün, herhangi bir arıza sonucu işlem yapamaz duruma gelmesi halinde uygulanan bakımdır. Burada, hizmeti satın aldığınız firmanın, etkili ve geniş bir servis ağına sahip olması, soruna anında ve etkili bir biçimde müdahale için oldukça önemlidir.
    Uzaktan kontrol : Yetkili firmanızın, yeterli teknik donanıma sahip olmasını gerektiren bir başka alanda uzaktan kontrol alanıdır. Asansörünüzün işleyen donanımının uzaktan takip edilmesi ile olası bir sorun önceden belirlenir ve asansörün durdurulması sağlanarak mal ve can kaybının önüne geçilebilir.
    Parça Değişimi : Her mekanik alette olduğu gibi asansörlerin içinde kullanılan parçaların da belli bir hizmet ömrü vardır. Parça değişimi işlemi ile ömrünü doldurmaya yaklaşmış veya işlevselliğinde azalma meydana gelen parçalar değiştirilerek asansörünüzün çalışma kalitesinin korunması sağlanmaktadır.

    http://www.wolfasansor.com

    Görüldüğü üzere asansör bakım ve revizyon işlemleri oldukça detaylı ve her biri farklı bir teknik gerektiren işlemlerdir. Ancak bu işlemlerin usulüne uygun yapılması da asansörünüzün çalışma kalitesini korumak için yeterli olmayacaktır. Bakım ve parça değişimlerinde, kalite standartlarına uygun malzemelerin kullanılması şarttır. Ayrıca bütün bakım işlemlerinin, EN 2168 kalite standartlarında yapılması gerekmektedir. Bu standartlar dâhilinde, asansörünüzde yapılması gereken değişiklikler ise şunlardır;

    Hidrolik aksamlar düzenli aralıklarla kontrol edilmeli ve yağ kaybına uğrayan parçalara hidrolik yağ takviyesi yapılmalıdır. Hasar görmüş veya yıpranmış halatların onarımı ve değişimi sağlanmalı, sağlam halatların yağlama işlemleri düzenli aralıklarla ve tekniğe uygun olarak yapılmalıdır. Yağlama işleminden sonra asansörünüz birkaç kez çalıştırılıp herhangi bir sorun olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ray sistemleri düzenli aralıklarla temizlenmeli ve yağlanmalıdır. Emniyet parçalarının düzenli aralıklarla temizlik ve yağlama işlemleri yapılmalıdır ancak emniyet halatlarında belli durumlar haricinde yağlama işlemi yapılmamalıdır.

    Düzenli aralıklar ile (en az 6 ayda bir) yapılan bu hayati bakımlar dışında asansör sisteminin bütün olarak temizliği de oldukça önem taşımaktadır. Öncelikli olarak asansör boşluğunun temiz tutulması ve temizliğinin kontrol edilmesi gerekmektedir. Asansörün üst boşluğu olarak adlandırabileceğimiz kabin boşluğunun kolayca açılıp açılmadığı kontrol edilmeli ve eğer varsa üzerinde ki maddeler temizlenmeli ve herhangi bir aksilik durumunda tahliye ve müdahale için kolayca açılabilir durumda olması sağlanmalıdır. Makine dairesinin temiz tutulması ve gereksiz parçaların bulundurulmaması önemli bir temizlik unsurudur. Bütün bu ayarlardan sonra asansörünüzün her türlü ayarlaması yapılmalı ve sistemlerin sorunsuz bir şekilde çalışması sağlanmalıdır.

    Bakım ve onarım işlemlerinin kaydının tutulması da oldukça önemli bir ayrıntıdır. Bu kayıt defteri sayesinde, asansörünüzün sık arızalanan parçaları daha kolay tespit edilebilir ve onarım haricinde, parça değişimi gibi etkili çözümler daha hızlı bir şekilde hayata geçirilebilir.

    Görüldüğü üzere asansörünüzün bakımı oldukça detaylı ve birçok prosedürü kapsayan hayati bir işlemdir ve asla ihmal edilmemesi gerekmektedirwww.wolfasansor.com







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.