Şimdi Ara

ASELSAN’dan çok çeşitli şekilde iniş kalkış yapabilen İHA patenti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • baybay17 B kullanıcısına yanıt

    normal f35 değil, f35b serisi uçakların iniş kalkışına uygun olarak yapıldı diye biliyorum. bununla ilgili, yani s400 ve f35 uçaklarının alınamaması ile ilgili uzmanların cumhurbaşkanlığına sunduğu bir rapor var, 60 sayfalık. onda özellikle bu geminin f35b serisi uçakları alamamızın bu gemiyi atıl hale getirdiğinden bahsediyordu, çünkü bu gemi bu uçaklar için yapılıyor.

  • socidius S kullanıcısına yanıt

    adamlar 5.nesil f35 ve 4.5 nesil fransız rafael uçaklarını aldı, hava kuvveti olarak 3-4 seneye bizim çok önümüze geçecek o yunanlılar. bizde 30 senelik f16 var hala. s400 diye f35leri kaçırdık. yakında ege de uçak kaldıramayacaz.

  • kakarikikiri K kullanıcısına yanıt
    Uzun ama okursan ve anlarsan sevinirim..

    1) F35 almadı daha. 2) O işler uçağı almak ile bitmiyor bakım vs maliyetleri büyük bir yük. (Bunu ben değil yunan basınıda söylüyor. 3) Rafael uçaklarını alması bir anlam ifade etmiyor. Bunlar araba değil Mercedes sürüyorum Ferrari de sürerim gibi değil. Uzun tecrübe gerektirir. 4) Dışa bağımlı uçak ve mühimmat demek elinde ki stok tükenince şapa oturursun demek. Bunun en güzel örneği Ermenistan ve Azerbaycan savaşı. Ermenistan ne mühimmat alabildi ne de kaybettiği tankların yerine tank. 5) Beğenmediğin F16 lar blok olarak geliştiriliyor ve Abd dahil uzun yıllar kullanımda kalacak.

    6) F35 i alamama nedenin S400 değil, öyle olsaydı S300 e sahip Yunanistana ambargonun kralı uygulanmalıydı. F35 leri alamamanın nedeni suriye, libya, akdeniz politikalarından vaz geçmeyip eskisi gibi abd ne derse emrim başım üzerine dememen. Savunma sanayisinde ona bir çok konuda bağımlı olmaman. Adamlardan kaç defa Patriot istedik vermediler parasıyla daha ne yapacaktık? 7) Beğenmediğin S400 ler yüzünden biz Suriye hava sahasına giremiyorduk.

    8) Elinde savaş uçağın var (F16 vs.) ama bir filo uçağı ve seyir füzelerini vuracak hava savunma sistemin yoktu. 9) Kısaca götü boklu ermenistanın elinde ki balistik füzeleri bile durduracak hava savunma sistemin yoktu.

    10) Asıl soru şu; ABD bana saldırmayacaksa benim hava savunma sistemi almamdan neden rahatsız, onluk nasıl bir durum var?


    Edit; Savaş uçakları araba gibi değildir. Blok olarak geliştirilir. F35 ler de aynı şekilde. Örnek, F35 ler de bundan 15 yıl sonra blok olarak geliştirilecek. En son Abd F15 leri blok olarak yeniledi. Ege de S400 lerin aktifken bir bok uçurtmazsın. Misal bizim F16 larda Grit e yaklaşamıyor S300 leri var. Bu işler öyle basit değil..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi socidius -- 12 Nisan 2021; 15:5:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • socidius S kullanıcısına yanıt

    söylediğin şeylerde katılabileceğim doğrulukta bir bilgi bulamadım. s400 aktifken f35 uçuramazsın demişsin ama s400ler f16 lara karşı etkili, f35 konusunda yetersiz kaldığı ile ilgili uzun yazılar var. ayrıca s400ler bir sistemin parçası, rusya savunma sisteminin bir parçası. senin elinde o sistemin tek bir unsuru var o da s400. kaldıki s400 ün türkiye gibi dağlık bir bölgede etkisinin azalacağı ile ilgili görüşler var.


    yunanistan f35 almadı, rafael bir anlam ifade etmiyor diyorsun ama bende zaten 3-5 sene sonra hava üstünlüğü kuracak dedim. sen şuan f16 yedek parçası alamıorsun ambargodan dolayı.


    yunanistan s300 leri türkiye nin nato nezdinde yaptığı baskılardan dolayı ambalajından bile çıkaramadı.


    neyse zaten günün sonun da bu s400 sistemini bizde ambalajından çıkartamayacaz, abd halkbank davasını ve 25milyar dolar cezayı elinde sopa gibi tutuor.


    bu ülkenin s400 değil, güçlü bir ekonomiye ihtiyacı var. bu da rasyonel politikalarla oluyor.





  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    Git tekrar bak kardeş. Oran diyorum oran, nüfusa göre askeri güç bakımından. Adamların savunma sanayisine harcadıkları bütçe seninkini 5’e 10’a katlar. Ben de isterdim ülkemin bu söylediğin devletler kadar güçlü olmasını ama değil.
  • BekirHan kullanıcısına yanıt
    Ne Türkiye ne de Yunanistan tek başına korkulacak bir ülke değil zaten. Ama en azından adamlar Yunanistan’a istediklerini yaptıramıyorlar. 10 milyon nüfuslu ülke kendince yaptırımda bulunabiliyor. Zaten askeri politikalardan bahsediyorsun ben ise sayısal bakımdan kıyaslamadan söz ediyorum. Politika açısından konuşursak İsrail örneği zaten yetiyor her şeyi açıklamaya.
  • socidius S kullanıcısına yanıt
    Bizim dışa bağlımlılığımız yok mu diyorsun yani. İha dışında sen tsk envanterinde ne gösterebilirsin bana, yerli tank mı? Yoksa yerli savaş uçağı mı? Yoksa yerli ateşleme sistemleri mi? Profesiyonel dediğin askerlerin sayısı 400-500 bin arası. Onların da çoğu ne yazık ki saha da görev alırken zorlanacak askerler. Suriye de harekete katılan askerlerin çoğu uzman er ve erbaşlardan oluşuyor. Silah üretim vs diyorsun ya daha askerlerimizin elinde Alman yapımı 70’li yıllara ait G3 piyade tüfeği var ve %60-70’i de çalışmıyor o tüfeklerin. Gönül isterdi ki Söylediklerim doğru olsun ve yeri göğü inletebilelim ama maalesef henüz ordumuz bizim gönlümüzde yatan seviyeye gelemedi.
  • ti7800 kullanıcısına yanıt
    10 milyonluk ülkenin denizaltı, uçak, tank vs sayısı benim 85 milyonluk ülkemin sayısına yakın bir seviyede ise senin şuan da ortaya attığın teoriyi çürütüyor maalesef. Benim anlatmaya çalıştığım Yunanistan süper güç değil ama biz de süper güç değiliz. Keşke olabilsek ama değiliz, daha çok yol kat etmemiz lazım ve bu öyle biz ezeriz, geçeriz, süperiz demekle olmuyor. Artık duygusal davranmak yerine daha realist yaklaşmalıyız olaylara.
  • kakarikikiri K kullanıcısına yanıt
    o uçakları yunana karşı kullanabileceğimizi sanıyorsan büyük yanılgı içerisindesin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ulayrason U kullanıcısına yanıt
    Kendin ürettiğin ve tsk envanterinde yüzlercesi ya da binlercesi bulunan ne var söylesene. Elle tutulur tek üretim ihalar ve sihalar. Kendimizi kandırmak bir işe yaramıyor, artık gerçekten bir şeyler üretmemiz lazım. Yoksa Rusya-Abd ve Çin üçlüsü arasında maşaya dönüşürüz. Tepkisel yaklaşmana gerek yok, kim istemez ki dünyanın en güçlü devletinde yaşamayı ama ne yazık ki öyle değiliz ve daha çok yolumuz var. Taktığımız pembe gözlükleri çıkarıp gerçekleri görme vakti. Biz şöyleyiz böyleyiz demekle dünya sıralamasındaki yerimiz maalesef ki yükselmiyor.
  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    Oranı yüzde hesabıdır kardeş yüzde. Rusya da 140 milyon insan var bizde 85 milyon ama askeri teçhizat kıyaslaması yaparsak adamlar bizi 3’e 4’e katlıyor.
  • Esxici E kullanıcısına yanıt
    T - 122ÇNRA, T107 ÇNRA, ÇMRS, TR serisi Topçu Roketleri, TRG 300 Kaplan Füzesi, TRG 122 Güdümlü Roket, Bora Füzesi, TRGK 300 Güdüm Kiti, TRG 230 Füzesi.

    Hisar Hava Savunma Sistemleri.

    MAM C Akıllı Mühimmat, Teber Lazer Güdüm Kiti, MAM L, Cirit 2.75 Lazer Güdümlü Füze, Tanok 120 mm Lazer Güdümlü Füze, Karaok, L Umtas, SOM, SOMJ, Umtas Tank Savar Füzesi.

    BMC Kirpi, Vuran, Amazon, PARS (6X6), ZAHA, Nurol Yörük, FNSS Kaplan, Otokar Kaya 2, FNSS akıncı vs vs. diye uzayıp gidiyor. :)

    Yoruldum..


    Kardeşim savunma sanayi bakanlığının sitesinde ğrğn katalogları var. 20 safya sırf kara araçları ürünleri var. :))

    Cidden şaka yapıyorsun sanıyordum ama gerçekmiş. Bi iha ve siha dedin. :)))

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Esxici E kullanıcısına yanıt
    Şaka yapıyrosun sanıyordum ama ciddi ciddi iha ve siha dışında neyimiz var dedi. :)) bence acilen bi savunma sanayi forumunu ziyaret etmelisin. Yahu onu geçtim insan merakından aselsan, fnss, roketsan, tei, otokar gibi savunma sanayi şirketlerinin sitelerine girer bi bakar ne üretmişler diye. :)www.millisavunma.com sitesini ziyaret et. Cidden ne güldük ya iha ve siha dışında bir şey yok he.. :))

    www.ssb.gov.tr/urunkatalog/tr adresini ziyaret et yasmaya kalkasak elim yorulur kendin bak. İha ve sşha he. :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi socidius -- 12 Nisan 2021; 17:41:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Esxici E kullanıcısına yanıt
    her şeyi bir anda neden olmasını beklersinizki o kadar kolay mı gelişmiş teknolojik cihazları yapmak herşey bir süreçtir daha ne kadar oldu savunma sanayisine ağırlık veriliyor. öyle bir anda yapılma işi olsa şahsi bir ekonomik durum olmaz Türkiye'de. bu işler de bazı şeyler para ister vede zaman bunları dengeli yapmaz isen sıkıntılar büyür.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu gemiden dikey iniş kalkış yapamayan hava araçları kalkış yapamayacak mı o kısmı anlayamadım F16 ve diğer sihalar mesela.

  • ulayrason U kullanıcısına yanıt
    E ben de onu diyiyorum işte. Daha yolun başındayız kendimizi süper güç olarak görüp, dışarıya da öyle lanse etmeye gerek yok. Yolun başındayız daha çok çalışmamız lazım. Kriter yunan askeri vs değil, kriter dünya devleri olmalı bizim için.
  • socidius S kullanıcısına yanıt
    Katalogdan kaçı senin askerlerinin elinin altında var. Ağam benlen eğlenir resmen. Attığın karalogda türk jetleri bile var. Hayatında kaç defa gök yüzünde bize ait savaş uçağı gördün. Keşke katalogdaki tüm ürünler bizim savunma sanayinde olsa ama yok. Gidip otokar ve katmerciler ekipmanın prototip ürünlerini bana binlercesini ürettik de kullanıyoruz gibi gösterme. Çıkarın artık o at gözlüklerinizi.
  • socidius S kullanıcısına yanıt
    Prototipler dışında kaçını gördün, özel sektörün yaptığı ürün katalogları. Türk silahlı kuvetlerinde bize ait kaç adet helikopter , tank, denizaltı ya da savaş uçağı var. Bana bunların da sayısını da yazsana?
  • Esxici E kullanıcısına yanıt
    öyle

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.