Şimdi Ara

Aşırı gürültü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilgisayarımda 2 aydan beri inanılmaz bir fan gürültüsü var. Neredeyse elektrik süpürgesi ile yarışacak. daha önceden böyle bir sorun yoktu. İşlemci fanını söktüm, temizledim ama sorun devam ediyor. (Sesi işlemci fanı yapıyor.) Sppedfan programı ile aldığım değerler aşağıda. Anormallik var mıdır.Soğutucumu değiştirmeli miyim? 50 tl'ye kadar önerilerinizi de bekliyorum.
    Sistemim:
    Intel D9400 3.4 GHz işlemci
    Gigabyte GA-965P-DS4 anakart
    Ati X1600XT ekran kartı
    Feel Hurricane II kasa
    Thermaltake 550W Psu
    2 GB 667 Mhz DDRII Ram
    Windows 7 32 Bit

     Aşırı gürültü


     Aşırı gürültü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErkanSYK -- 29 Mayıs 2010; 11:54:07 >







  • Aynı sorun bendede olmuştu söküp temizledikten sonra fan sanırım daha hızlı dönmeye başladı ne hikmetse seninkide öyle sanırım
  • Sunbeam contact freezer almanı öneririm verdiğin paraya değecektir.
  • temizlik çok işe yarıyor,ayrıca sıkıştırma falan gerekebilir
  • sensörlerin bozuk, sensörlerin bozuk oldugu icinde fanlarin kendini haybeye hizli sekilde döndürüyor. tabi stock fan kullaniyorsan onunda etkisi vardir.
  • cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. yeni bir soğutma sistemi alacağım ve bulabilirsem ozan arkadaşın söylediğini ondan sonra durumu yazarım.
  • 50TL'ye kadar olan soğutucuların büyük çoğunluğu 9cm fan kullanıyor ki bunu da hiç tavsiye etmem. 1 kez alığın bir şeyi kaliteli almak daha mantıklıdır. Fanların arıza yapması durumunda kolayca değiştirilebildiğini de düşünürsen biraz daha masrafa katlanabilirsin gibime geliyor.

    XIGMATEK BALDER 70TL Tek kelimeyle harika bir soğutucu... DH test videolarında görebileceğin AKASA NERO'ya ayar veriyor resmen...

    AKASA NERO 80TL

    Her iki soğutucu da 12cm fan'a sahip ve son derece sessiz fanlar.
  • valla intel i5 islemcim var arctic cooling freezer 7 pro rev. 2 aldim hem müthis sessiz hem müthis sogutuyor islemci boslarda 35 lerde geziyor yüklerde ise (prime95 + mozilla + muzik + msn) 50-55 geziyor tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undershots -- 1 Haziran 2010; 14:47:54 >
  • bende de aynı sorun vardı işlemci fanı 3000 lerde dönüyordu meğerse biostan çok basit bi ayarla fan hızını otomatik kendi hızını ayarlana biliyormuş. şu an sadece pc açılışta fan sesi yüksek deviderde hemen 5-10 saniye içinde 1500 devire düşüyo ve hiç ses yok daha sonra da ısıya göre kendi hızını ayarlıyo bendeki işlemci e7400 ana kart asus p5 kplam. kısaca sorun biosta bitiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.