Şimdi Ara

AŞIRI ISINMA PROBLEMİ YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba, casper marka laptopum var. Yaklasış 5 yıllık, son 1 yıldır sadece gazete okuma video izleme gibi basit işlerde kullanıyorum. Dün gazete okurken birden bire kapandı, ısınmadan dolayı kapandığını düşündüm biraz bekledim tekrar açtım ancak windows açılmadan tekrar kapandı. Laptopun içini, dışını ızgaraları fanı her şeyi temizledim. Fan çalışıyor. Bilgisayarın bütün parçalarını çıkardım. tekrar kurdum, macununu yeniledim. Bilgisayarı altı açık bir şekilde açtım ve elle kontrol ettiğimde bilgisayarın açma tuşuna bastığım andan 3 saniye sonra elle tutulamayacak kadar sıcak oluyor işlemci ve ekran kartı. Fön makinasının soğuk ayarı ile soğutarak bilgisayarı açıp ısı kontrol yapabildim. 120 derece yazısını gördüm. işlemci gücünü 45e çektim ama yinede fayda etmedi. bilgisayar açılmıyor açıyorum windows gelemeden kapatıyor kendini. Yardımcı olur musunuz başka yerde bu sorunun aynısını bulamadım hep oyuna girince kapanıyor ya da çok ısınıyor nasıl indiririm gibi sorunlar var. Şimdiden teşekkürler







  • Anakarttan Veya İşlemciden Kaynaklıdır Dostum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SeCuRiTy TM kullanıcısına yanıt
    Neyden kaynaklanmıştır ve nasıl çözebilirim hocam?
  • Öncelikle Dostum İşlemci Testi Yap Bunu İnternetten Araştırabilirsin Nasıl Yapıldığını Açıkcası Bende İşlemci Testi Yapmayı Bilmiyorum Ondan Birşey Diyemem Test Konusunda Eğer Testte Işlemci Yetersiz Çıkarsa Isınma Sorunu Pc Değişimi İle Gider Çünki Bir Parça Değil İşlemci Dostum Sadece Üretici Firmanı Yapımında Yüklediği Bir Yazılımdır! Eğer Testte Yeterli Çıkarsa İşlemci Yeni Bir Anakart Almalısınıs. Geçmiş Olsun Umarım Çözülür!
    [Bunları Yapmadan Önce işe Yarama İhtimali Birazda Olsa Vardır Windows 7/8/8.1 E Düşürebilirsin ]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeCuRiTy TM -- 6 Ağustos 2018; 14:46:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SeCuRiTy TM kullanıcısına yanıt
    Laptop ama gömülü işlemci değil işlemcide sorun var ise işlemci değişmekle de sorunu çözebilirim o zaman. Ama bilgisayarı normal şartlarda açık konuma getiremiyorum. Fön makinasıyla soğuk üfleyip belli bir yere kadar geliyor onu da yapmaya uzun süre devam etmek istemedim. Başka bir sorun olur diye. Başka nasıl yapabilirim?
  • BaranGenez B kullanıcısına yanıt
    Yakın Tutumda Fön Makinesi Sıkıntı Yapabilir Ama Küçük Araba Vantilatörlerinden Alıp Hava Boşluğunun Bölümüne Sabitleyebilirsin Rüzgarını!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SeCuRiTy TM kullanıcısına yanıt
    Malesef öyle bir şey olmadığı için tekrar fön makinasıyla denedim ama yine de kapandı bilgisayar. Soğutma ile ilgili sorun değil, çok çok çok aşırı ısınmayla ilgili bir sorun. sebebini bilen birisi yok mudur arkadaşlar yardımcı olabilecek lütfen.
  • İşlemci bloğuna elektrik süpürgesi tutun fön makinesinden daha çok hava akışı sağlayacaktır. Bu kadar sürede bu kadar ısınması normal değil. Buna ne sebep olur bilmiyorum ki daha önce de böyle bir arıza ile karşılaşmadım. Belki anakartın mosfetlerinde bir çeşit sıkıntı vardır. Belki de işlemcide. Laptop olduğuna göre işlemci anakarta lehimli. Temas problemi de olmamalı. Bu durumda yapılabilecek en iyi şey biosu sıfırlamak ve sonrasında işlemci güç yönetimini olabilecek en alt seviyeye çekmek.
    Bir diğer ihtimal basit ısı iletkenlik sorunu.
    Siz termal macun sürmüşsünüz ama belkide yanlış sürdünüz veya sürdüğünüz macunun iletkenliği yetersiz geldi. Bunu test etmek için elinizi heatsinle koyun. Elinizi 2 saniye heatsink üzerinde tutamıyorsanız ve eliniz yanıyorsa iletkenlik konusunda sıkıntı yom demektir. Tabi bilgisayarın daha açılış anında bu kadar ısınması çok garip bu ayrı bir konu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • anakartına elektrik ya fazla gidiyor yada kapasitörlerinin ömrü bitti ne kadar çok elektrik o kadar çok ısınma teorisi benim düşüncem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.