Şimdi Ara

Aşırı Sıcak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar sahibi oldugum p4 2.8 ht işlemcim ile ilgili bir kac sorum var.
    Anakartım msi neo2-s işlemci overclock suz ve zalman 7000cu sogutucu kullanıyorum .kasa icine ufleyen 1 fan var dışarı ufleyen yok power cift fanlı .sorum ise işlemci sıcaklıgı nfd gibi oyunlarda 65 e kadar çıkıyor sizce neden.kasa dışına hava veren fan yok diye bu kadar olurmu .Ayrica işlemcideki macunu yenilemek istersem eskisini nasıl silcem ve neyle .ayrıca işlemci uzerinde bir kagıt var kucuk onu sokmelimiyim??en onemlisi neden buı kadar sıcak herkez 50 yi gecmiyor zalman la bende neden boyle?kasanın arkasındaki fan yeri 6cm ye 6cm lik ama bu olcude piyasada fan yokkk!!nerden bulcam ankarada



  • ne yap yap kasanın arkasına fan tak çünkü o sıcaklığı baya bi etkiler yani matkapla fln yeni delikler aç oraya tak bi 8X8 olsun bitisn baya bi ısı düşüşü olur bi de thermal krem olarak ne kullanıyosun?
  • kasanın arkasına takacağın fan ısıyı en az 5 derece düşürür. termal krem olarak da arctic silver3 alabilirsin ben kullanmadım ama 5-10 derece düşürüdüğünü söylüyorlar.
  • macun olarak zalmandan cıkanı kullanıyorum.kasanın arkasına 80 lık duzgun oturmuyor ve dışarıya hava verisi guzel olmuyor ama arka tarafa iceri hava verecek şekilde yerleştirmede sorun yok(yine bir kısımı oturmuyor ama dışardan havayı iyi alıp iceri veriyor ve suan zalmana dogru hava ufluyor yandan) bende boyle yaptım birde kasanın yan kapagına dişari ufleyecek fan takıcam boylede olmazmı?
    İşlemci uzerinde kucuk bir kagıt vardı onu soksemmi acaba sizdede varmıydı ısı aktarımını azaltior olabilr
  • birde eski macunu nasıl temizlicem ,as3 alırsam
  • işlemci üzerindeki kagıt tabikide ısı alışverişini engeller kolonya ile temizleyebilirsin eski macunu

    zalmanın macunu bence yeterli olur ama muhakkak işlemci ile zalman arasında macun dışında herhangi bir şeyin olmamasına dikkat et
  • 1)sıcaklık kasa kapalı ve Heatsinkinde fan yoksa normal
    2)hs işlemci yüzeyine tam oturmamış olabilir.
    3)Kasaya takıcağın bir fandaha okadar durumu etkilemez sana tavsiyem kasanın kapağını açık tut ve bi müddet çalıştır oda sıcaklığıda normal olsun sıcaklık yine üst seviyelerdeyse fan&işlemci sorunu var.
  • Kasa arkasına fan takmanın amacı kasanın içinde hava akımı oluşturmaktır. Ben seramik macun kullanıyorum ki kitin içinden macun temizleme sıvısı çıkıyor. Kasayı demir işleri yapan birinde kestirerek 8 cm fan için yer yaptırabilirsin. Pek düzgün olmayabilir ama işe yarar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.