Şimdi Ara

Askeralma Kanunu ve Lise için Tecil Hakkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 22 yaşımdayım ve lise 12. sınıfım. Bu yıl yeni çıkarttıkları Askeralma Kanunu'nda lise ve dengi okullarda okuyanlar 22 yaşının sonuna kadar erteleyebiliyorlar. 1 Ocak 2020'de 23 yaşıma gireceğim fakat okul bitmemiş olacak hali ile yeni kanun ile erteleme şartlarını da karşılamamış oluyorum. Fakat yeni kanunda şöyle bir geçici madde bulunuyor: "Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce, mülga 1111 sayılı Kanun kapsamında erteli durumda bulunanlar için, erteleme şartlarını kaybetmedikleri sürece mülga 1111 sayılı Kanundaki yaş süreleri geçerlidir." Ben bu maddeden yararlanabilir miyim acaba? Çünkü 12. sınıfa başladığım zaman bu kanun yoktu. Şimdi bitirene kadar tecil verecekler mi bana?



  • Bu maddenin ne anlama geldiğini yorumlayabilecek birileri var mı acaba
  • Kanundan önce tecil yaptırdıysan eski kanun uyarınca tecil süren devam eder okul bitimine kadar. Ancak düzenlemeden önce gidip tecil yaptırmadıysan yeni hükümler uygulanacak senin nazarında.
  • kanundan önce tecilli durumda idi benim askerliğim. kanun yürürlüğe girdiği vakit askerliğim 35-C erteleme durumunda iken Öğrenci Erteli durumuna geçti yani yeni kanuna göre düzenlemişler. kanuna göre güncelledikleri zaman ben 11.sınıfı bitirmiştim ve bu sene 12 oldum hala öğrenci erteli durumda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.