Şimdi Ara

Askerde Tankçılık

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben şu an lise 2 deyim.Tabiki ilk hedefim üniversite ama hayalim ordumuzda Tankçılık.

    Duyduğuma göre 4 yıllık bir universite bitirip askere gidersek subay oluyormuşuz ve burdan da tankda şoför,nişanci,doldurucu olabiliyor muşuz?Doğru mudur

    Lütfen ciddi bir şekilde bilgi verin herkezin hayalleri vardir.

    :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • subay olmuyosun soruyolar uzun dönem yedek subay istermisin diye evet dersen ne kadar ihtiyaç varsa kurala belirleniyor garantisi yok yani..bi üniyi oku sonra 6 ay bile uzun gelip kaçmanın yollarını arıcaksın
  • k.k.k git üniversitede daha iyi değil mi ? askerde uzun dönem diye bir garantin yok biraz kader sonuçta
  • Mühendis ve doktorların neredeysr hepsi uzun dönem subaylık yapar. Tezkereni almaya 1 ay falan kala Asteğmenden Teğmen rütbesine çıkarsın ve askeriye kalmak istiyorsan seni kolay bir yazılı sınava tutuyorlar hatta testte olabilir. O sınavı geçtikten sonra teğmen olarak devam ediyorsun askerlikte. En fazlada Binbaşı olursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerliğini 15 ay 49. Motorlu Piyade Tugayı Tank Bölük Timinde tankçı olarak yapmış biri olarak söylüyorum sana; şoför, nişancı, doldurucu olabilmek için ilkokul mevzunu bile olman yeterli. Tank komutanları genelde uzman çavuşlar olur subaylarda tabi tank komutanı oluyor. Tankçının işi çok pistir ağırdır nöbeti çok zordur yeri gelir kışın 2 ay derin dondurucu gibi olmuş o tankın içinde nöbet tutarsın gece gündüz pusu atarsın karakollardan karakollara koşarsın bakımı eğitimi çok zordur. Senden havalısı da yoktur ama bölüklerde tugaylarda.. tank ve 4 kişi ile geçer askerliğin unutulmaz dostukların maceraların hatıraların olur vs vs uzar gider böyle :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fbilker1907

    Askerliğini 15 ay 49. Motorlu Piyade Tugayı Tank Bölük Timinde tankçı olarak yapmış biri olarak söylüyorum sana; şoför, nişancı, doldurucu olabilmek için ilkokul mevzunu bile olman yeterli. Tank komutanları genelde uzman çavuşlar olur subaylarda tabi tank komutanı oluyor. Tankçının işi çok pistir ağırdır nöbeti çok zordur yeri gelir kışın 2 ay derin dondurucu gibi olmuş o tankın içinde nöbet tutarsın gece gündüz pusu atarsın karakollardan karakollara koşarsın bakımı eğitimi çok zordur. Senden havalısı da yoktur ama bölüklerde tugaylarda.. tank ve 4 kişi ile geçer askerliğin unutulmaz dostukların maceraların hatıraların olur vs vs uzar gider böyle :)

    bende şırnakta askerlik yapmış birisi olarak yokluk ve mahrumiyet içinde geçen askerliğime isyan ederken tankçıları görüp halime şükrettim.
    adamlar 50+ derece sıcaklığın altında banyo yapamadan ve konserve ile beslenerek haftayı geçiriyorlar. ve dönüşümlü olarak 2-3 ay böyle gidiyordu. tabi ankarada olanlar bu şartlarda değildir ama onlarında kendine göre zorlukları vardır.
    tank komutanına gelince şırnaktakiler genelde astsubaylar dı diye hatırlıyorum. subaylar daha çok karargahta oluyorlar diye biliyorum. ama yeni teğmen olanlar belki tankta biraz pişiyor olabilir.




  • omeryucel11 O kullanıcısına yanıt
    Kısa dönem çavuşu olarak tank komutanıydım. Tankın yüzünü görmedim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.