Şimdi Ara

Askere gideceklere tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Tecilim bitti nasipse 16 mayısta askerim. Verebileceğiniz tavsiyeler, giderken şunu götürsen iyi olur, şöyle yapsan rahat edersin diyebileceğiniz şeyler varsa buyrun.



  • Herşeyi bil ama aynı zamanda hiçbiriyle bilme. Onu bilen var mı bunu bilen var mı diye sorarlar, bilsen de bilmiyorsun, yoksa eşek olursun.

    Herkesi kendin gibi görme, herkese herşey anlatma, eşyalarına(askeriye tarafından verilen eşyalara) dikkat et, koru. Askerde yer değiştirme çok olur.

    Genel olarak ihtiyacın olan herşeyi oradan veriyorlar, illa şunu al bunu al demeye gerek yok.

    Şimdiden hayırlı teskereler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laazzz -- 11 Nisan 2024; 20:56:46 >
  • Gideceğiniz birlik neresiyse onun forum konusu / instagram-telegram gruplarına sorunuz. Hatta son 6 ayda gitmiş olanlara sorarsınız. Genel maddeler olsa da uygulamada ufak tefek farklılıklar olabilir.
  • Laazzz kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler oto tamirciyim bir tek kademeye girmek için tamirci olduğumu söylemeyi düşünüyorum onu da usta birliğinde söylerim.
  • Laazzz kullanıcısına yanıt

    Ben de yoklamayı başlattım pazartesi sağlık ocağına kontrole gidecem, tahmini ne zamana yerim ve alış tarihim belli olur? Hemen alırlar dediler ama en az 1 ay sürer de diyen var?

  • Harbiyeli 3779 kullanıcısına yanıt
    Muayene olduktan sonra e devletten celb tarihi seçeceksin en erken celbleri seçersen ya ağustos ya da kasımda gidersin. Ama kasım olması büyük ihtimal. Tarihler de değişebiliyor sürekli. Arkadaşımla ben ikimize de mayıs gösteriyodu ben ilk celbleri seçmiştim o en geç olanları. Onunkini bir hafta önce ağustosa attı.
  • Primeblc kullanıcısına yanıt

    Çokmuş ya , keşke hemen alsalar... Sağ olun...

  • Bol bol don ve corap al.. Ilk geceyi bitirince askerligi yarilamis olursun. Keyfini cikarmaya bak sonradan ozluyosun.
  • Askercell alma , hattını telefona takma valizinde götür. İçeride telefona takarsın. Askercell zorunlu değil. Kimse de takmıyor. Telefonun eğitimlerde sessizde olsun.

    Yanında ucuz casio yazan çakma saatlerden götür. Ama orjinal gibi su geçirmez değiller dikkat et. Askerde zaman önemli 20dk ara veya 30dk duş gibi uygulamaları kaçırma geç kalmak erken çıkmak gibi şeyler yok. Her şey zamanında yapılır.

    İlaçlara ses çıkarmayacaklar birliğe katılınca revire teslim etmen istenecek arama olursa sıkıntı yaşarsın vs dinleme ilaçlarını verme ilan veren her zaman orda durmaz saati olur her zaman ilaç alamazsın gün içinde 30 dk 30dk toplam 1 saat durur görevli...

    Sana verilen görevleri iyi kötü yap temizlik diyorsa en azından izmarit topla vs sonra yıkarsın elini göze batma yani

    Çok nakit götürme Ankara Mamakta yaptım ben kredi kartı geçiyordu. Düşük limitli bir kart getir. Birlikte çoğu şey satılıyor. Fanila çorap vs çok kasma kendini birlik içinde kdv yok her şey dışarıdan daha ucuza gelir.

    Üşengeçlik yapma sakal traşını ol. Erken hazırlan rutine alış. Azar yemeye değmiyor 20dk fazla uyumak...

    Bot boyası gibi şeyleri oradan temin et. Ben siyah aldım bize koyu yeşil bot verildi. İçeride orduda ne kullanılması gerekliyse o renk boya fanila vs bulunur. Dışarıda bazen renklerin tonu tutmuyor 10 ar tane alma iki şer al içeriden alırsın duruma göre...

    Birliğe katılman gereken günde erken katıl ilk gün işlemleri 5 saat kadar sürüyor formlar, eşya teslimleri yerleşme vs geç katılırsa 1 sonraki gün sen yerleşmişken son katılanlar koşturuyor. İlk günler eğitim olmuyor zaten kural okuma vs oluyor. (Birliğe katılış gününden önce gitme amelelik yaparsın ordunun seni beklediği gün katılış tarihidir sevk tarihi ile arasında gün farkı olabilir mesafeye bağlı ilk gün gitme katılış tarihin ne ise o gün git daha önce gitmek hata olur.)

    Ben mamak muhaberede yaptım. Bedelli yaptım tabi görece az tecrübe edindim. Ama aklına gelirse bir soru yazabilirsin hocam.




  • 1- Terlik götür. Acemide eşyaların verilene kadar şart.
    2- Acemide içtima almaktan vakit olmuyor çamaşır falan da zor yıkarsın. O yüzden don atlet fazla alabilirsin.
    3- Hiçbir şeye biliyorum ben hallederim diye atlama, gerizekalıymış gibi davran bırak başkası halletsin.
    4- Komutanlara yaramamazsın, onların işlerini falan yapıp gözüne girmeye çalışma.
    5- Hırsızlık çok oluyor, kartını cüzdanı yanında taşı, nakit 200-300 den fazla taşıma.
    6- Katılışta sigorta yapıyolar o yüzden nakit olsun.
    7- 100 e inene kadar şafak sayma, geçmez 😃
    8- Keyfini çıkarmaya bak bir daha eline geçmeyecek ilginç bir ortam
  • brhmlpy B kullanıcısına yanıt
    gidip geldiniz mi siz? eski konularınızı hatırlıyorum
    bende 6 subat sabahı ıslemlerı baslatcaktım depremle uyandık bu ay gıdıyorum daha anca 1 sene sonra



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 13 Nisan 2024; 13:1:52 >
  • n201 kullanıcısına yanıt

    ben askerdeyim şu an hocam 2 haftam kaldı  

  • brhmlpy B kullanıcısına yanıt
    Hocam telefonu nasıl soktun onu da yazsana 😂
  • brhmlpy B kullanıcısına yanıt
    iyi iyi , bitmiş.
  • Primeblc kullanıcısına yanıt

    hocam üst devreler yardımcı olur size 😁

  • Ben askerden geleli 5 ay oldu daha yeni yeni atlatiyorum bazi seyleri. Naçizane tavsiyelerim

    1- Bot tabanligi kesin al, cunku botlar ayak tabanini mahvedecek. Eger ayagin 44 numara dan buyukse siyah renkli (kislik) botlarin olma olasiligi yüksek o yuzden bot tabanligi kesin al. Ben 3 ay giydim sonra terhis olanlarin birinden botunu almistim onunki tecil botuydu (yesil renkli)

    2- Orada her tip insan var. Zekasi olmayan da zekasi cok olanda. Ortada dur. Aksam kogusa girdikten sonra ayaklarini yika ve kesinlikle kurula cunku nasir olur. Ayak kokusu olursa , kogusta ki bazi tipler seni komutana carptirabilirler( bu tabir de komutanda firca yemek demek)

    3- orada ki insanlarla konuşurken sakin ha laf tasima, o laf seni kesin bulur. Bölükte adin cikar ve kimse seni kollamaz.

    4- Telefon falan sakin sokma. Ben 6 ay akili telefon kullanmadim. Sokmaya calisip yakalanirsan askerligin en az 3 gun uzar. Askerlikte 1 gun sivil hayatta 3 gun eder, yani 9 gun gibi düşün.

    5- cok fazla isyan etme, ben yapmam deme ama ben yaparim da deme. Her seyi yaparim dersen, sana is kitlerler.

    6- cavus ve gece/gunduz onbasisi komutanlar dan emir alan kisiler. Bunlarla iyi gecin.

    7- askerde 3 seyi kafana oturt. Emret komutanim, emredersiniz komutanim. Bazen komutanin dedigini anlamazsan, emredin komutanim diyerek yuzunde soru işareti gibi bir ima ile soyleyebilirsin.

    8- Askerde bunlari soylerken gur ve sesin cikarak soyle, ki komutanlar seni kafana oturtsun

    9- sigara falan iciyorsan, allah yardimcin olsun. Ama icmiyorsan baslama ihtimalin cok yuksek. Sivil hayatta sigara kullanmadim yalniz askerde Usta birligini kibrista yaptim, orada ki bazi sigalar turkiye de yoktu ve herkes ictigi icin ister istemez merak ettiriyordu.

    Orada sigaralar ucuz oldugu icin ve tadida guzel oldugundan askerde iciyordum ama TR ye gelince agzima bile almadim cunku orada ki sigalar burada yok ve burada ki sigaralar da cok pahalı. Bana mantikli gelmedi sigara icmek.

    10- ictimalarda falan sigara icme , sirf bir kisi sigara icti diye abartmiyorum 350 kisi yagmur altinda bekledik.

    11- orana burana sigara olsun telefon olsun sokma, xray den ve el detektoru ile araniyorsun. Botun icine bile saklasan, seni zıplatip ve botunu ucunu yere vurdurup kontrol ediyorlar

    12- kogus gorevlisi ile iyi gecin. Eger yatagin bozuksa falan direk ismini alir, sana nobet kitletirler.

    Ben askere haziran da gidip kasimda gelmistim. Sen ise mayista gidiyorsun. Eger ceza falan almayip izin kullanmazsan Ekimin 20-30 u arasi gelirsin. Sicak hava da gitmek cok avantajli kisa gore o yuzden cok sanslisin




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.