Şimdi Ara

ASKERE GİDİYOM AĞUSTOSDA.. TAWSİYELER BURAYA PLS .)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ABİ İLK GÜN NASIL GEÇİYO YA.. NELER YAPIYOZ.. EĞİTİMLER ZOR MU? YA KISSA DÖNEM YA ASTEK YAPACAMM. KAFAYI YİYCEM.. NEDEM BEN NE YAPAM..
    OFFFFFFFFFFFFFFFFFFF



  • uni mezunusun anladigim kadari ile yanii astek bile olsan kolay gecer sana nede olsa mesai saatleri icersinde calisiyor gibi askeriye icine gireceksin sonra eve yada lojmana ne guzel daha ne istiyorsun para da alicaksin ve en kotu yani biraz uzun surmesi..

    onun disinda kısa donem askerlik yaparsan 2-3 ay icinde cavus olursun hemen degil egitimler acemi birligi ve kisa bir sure onbasi olarak kalirsin nobet fazla tutmazsın genelde nobetcileri getir gotur yaparsin tabii yazici felan olmazsan..

    sıkma canını kolay degil ama yapılması gereken bir görev
  • en kısa döneminden yap kurtul oyle astek oleyim rahat yapayım deme sakın
  • şu an bir işin yoksa, iyi bir üniversitenin iyi bir bölümünden mezun değilsen, yakın zamanda önünde istediğin gibi bir iş seni beklemiyor ise Astek yap, 10 milyar civarı para biriktirebilir, tahsis edilen lojmanda kalabilir, düşeceğin yere bağlı olarak güzel vakit de geçirebilirsin
    bitsin para pul istemez diyorsan er olarak 5 ay 20 gün izin kullanmadan tek solukta yapıp gelebilirsin
    şahsen kısa dönem yapmayı tercih ederim
  • giderken yeşil don al yanına
  • gidene kadar shw tvde emeret komutanım izle
  • yedek olarak gidince acaba bilgisayar falan götürme imkanı varmıdır, eğer varsa kasımda gidecem yedekliği tercih edicem de
  • giderken yanina vatka al(hani kadın gomleklerine konulanlar var ya)..cunku asker botu ayagını vuracaktır.etkiyi azaltir.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_2428199/mpage_1/key_k%25FDsa//tm.htm#2429286 arattın beni gece gece buldum. bak sen gidicen ohara gelecek kim bilir belki karşılaşırsınız
  • Allah kolaylık versin arkadaşım. ben kısa olarak yapmıştım ama zorlanmıştım. nöbet işi askerlik bitene kadar sürdü. yazıcı olmama rağmen bayaa sıkıntı yaşamıştım. çavuşduk ama erden farkımız yoktu yani. bir arkadaşımda astek olarak gitti geldi. "Allah herkese böyle askerlik versin" diyip geziyor.

    şans meselesi ama inşallah iyi bir yere düşersin ve komutanında iyi olursa çok rahat edersin.
  • naparsan yap gelince anılarını ablatma ben bunu soylerin usta
  • fazla dayak yeme
  • Bence kısa dönem seç ve en başa havacı yaz. Çıkarsan Kütahyada 1 ay yatar sonra çavuş olursun. Ben şu an havacı çavuşum. Çok zorlandığım söylenemez. Astek olma bence.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: darker

    yedek olarak gidince acaba bilgisayar falan götürme imkanı varmıdır, eğer varsa kasımda gidecem yedekliği tercih edicem de


    kopegini bile goturebilirsin ew senin diilmi:)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: POFUDUK

    Bence kısa dönem seç ve en başa havacı yaz. Çıkarsan Kütahyada 1 ay yatar sonra çavuş olursun. Ben şu an havacı çavuşum. Çok zorlandığım söylenemez. Astek olma bence.


    ya havacı falan olup bide paraşütle atmasınlar uçaktan falan
    o tür eğitim varmı
  • astek yada kısa dönem olmanı sen elirleyemiyosun sınavı başarılı bitirsen bile astek olmaya bilirsin şans işi boş verirsin astek yaparlar :D .

    En iyi askerlik en kısa olanıdır.

    Şafak 97 1984/3 tertip
  • benim kuzenim havacıydı kütahya da sonra ankara ya geçti söylediğine göre çok rahatmış.
  • ya arkadaşlar bu sınav olayını kafanıza takmayın.. ben sınava girdiğimde sınıftaki herkes soruları nerdeyse ortaklaşa çözdük tabii sorulara soru denirse.bir çoğu kendinizi anlatan sorular.yani şöyle şöyle bir dyrumda neyaparsın a)ağlarım b)gülerim istediğini seç.. e artık butür sorular için ders çalışmassınız herhalde.. diğerleri ise seka oyunlarında çıkan sorlar tarzında oluyor genelde... ? yerine ne konulmalı gibilerinden ıvır zıvır sorular.. kimse kaç doğru kaç yanlış yaptığını bilmez ve astekmi kısa dönemmi olacağını bilmez..

    ben sınava girdiğim dönemde son gün komando başvurusu yetersiz olduğu için bir rütbeli yanına aldığı bir doktorla bahçede gezip iriyarı olanlara sağlık sorunun varmı diye soruyor yok derse yazıyor komando, var derse muayene ettiriyor ayaküstü doktor sağlam derse yine yazıyor komando.. e ben bunu duyar duymaz anladım komando olacağımı çünkü ben ilk gün girdim sınava ve komando olmayı tercih ettim. ISPARTA EĞİRDİR DAĞ KOMANDO OKULUNA gittim doğrudan. gerçi sonunda komando olamadım daha ilk hafta sağlık taramasında elenip tuzlaya geldim ama EĞİRDİR'İ gördükten sonra üzülmedim.gerisi biraz karmakarışık oldu ama yinede hala hayattayım... umarım benim kadar şanssız olmassınız..

    DİKKAT etmeniz gereken en önemli şey elinde silah olan astsubay çavuşlardır arkadaşlar.. UZAK DURUN!!
    Ayrıca astek olarak yaparsanız yeni mezun teğmenlerden de uzak durmaya bakın.canınıza okurlar. adamlar subay olmak için yıllarca eziyet çekiyorlar ama siz 4 aylık eğitim sonrası subay oluveriyosunuz. çoğu sindiremiyor bunu.

    hele hele hele hele okulun son dönemlerinde olan subay öğrencilere bakmaktan bile kaçının...

    BOL BOL BAĞIRIN.. sesi çıkmayan asker asker değildir. onlar sizi her halikarda bağırtırlar boşuna bitaraflarınızı acıttırmayın..

    kısa dönemde olsanız astek te olsanız askerliğiniz başladığı anda subaysınız arkadaşlar.. tekbir tokat bile atamazlar size mahkemelerde subay olarak temsil edilirsiniz çünkü..gerçi gözümün önünde bir astek öğrenciyi eşşek sudan gelene dek dövdü bir üsteğmen hemde albayların yüzbaşıların gözünün önünde ama....haketmişti doğrusu. (gerçek mermiyle yapılan atışlar sonrası arkadaşının kafasına namluyu dayayıp tetiğe bastı salak şaka niyetine)

    Gittiğiniz yerde lojmanda yada gazino misafirhanelerinde falan uzun süre kalma imkanınız olup olmadığını öğrenin ve yoksa ilk yapmanız gereken teskere alacak asteklerle irtibata geçin onlardan boşalacak evlere yerleşebililir hatta eşya için bile uğraşmanız gerekmeyebilir. çoğu astek evini eşyaları ile birlikte (çekyat masa falan) diğer asteklere bırakır.o da ondan sonrakilere....

    siz siz olun astek oldum diye asker dövmeye kalkmayın.. bir rütbeli dövdüğünde çoğu zaman asker şikayetçi olmaz çünkü hayatını karartacaklarından emindir ama siz döverseniz şikayet etmekten korkmazlar.

    Askerler astekleri ciddiye almazlar. sözünüzü dinlemeleri için size saygı duymaları yada korkmaları gerekir. sizi seven, saygı duyan askerlerle askerlik yapmak çok daha kolay olur..




  • koltuk altı etek traşını muntazam yap?bizi ilk akşam yataktan kaldırıp herkesi kontrol etmişlerdi neydi o günler..ne çok uyanık ol! nede saftirik. derinden aşina ol taşradan biri sansınlar yeri gelince meziyetini ortaya çıkar..zengin görünme çok otlangaçın olur..az arkadaş edinmeye bak.en büyük yardımıda yaradanından alacağını unutma! benim başıma gelenleri anlatmaya kalksam uzun gider.ama Allaha güvenerek doğru olanı yaptğınızda hiç samimi olmadığınız biri bile sizi ceza yemekten kurtarabiliyor..Allah yardımcın olsun.. hayırlı vazifeler.. yine bekleriz..
  • Hayırlı TEZKERELER şimdiden
    Bende Yapmadım yaf bu askerliği
    Asker dönüşü artık bi topic açarsın...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.