Şimdi Ara

askerliğimi tecil etmek istiyorum ama nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2001 doğumluyum. 2021 de 2 yıllık üniversite mezunu olmuştum, o zaman tecil etmiştim. mezun olunca 2 yıl veriyordu o hakkımın bitmesine 21 gün kaldı. fakat şimdi 4 yıllık okumak istiyorum. yarın üniversite sınavına giricem fakat tercih ve kayıt zamanı gelmeden yoklamam bitecek. bu süreçte ne yapmalıyım? sistem kendisi otomatik 31 aralığa atar mı? yoksa şubeye mi gitmeliyim?



    askerliğimi tecil etmek istiyorum ama nasıl?



  • Şubeye gitmeniz en iyisi olacaktır.

  • Tecilin bittikten sonra 31 Aralık'a kadar tecilli olacaksın o arada üniversite kaydını yaptırırsın. Ben lisans bittikten sonra 2 yıllık erteleme hakkımı kullanmıştım sonra yüksek lisansa kaydolmuştum. Okul öğrenci belgesini şubeye göndermediği için sistemde hala mezuniyet sonrası erteleme olarak görünüyordum. Şubeye gittiğimde mezun ertelemesi bitse bile sıkıntı olmayacağını sistemin otomatik olarak yıl sonuna atacağını o süre içerisinde okulun da evrağı kendilerine göndermeleri gerektiğini söylemişti. İçin rahat etmiyorsa kendi şubeni veya herhangi bir şubeyi arayabilirsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brisbane -- 18 Haziran 2023; 17:8:35 >
  • Brisbane kullanıcısına yanıt

    otomatik uzuyor mu? yoksa gidip söylemem gerekiyor mu? çünkü şuan herhangi bir okula kaydım yok sadece sigortalı bir işte çalışıyorum.

  • oto uzuyor tecilini bozunca da otomatik 31 aralık oluyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmediğiniz konularda cevap yazmayın.

    Otomatik olarak uzama gibi bir durum yok. Teciliniz bittiğiniz gün kaçak duruma düşeceksiniz. Ama korkmayın bugun tecilim bitti yarın askerlik başlıyor gibi bir durum yok. Yoklama kaçağı ardındna bir süre sonra Baka kalırsınız. Tecil bittikten sonra okullar kaydınızı almıyor. Alsa bile eğitim durumunuz donduruluyor. Git gel yapınca okulu devam edebiliyorsunuz.


    (bizzat bu durumu yeni yaşayan biri olarak anlatıyorum)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.