Şimdi Ara

Askerlik hakkında bir sorum var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar, kısmet olursa bedelli askerliğe başvuracağım. Youtube'dan askerliğini tamamlamış olan arkadaşların videolarını izledim faydalı bilgiler edindim fakat aklımdaki bir soruya cevap bulamadım.


    Öğrenebildiğim kadarıyla bedelli askerlik süresi boyunca sabah 8-12 ve öğleden sonra 14-18 saatleri arasında eğitim oluyor. Bu saat dilimlerine eğitim sırasında lavabo ihtiyacı olan askerler olmuyor mu? Eğitim alanında lavabo yoktur diye tahmin ediyorum.


    Bu konu aklıma çok takılıyor bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim, teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F31FE8CB4 -- 25 Ekim 2021; 3:4:9 >



  • Her taburun / bölüğün belli bir mıntıka alanı olur. Eğitim sahası, yatakhane bu alanın içinde kalır. Ki saatte bir 5-10 dklık molalar olur. Koğuşlardan çok uzaklaşmayacaksınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Bazı yerlerede eğitim alanı 1 km uzaktaymış hocam 10 dakikalık molada gidip gelmek zor gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bedelli askerliği yeni bitirip gelmiş biri olarak açıklamak istiyorum. Zaten ilk hafta hiç eğitim yapmıyorsunuz sürekli belge işleri ile uğraşıyorsunuz o yüzden ilk hafta sürekli bölük civarında olacaksınız lavaboya gitmek problem olmaz. Gelelim ikinci haftaya genelde eğitimle geçer ve bu eğitimler bölüğünüzün yürüme mesafesinde olur yine tuvalet problemi olmaz. Zaten yürütmek dışında bir şey yapmıyorlar öyle eğitim dendiğinde aklına çok fazla şey gelmesin. Bu eğitimi ha bölük etrafında yapmışsın ha 1 km ötede yapmışsın hiç farketmez. O yüzden bölükten uzakta özel bir alanda eğitim vereceklerini düşünmüyorum. Hadi o ihtimali düşünelim bölük alanından 1-2 km uzakta eğitim alanı varsa mutlaka oraya küçükte olsa bir lavabo yapmışlardır. Örneğin ben bedelli askerlik yaparken silah eğitimini ve tören hazırlıklarını bölükten uzakta yapıyorduk ama çok yakınımızda lavabo mevvuttu. Üstelik o lavaboyu tercih etmeyip bölük binasına gitsen bile verilen mola süresi yetiyordu. Ben tüm eğitimlerde hiç 10 dakika mola verildiğini görmedim. Genelde 1-1.5 saat eğitim sonrası 30 dakikaya yakın mola verirdik. Diyelim bir sağlık problemi söz konusu ve tam eğitim esnasında lavaboya gitme durumunuz oldu. Bu çok insani bit ihtiyaç olduğu için takım komutanına durumu izah etmeniz halinde anında gönderiyor sizi geri döndüğünüzde tekmil verip eğitime devam ediyorsunuz.





  • bymemin B kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Hayırlı olsun bu arada, gidip dönmüşsünüz.

  • Teşekkür ederim hocam. Askerliği gözünüzde çok kötü bir yer olarak canlandırmayın. Bedelli askerlik yapıyorsunuz diye size özel ayrıcalıklar sunulmayacak. Normal bir asker gibi acemi askerlik yapacaksınız. Fakat onlara göre çok küçük bir farkla daha rahatsınız. Askerde komutanlarda sizin gibi kanlı canlı birer insanlar. Onların amacı sizi zor durumlara sokup rezil olmanızı sağlamak değil. Sağlık durumlarında ciddi bir şekilde yardımcı oluyorlar. Örneğin ben Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu'nda askerlik yaparken atış yapmak için Mamak MEBS Okuluna gitmiştik. Oraya giderken yanınıza yiyecek içecek şeyler alın çünkü gittiğimiz yerde yakında alışveriş yapacak bir yer yok demişlerdi. Fakat gittiğimiz yerde bile yakında lavabo vardı.

  • bymemin B kullanıcısına yanıt

    bilgiler için teşekkürler hocam

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.