Şimdi Ara

Askerlik Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler. Askerlik hakkında bilgim yok ve etrafımda güncel bilgi bakımından kimse yok. İki yıllık bilgisayar teknolojileri bölümü öğrencisiyim. Allah izin verirse Haziran-Temmuz ayı gibi stajımı bitirip mezun olacağım. İş hayatına atılmadan askerliği aradan çıkarma isteğim var. Fakat okul bana 28 yaşıma kadar 2031 sonuna diye hatırlıyorum, tecillemiş. Arkadaşlarım arasında hiç kimsede gitmek gibi planı yok. Konusu açılınca bedelli yapmaktan bahsediyorlar. Bedelliye verecek param olsa bile vermek istemiyorum. Bu yüzden tecil bitene kadar beklemek ile beklememek arasında tereddütte kaldım. Bu 8 sene içerisinde askerlik kalkar, 6 aydan 3 aya düşürürler gibi fikirler çıktı ortaya.

    Ayrıca yedek astsubay veya yedek subay gibi şansa veya belli şartta göre galiba rütbe alma şansımız varmış. Bu rütbeleri elbet bir faydası olacaktır ama nasil bir faydası olacaktır bilmiyorum. Seçmeli miyim onu dahi emin olamıyorum. Genel olarak bana yazıcı olursun deniyor. Fakat hangisi daha mantıklıdır emin değilim. 20 yaşında bir kardeşiniz olarak bana yol gösterirseniz çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • emirhankayabas E kullanıcısına yanıt
    kardeşim okulu bitirip git 28 yaşından sonra gidiceksen de yedek astsubay olarak git bi nevi komutansın uzman çavuşların bile üstü oluyorsun tabii çıkarsa maaşlı komutansın bi nevi 3 sene önce yedek astsubaylar kıbrısta 15 bin alıyordu şimdi ne kadar olmuştur bilmiyorum yedek astsubay olursan 12 ay yapıyorsun son 1 ayda rütbe alıyorsun sonra istersen sınavlara girip kalıyorsun normal asker olarak gidiceğine imkanın varsa astsubay olarak git erlere eğitim verirsin vs veya bilgisayar başına geçersin uzman çavuşlar sana komutanım der emir verirsin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yedek astsubayda eğitim alıyorsun bir de onu unuttum 3 ay galiba 3 ay sonra rütbe alıp sevk ediyorlar neresi çıkarsa şansına.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • şuan bı ıs fırsatı yoksa mezun olduktan sonra ilk celpte gıt derım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okulu bitir, bitince sana verilen tecili kullan. Bedelliye para ödeme, bekle. Eğer şartlar değişirse, çok güzel bir işin olursa o zaman git bedelli. Yani eğer süre düşse bile, atıyorum 3 ay gitmek işten atılmana sebep olacaksa ve bedelli ücreti sorun olmayacaksa öyle git.


    Şimdiki şartlarda, 5 ay daha gitmemek yerine bedelli parası için borca vs. girmek karlıysa tamam. Değilse, boşver.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.