Şimdi Ara

Askerlik süresi 2 yıla çıkarılmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
2
Favori
2.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 6 ay çok az bir süre. Zaten alışma süresi. Esas askerlik 6 aydan sonra başlar. 3 ay temel eğitim ve acem birlik olmalı bence. Kalan 21 ay da usta birliği olmalı. Türkiye asker bir millettir. Ama bakıyorsun çoğu ülkenin askerlik süresi bizden daha uzun. Bu saçmalıktır. Türkiye'nin askeri başarısını düşüren bir şey bu. Doğru bulmuyorum.


    Yetkililer, TSK ve siyasi partiler bu eksikliği görmeli ve çözüm bulmalı. Eskiden 5 sene askerlik yapılıyordu. Hadi 5 sene çok diyecek bir sürü kişi ama bari 2 yıl yapılsın. 6 ay nedir? Ayrıca askerlik için de lise sonrası direk askere alınmalı. Ondan sonra yok efendim okulum vardı, yok efendim işe girdim, evlendim bilmem ne olmasın. Adam 29 yaşında, 33 yaşında askere gidiyor. O yaştan sonra askere gitmesinin de hiçbir anlamı yok bence. Lise 5 yıla çıkarılmalı, 1 sene hazırlık full ingilizce olmalı. 19 yaşında bütün erkekler zorunlu bir şekilde askere alınmalı ve 2 sene boyunca asker olmalı.


    Askerlik şartları da bir tık iyileştirilmeli. Akşam saat 21.00 da ışıkların şalterleri indirilmeli ve herkes uyumalı. Sabah kalkış da 5.00 olsa tam 8 saat uykusunu almış oluyor askerler. Sağlık konusunda askerlerin uyku süresine bir tık daha dikkat edilmeli.


    Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce askerlik 2 yıl mı olmalı yoksa 5 yıl mı?








  • Sen özel sektörde, kamu kurumlarında çalışan bu ülkenin kalkınmasına hizmet eden 20'li yaşlardaki insanları en verimli oldukları dönem 2-5 yıl artık süresi neyse zorunlu askerliğe almaya kalkarsan oluşabilecek durumun farkında mısın? Asker olmak isteyen bir sürü insan var bu ülkede bırakalım onlar profesyonel olarak yapsın mesleklerini. Askerliğin faydası olabilir doğrudur ama erkekleri askere alıcam derken insan gücünü kaybediyorsun bu da önemli bir şey.

  • Zorunlu askerliği kaldıralım bu iş huzur içinde çözülsün.

  • Olmamalı buna değmez gereksiz masraf hiç bütçe planlaması diye birşey duydun mu kompleksli hocam ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Askerlik yaptin mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • .Ferrum. kullanıcısına yanıt

    Neden askerliğin kaldırılmasını istiyorsun? Askerliğin bir sürü faydası var. Kaldırmak saçma olur. Arttırılmalı.

  • Bedellide 500k olsun kim fakir kim zengin görelim değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başbilen kullanıcısına yanıt

    Hayır alakası yok masraflar. Devlet bu masrafı yapmakta sorun görmüyor. Sen niye sorun görüyorsun? Sen sadece askerliğini yap, gerisini düşünme.

  • Başbilen kullanıcısına yanıt

    Bana kompleksli diyorsun. Komiksin. Askerlikten bu kadar korkuyor musun? Korkaksın sen o zaman.

  • Bedelli hiç olmamalı. Herkes askerlik yapmalı. Ünlüler de dahil.

  • 3 ay adam akilli temel askerlik yapsinlar yeterli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ckmz17 kullanıcısına yanıt

    3 ay çok kısa bir zaman. Evet temel askerlik 3 ay olmalı ama askeri ruhu kazandırmaz, askerliğin öğretilerini öğretmek için yetmez. 3 ayda ne öğretebilirler ki sence? Neden böyle düşündüğünü açıklar mısın? Merak ettim. Görüşün için teşekkürler bu arada.

  • Askerlik kötü bir yer değil arkadaşlar. Bu kadar korkmayın. Daha çok olmasını istemeniz lazım. Bedavadan yemek yiyip, yatacaksınız. Böyle de düşünebilirsiniz. Sivilde kim size her gün, öğlenleri 100-300 gram arası et verir?

  • Atatürk bile ülkeyi yönetmesine rağmen cepheden cepheye koşmuş. Ben ülkeyi yönetiyorum, askerlik yapmayayım dememiş. Siz kalkmış topu topu 2 yıl askerlik yapacaksınız, ona bile burun kıvırıyorsunuz. Saçmalıktır bu.

  • Sen meslek olarak askerlik yapsana madem bu kadar heveslisin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cross Thread kullanıcısına yanıt

    Sen özel sektörde, kamu kurumlarında çalışan bu ülkenin kalkınmasına hizmet eden 20'li yaşlardaki insanları en verimli oldukları dönem 2-5 yıl artık süresi neyse zorunlu askerliğe almaya kalkarsan oluşabilecek durumun farkında mısın? Asker olmak isteyen bir sürü insan var bu ülkede bırakalım onlar profesyonel olarak yapsın mesleklerini. Askerliğin faydası olabilir doğrudur ama erkekleri askere alıcam derken insan gücünü kaybediyorsun bu da önemli bir şey.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Komutanlar ömür boyu yapıyorlar zaten. Ben 2 yıl olsun diyorum. Hevesle alakası yok. Her erkek yapmalı 2 yıl.

    Askerlik süresi 2 yıla çıkarılmalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 23 Mart 2023; 11:41:51 >
  • Cross Thread kullanıcısına yanıt
    Askerliğe hevesin var senin belli. 2 yıl, 5 yıl bunun sonu yok. O yüzden en güzeli ömür boyu meslek olarak yap daha iyi. Hem maaşı da iyi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • .Ferrum. kullanıcısına yanıt

    Sanki öyle bir söylüyorsun ki 18-20 li yaşlardaki herkes çatır çatır işlerde çalışıyormuş gibi. 18-25 arası gençlerin çoğu üniversite okuyor ve hiçbir işte çalışmıyor geneli. 2 sene askerlik yapsalar çok mu? Az bile. Ayrıca askerliğin verdiği disiplin ve çeşitli kazanımlar ile emin ol ülkeye katkısı da olur ekonomik açıdan. Daha çabuk olgunlaşır ve iş hayatına atılırlar. Benim kuzenim 27 yaşında ve hayatında doğru düzgün bir işte bile çalışmadı hiç. Askerlik zorunlu olsa ve 18-20 arası askere gitmiş olsa bu kadar çocukça davranmaz, daha olgun olur ve işe girer çalışırdı. Hayatını belli bir amaç üzerine kurardı. Askerlik olmayınca erkekler batıyor. Askerlik erkekler için şarttır, zorunluluktur. Hiç savaş olmasa bile askerlik yine olmalı ve 2 yıl olmalı derdim.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Sen de askerlikten korkuyor gibisin?

  • ne oldu ikinci dünya savaşı mı başladı? ne iki sene si looo

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.