Şimdi Ara

ASKERLİK TECİL ETTİRMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Liseden mezun olalı 1.5 sene oldu ve geçenlerde yoklama mesajı geldi. Yıl sonuna kadar işlem yaptırmam gerekiyormuş. Askerliğimi E-Devlet üzerinden tecil ettirmek istiyorum ancak "MSB kayıtlarına göre öğrenim bilginiz bulunmamaktadır" uyarısını alıyorum. Öğrenim ile ilgili elimde olan tek belge lise diplomam. Lise mezunlarının askerliği 3 seneye kadar koşulsuz tecil ettirebildiğini öğrendim ve haber sitelerinde gördüğüm kadarıyla gereken belgeler:

    -Mezuniyet diploması ve 4 adet fotokopisi
    -Nüfus cüzdanı ve 4 adet fotokopisi
    -Yakın zamanda çekilmiş 6 adet vesikalık
    -Varsa ehliyet ve 2 adet fotokopisi

    Benim sorum şu: E devlet üzerinden askerliği tecil ettirmek bu kadar kolayken şubeye gidince bu kadar belge istenmesinin sebebi nedir? Bir yanlışlık olabilir mi? Yarın şubeye gideceğim. Tam olarak gerekenler hakkında bilgi sahibi olan birisi yardımcı olabilir mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çisero -- 14 Kasım 2021; 19:55:12 >







  • Onlar 10-15 yıl önce gerekenlerdi. Lise mezun belgesi ile bile gitseniz yeterli olur. Yoklama yapılmadan sadece teciliniz yapılacak, 5 dk sürer sürmez. O haber sitelerine kalsa yaklaşık son 20 yılda 18 aydan 6 aya inen askerlik de uzayacak.
    https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-lise-mezuniyet-belgesi-sorgulama#
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, teşekkür ederim.
  • Hocam tecil işini hallettiyseniz hangi belgeler götürdüğünüzü söyler misiniz?
  • 2022 mayıs güncel bilgi; sadece mezun belgeniz veya diplomanız aynı zamanda kimlik kartınızla gitmeniz tecil için yeterlidir.. İstanbul dışında farklı yerlerde farklı uygulamalar yapılıyorsa bilemem, kolaylıklar...

  • internet sitelerinde 4tane ondan 5tane bundan diye yazıyor ama sadece e-devletten çıkarılan mezun belgesi ile erteyebiliyorsunuz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.