Şimdi Ara

Askerlik Tecil Konusunda Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.

    4 yıllık üniversite mezunuyum, mezun olduktan sonrayı 2 yıllık tecil hakkımı kullandım ve temmuz ayında bu süre dolacak. Önümüzdeki dönemde askere gitmeyi düşünmüyorum fakat tecilimi nasıl uzatırım bu konuda pek bilgi sahibi değilim. İnternette de genelde karışık bilgiler mevcut.

    Tek çare yüksek lisans yapmak gibi duruyor anladığım kadarıyla. Güz kayıtları Ağustos-Eylül gibi yapılıyormuş yani benim için tek çare şu sıralar açılmış olan bahar kayıtları sanırım?

    Şu an elimde Ales ya da Kpss puanım yok. Tezsiz yüksek lisansa giriş yapsam ne kadar tecil edilir askerliğim, tezsizi bitirdikten sonra tezli yüksek lisansa giriş yapsam yeniden + bir tecil süresi kazanır mıyım? Bu tarz konularda yardımcı olabilecek biri varsa çok mutlu olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitte3535 -- 23 Aralık 2015; 15:16:05 >



  • bitte3535 B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle tecil süren dolduktan sonra da 1-2 ay arası bi süren oluyor. Askerlik celp dönemine tabi tutulduğun için. Benim de 30 Ağustos'da bitiyordu. Askerlik şubesinden aldığım belgede Kasım celbine tabisin 30 Eylül'e kadar askerlikle ilişkin yoktur yazıyordu. Ben de yaz sonu yüksek lisansa kayıt oldum. Senin de böyle bir şansın olabilir ama riske etmek istemiyorsan uzaktan eğitimlere bir göz at derim.
    1750-2250 TL civarı dönemlik ücretleri Ahmet Yesevi, Sakarya gibi üniversitelerde var. Sakarya'nın 4 Ocak başvuru sonmuş. Netten başka uzaktan eğitimlere de bak 6 ay için birine yazıl sonra başka bir üniversiteye geçmeyi düşünürsün. Ahmet Yesevi yurtdışında olduğu için 2. yüksek lisans kaydında sıkıntı oluyormuş evrak işleri açısından. Bu tarz şeyleri de göz önünde bulundur.
    En ucuz olanlar uzaktan eğitimlerdir. Diğer özel üniversiteler okumayacaksan değmez pahalıya geliyor. 10 bin TL den aşağıya program yoktur. Bilgilendirmek için yazdım. İyi şanslar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justinne -- 3 Ocak 2016; 1:46:15 >




  • Yüksek lisansa kayit yap öğrenci belgeni al, ankara genel kurmay başkanlığına gönder oradan hallediyorlar :) 3 yil 4 ay uzatiyorlar :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.