Şimdi Ara

Askerlik Tecrübelerim Eylül 2021

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar askere yeni gidecek olanlar okusun mutlaka hem bilgi edinir hem de kafanızda bazı şeyler yerine oturur.


    Ben 2021/3 Ağustos celbi için son gün olan 31 Mayıs’ta tecilimi bozdum. Temmuz/Ağustos/Eylül aylarından birinde göndereceklerdi asal sitesindeki celp duyurusunda böyle yazıyordu. Ve sonunda e devlet ten belli oldu grubumuz ve rütbemiz, 3. Gruba attılar bizi. Yedek astsubaylık çıkmadı er olarak gittim. İşlemler 13-14-15 Eylül de yapılacağı yazıyordu duyuruda. Bende 13 Eylül de anketi doldurup covid testi olmaya gittim. Ankette testi hangi hastanede yapacağınızı seçiyorsunuz siz. Akşamı sonuç negatif çıktı. Ama ben o gün sülüs almadım bilerek çünkü 1 gün daha geç gitmek istedim. Sülüsü ertesi gün 14 Eylül de aldım. 2 gün yol izni verdi. Birliğe son katılmış tarihi 17 Eylül yazıyordu. Bende 17 Eylül akşam saat 5 e çeyrek kala teslim oldum. Siz siz olun erkenden gitme gafletinde bulunmayın çünkü sabah 10 da teslim olan birisi vardı yanımda benle beraber akşam 7 ye kadar bekledi orada. Ben 2 saat beklemiş oldum o ise 9 saat. Normalde Yerim Tekirdağ 8. Mekanize Piyade Tugayı idi ama Beşiktepe Doğu Aktulga kışlasına gönderdiler, denetleme olacağı için asker ihtiyacı varmış. Akşam 7 ye kadar merkezdeki tugayda oturduk tabi kimse tek kelime etmedi, sende soramıyorsun. Bir otobüs geldi ona bindik bizi yarım saat uzaklıktaki beşiktepe ye bıraktılar. Nizamiye de üst araması yapıldı açık paket sigara açık şampuan vs alınmadı. Kolonya deodorant getiren vardı onları almadılar "yasak, içeride kantinde alırsın" dediler. Daha sonra revir e göründük çok kısa ilk muayene olduk ve ardından birliğe götürdüler orada nöbetçi uzman girişimizi yaptırıp tekrar çanta araması yaptılar ve yatacağımız yere gittik.

    Çok kalabalıktı bölük normal mevcudu aşmıştı ondan dolayı yer yoktu kirli nevresimlerde yattık 1 hafta falan. Ayrıca ciddi bir karantina muhabbetide yok sadece maskenizi sürekli takın diyorlar. Sonra peyder pey eksikler tamamlandı, önce nevresim bir kaç gün sonra terlik, spor ayakkabı, 2 çorap yeşil, 2 adet alt iç çamaşırı yeşil, iki adet üst fanila yeşil, alt pijama, üst olarak uzun kollu gri bir sweat, 4 adet askı, tıraş çantası, temiz/kirli torbası, el yüz için ve duş için havlu, şampuan(pek kaliteli olduğunu söyleyemem), kalıp sabun, tras köpüğü ve jilet verildi. 3 bıçaklı jilet birde banyo jileti 1 er adet. Bir kaç gün sonra da kamuflaj ve botları verdiler. Bot 3 numara büyüktü ayağıma :) Aradan 2 ay sonra yeniden şampuan sabun tıraş köpüğü jilet verdiler. Bunlar istihkak olarak ayda bir verilmesi gerekiyormuş.


    Ben yanıma havlu ve terlik almadım onlar verecek diye ama çok pişman oldum çünkü geç verdiler o sırada sıkıntı yaşadım elbiselerimle kurulanmak zorunda kaldım. Benim yanıma aldıklarım: bayağı iç çamaşırı ve çorap, alt üst içlik(iyiki almışım istihkak verilmiyor bu ama kantinde satılıyor), şampuan, duş jeli, lif, tırnak makası, (isterseniz küçük bir makas ve iğne iplik de alın lazım olur ben almadım arkadaşlardan tedarik ettim lazım olunca) polar fermuarlı bir üst, boyunluk, eldiven, bunlar yeşil renk olsa iyi olur. Mach 3 Turbo jilet (2 aydır kullanıyorum hala iyi durumda bıçakları yanınıza en fazla 2 tane başlık alın çünkü çalınma ihtimali yüksek. Kupa bardak alın ben almadım çok pişman oldum kantinde de yoktu. Ama bu yazdıklarımın çoğu kantinde var ve fiyatı piyasadan bir tık daha uygun. Ek olarak kış aylarında hasta olmamak için multi vitamin, boğaz ağrıları için pastil vs alabilirsiniz.


    Maaş Aylık 150 lira falan hesabınıza yatıyor. Ziraat hesabına yatıyor eğer yoksa size hesap açıp kart çıkarıyorlar çarşıdan gidip alıyorsunuz buda çarşıya çıkmak için bir bahane oluyor. Çarşı izinleri covid dolayısıyla hala yasak bu arada. Sadece acil önemli durumlarda çıkabiliyorsunuz banka vekâlet resmi evrak işleri vs. Ayrıca askeriye içinde nakit geçmiyor, yanınıza nakit bulundurmayın gelirken. Her şeyi kredi/banka kartıyla alıyorsunuz. Herhangi bir kart olabilir ziraat olması şart değil. Kışla içinde iş bankası ortak ATM si var sadece. Oradan işlem yapabiliyorsunuz. Kartınızı üst devrelere vermeyin, asla kimseye güvenmeyin. İlk geldiğinizde yanaşan çok olur size. Kantin yasak falan diyorlar ama biz gidiyorduk komutana deyip üst devreler refakatinde gidiyorduk.


    Covid aşısı olmadım ben. Burada bölük te benle beraber 4 5 kişi olmamıştı. Hastaneye yolladılar bizi olmamız için ben olmadan geri döndüm. Bir tutanak tutuldu asker ikna edilmeye çalıştı hastaneye kadar götürüldü ama kendisi olmak istemedi vs. Bende imzaladım bir sorun olmadı. Biraz ikna etmek için uğraştılar ama baktılar ben kararlıyım vazgeçtiler. Herhangi bir şekilde sürekli pcr testine falan tabi tutulmadım.


    Eğitim hakkı cezaevinde dahi engellenemediği gibi burada da kimse engelleyemez. Üniversite okuyan arkadaş vardı vize sıvalarına izin alıp gitti ama aldığı izin şafağından düşmedi pek tabi. Yani giderken 50 günü vardı. 1 hafta da gitti geldi yine 50 günden saymaya devam etti. Haliyle devrelerinden 1 hafta sonra çıktı. Bende açık öğretim sınavlarıma girdim, askerlik yaptığım şehri sınav merkezi seçtim gün içinde komutan refakatinde gidip geldik şafağımıza bir etkisi olmadı bunun. Ayrıca çarşıya çıkmış bir hava almış olduk tavsiye ederim varsa sınavınız kaydınızı aktif edip girin.


    Nasıl şafak hesaplarım: Sülüs belgenizi aldığınız tarih önemli. Misal benim ki 14 ü, e devletten baktığımda terhis tarihimde14 Mart olarak görünüyor. Mart 14 ten 6 gün izin + yol izni kaç gün ise onu çıkarıyorsunuz. Benim 2 gün. Bu sebeple terhis tarihim 6 Mart a düşüyor benim. Sonra 6 Mart a kaç gün var onu sayıyorsunuz. Sizde bu şekilde hesaplayabilirsiniz. (Erken teslim olmak hiçbir şey değiştirmiyor, öyle bir hata yapmayın :) benim son teslim 17 idi. 17 de gittim. 16 da gitsem 1 gün fazla askerlik yapmış olacaktım.)


    2021/ kaç olduğumu nerden bileceğim derseniz, 4 ana celp dönemi var

    1 Şubat Celbi

    2 Mayıs Celbi

    3 Ağustos Celbi

    4 Kasım Celbi

    Bizim ağustos olduğu için 2021/3 oluyoruz. Bide her celp içinde 3 er grup var. Ağustos celbi grupları bu şekilde;

    1.Grup Temmuz da gelenler A grubu

    2.Grup Ağustos da gelenler B grubu

    3.Grup Eylül de gelenler C grubu oluyor.

    Yani bizimki 2021/3C oluyor.


    Askere gitsem mi? Bedelli mi yapsam ?

    Bedelli yapın arkadaşlar imkanınız varsa çünkü imkanı olupta aile baskısı yada çevre baskısı vs ile gelenler çok pişman ve gelince artık geri dönüşü yok bu işin :) Bazı arkadaşlarında sağlık sorunları olmasına rağmen erkekliğe yediremeyip çürük almayıp geldiklerini gördüm maalesef onlar sağlık sorunları ile alakalı çok sıkıntı yaşadılar burada çünkü kolay değil bazen saatlerce kıpırdamadan bekletiliyorsunuz, bazen saatlerce çökmeniz isteniyor.. Özellikle bel fıtığı olanlar, dizlerinde menüsküs vs sorun olanlar, astım hastaları, kalp damar hastaları burada çok ciddi sorunlar yaşıyor. Bu tarz durumda revire gidip eğitim ve spor faaliyetlerinden muafiyet alabiliyorsunuz ama o raporu bazen öyle kolay vermiyorlar veya verene kadar siz sağlığınızdan olmuş oluyorsunuz.


    Sorusu olan yazabilir imkân buldukça cevaplarım dostlar. Sağlıcakla kalın…




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifakinti -- 15 Ocak 2022; 12:42:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • şafak olmuş 14 zaman nasıl da akıp gidiyor. Hiçbir şey takmayın kafanıza tadını çıkarın bütün saçmalıkların :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.