Şimdi Ara

Askerlik ve tazminat hakkında yardım edebilecek olan ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir devlet kurumunda çalışıyorum. nisanda askere gitmeyi düşünüyorum. Acaba tazminatımın haricinde, yıllık kullanmadığım izinlerimin parasını almam mümkün mü ? Birde kurumum benden, bana aldırmış olduğu eğitimlerin parasını ister mi ? Yani bir kaç ay önce bana yaklaşık 1500 TL lik bir eğitim aldırmıştı ( gerekli olan bir sertifika için ) bunun parasını isteme hakkına sahip mi ? Son bir soru, askerden döndüğümde beni işe almama gibi bir durum söz konusu olur mu ?

    İlgilenenlere şimdiden teşekkürler



  • Kamu kurumunda hangi statüde çalışıyorsun ? Sözleşmeli veya hizmet alım ihalesi yoluyla çalışıyorsan 6 ay ücretsiz izin alma hakkın var,
    Bu sürede iş yerinden bağlantın kopmadığı ve askerliğini tamamladığın için geri dönüş yapabilirsin.

    Yok uzun dönem yapacaksan, kurum senin çıkışını verir ve Askerlik mecburi hizmet olduğu için kıdem tazminatını alırsın. Yıl x Net Maaşın..
    Yıllık iznini alabilmek yıl bazında giriş tarihe göre izni haketmen lazım, eğer izni hakketmişsen maaşın /30 * yıllık izin kadar parasını alırsın.

    Kurum için gönderdiği eğitimin parasını istemeye hakkı yok fakat eğitim için özel şartlar konulmuşsa durum değişebilir.

    Not: 12 nisan da asker olacağını düşünürsek , SSK 31 martta da bitirebilir, 12 nisanda da bitirebilir. Bu konuda bilgim yok..
    SSK da askerlik borçlanması yapılabiliyor bu konuyuda araşırmak lazım.




  • sağol dostum verdiğin bilgiler açıklayıcı oldu. Kurumda makine müh. olarak çalışıyorum. Sözleşmeliyim ve tam martın 9 unda izin hakkını elde ediyorum. ve 23 gün iznim var. Bu durumda sanırım kurumun bana zorla izin kullandırma durumu olmaz diye düşünüyorum. bu arada 399 a tabiyim. daha detaylı bilgi verebilecek olan varsa, özellikle kamuda bu işlerin nasıl yürüdüğünü bilen varsa ve tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. tekrardan teşekkürler eqoll
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.