Şimdi Ara

Askerlikten dolayı duruşma tarihi nasıl öne alınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.


    Kimlik üzerindeki bazı hataları düzelttirmek üzere asliye hukukta avukatsız bir şekilde dava açtım ve tanıklarımı da ekledim. Duruşma günü ne zaman verilir diye birkaç gün bekledikten sonra Uyap da tensip tutanağı hazırlandığını gördüm.


    Tensip tutanağına göre duruşma günü tam 6 ay sonrası olarak belirlenmiş. 2024 ocak ayı.


    Burada bir sorun var o da şu ki, 31/12/2023 tarihinde askerlik tecilim sona eriyor.


    Davanın görüldüğü mahkemeye telefon yoluyla ulaştım ve davayı öne alma dilekçesi verebileceğimi ama garanti bir işlem olmadığını beyan etti. Ben de askere gittiğimde dava ne olacak dedim, onlar da davaya katılmazsan veya temsilcin yoksa dava kaldırılır dedi.


    Davayı öne çekme dilekçemi yine de vermeli miyim dedim siz bilirsiniz garanti bir işlem değil öne gelebilir veya gelmeyebilir dedi.


    Buna ek olarak, mahkeme takdirine bağlı olarak kimliğimdeki hatalar düzeltilir ise 2024 yılındaki zamlı yeni kimlik bastırma bedellerine maruz kalmış olacağım bu da farklı bir durum açıkcası.


    Sizlerin görüşünü almak istedim, bu konuda ne düşünüyorsunuz?


    Not: Dava hemen bu ay veya önümüzdeki ay görülsün demiyorum. Ancak ocak 2024 e gün verilmesi beni çok üzdü askerlik durumundan ötürü.



    İlgili konu : https://forum.donanimhaber.com/asliye-hukuk-mahkemesi-gerekceli-karar-ne-zaman-yazilir--157760691#157932397




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 1 Şubat 2024; 22:52:10 >







  • Ekleme : Mazeret dilekçesini Uyap üzerinden ekledim. Uyap işlemlerim yerinde "devam ediyor" olarak bir süre kaldı. Daha sonrasında "tamamlandı" yazdı. Dosya sorgulamada "evrak" yerinde mazeret dilekçem gözüküyor ama bu dilekçe ile ilgili işlem yapılıp yapılmadığı ile ilgili bir bilgi henüz yok.

  • 10 ağustos oldu. Mazeret dilekçesi Uyap da gözüküyor ama herhangi bir işlem veya mazeret dilekçesine cevap gibi bir evrak yok sistemde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 11 Ağustos 2023; 17:57:49 >
  • @sertosman

    Bu konuda bilginiz var mı hocam?

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Hakim talebi kabul ederse uyapta görürsünüz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    Hakim ne zaman inceliyor bunu hocam?

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Bilemem, şu anda adlı tatil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    Hocam ama adli tatil içerisinde tensip zaptı düzenlendi. Hakimin adı da yazıyor hatta o belgede bildiğiniz gibi. O nasıl oldu ben anlamadım. Ben de dediğiniz gibi adli tatil sonrasında olur diye düşünüyordum.


    Mazeret dilekçesine cevap şeklinde mi çıkıyor Uyap da hocam evrak kısmında?

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Ara karar olarak çıkar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ediyorum hocam bekleyelim bakalım. İnşallah lehime olur hocam bu duruşma tarihini öne çekme olayı.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    İnşallah


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    Hocam çok sordum kusura bakmayın. Lehime veya aleyhime mutlaka cevap verilir değil mi? Uyap evrak kısmından görebilirim değil mi?

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Evet


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ediyorum.

  • Uzun süre olmuş ama görmüşken yazayım. 2023'ün ilk 5 ayında Şırnak'ta askerlik yaptım. Oradaki şartları bilirsiniz. O durumda bile davası olan kişilere izin verilip uçak masrafları devlet tarafından karşılanarak davalara katılmaları sağlandı. Bazıları saçma sapan davarlardı. Bilginiz olsun.

  • Tearz kullanıcısına yanıt

    Hocam teşekkür ediyorum ilginiz için. Mazeret dilekçeme bir cevap olmadı halen mahkeme tarafından. Ara karar çıkıp cevap veriliyormuş normalde ama bende öyle olmadı henüz. Bazı forum arkadaşlarımız mahkemeye git kendin görüş dediler ama onu henüz uygulamadım. Mahkemenin talep ettiği tüm evraklar ilgili kurumlarca gönderildi, yani Uyap ta görüyorum. Geriye kaldı sadece duruşma gününü beklemek.

  • Güncelleme:


    Değerli arkadaşlar, üstteki mesajı yazdıktan sonraki süreçte yaşadığım gelişmeleri aktarmak üzere bu mesajı yazıyorum.


    -Forumdaki değerli hocalarımızın tavsiyeleri üzerine ilgili mahkemeye gittim ve hakim ile görüşmek istedim ama hakimin müsait olmadığını ve ne zaman müsait olacağını bilemediklerini belirttiler. Ben de hangi gün ve saatte gel derseniz işten izin alıp gelirim ne zamanlar müsait oluyor dedim ve biz bilemeyiz gelip burada bekleyebilirsin müsait olursa söyleriz dediler. Bunun üzerine üç kez ilgili mahkemeye gittim ve hepsinde de hakim müsait değil deyip beni gönderdiler. Hiçbir saat veya gün de vermediler şu gün şu saat müsait gibi. Rastgele zamanlarda gittim ve hakimin müsaitliğine denk gelemedim.


    -Cimer üzerinden mazeret dilekçemde belirttiğim hususlara yönelik ara karar verilmedi diye ilgili mahkemeye yazdım. Yasal yanıt süresi dolmasına rağmen yanıtlanmadı. Yoğunluktan dolayı olabilir diye düşünüyorum.


    -İlgili mahkemeyi ziyaret ettiğimde oradaki kendi dosyalarını takip eden avukatlardan ilgili hakim ile görüşürlerse durumumu anlatmalarını rica ettim ve kendisiyle görüşemediğimi beyan ettim. Kimisi biz karışmayız derken birisi ben söylerim dedi ama söyledi mi bilmiyorum. Aynı mahkemede dosyası olan avukatlardan söz ediyorum tabi, ilgili yerde denk geldik.


    -Yeniden dilekçe sunayım dedim zaten var dilekçen deyip yeni dilekçe kabul etmediler. Uyap sisteminde de gözüküyor mazeret dilekçem. Orada bahsettiğim üzere ve ek evrakta gösterdiğim üzere tecil sürem doluyor.


    -Müsait olursam yine gitmeyi düşünüyorum ama bir türlü müsaitliğine denk gelemiyorum hakimin. Nasıl denk gelebilirim veya müsaitliğini nasıl öğrenebilirim bilmiyorum.





  • Merhaba. Üstte Cimer den yazdım demiştim şu şekilde yanıt geldi.


    Alıntı

    metni:
    Cevap Metni: Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) tarafından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Bilgi Edinme Bürosuna intikal ettirilen başvurunuz incelendi.Başvurunuzun, 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu ve 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun kapsamında kalmadığı, ayrıca 4 Haziran 2022 tarihli 31856 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 5690 Karar sayılı Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi Yönetmeliği'nin 5. Maddesinin 2. Fıkrasının (a) bendinde belirtilen "Yasama ve yargı organlarının yasama veya yargı faaliyeti kapsamında olanlar" hükmü gereğince, ilgili mahkemeye bizzat ya da vekiliniz aracılığıyla başvuru yapılması gerektiği hususu,Bilgilerinize sunulur.


    Ben zaten ilgili mahkemeye bizzat başvuru yaptım, dosyamda da gözüküyor. Kaç defa da ayağımla da gittim görüşmeye ama görüşemedim. Kimse halden anlamıyor maalesef, derdimizi anlatamıyoruz. Moralim bu duruma çok bozuluyor. Konuda tüm gelişmeleri yazıyorum başına gelen olursa bilgilensin diye. Saygılarımla.





  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Dava öne alınmış mıydı ?


    Hakimle görüşme gibi üst makama ulaşılma esnasında, aşılması gereken çokça engel oluyor... Soyutlamak istenilene ulaşma arzusu.... Zor ... O zoru başaranların sonuç alma ihtimali de artıyor.... Avukatlara tanınan engin bir ayrıcalık gibi...


    EK : 2024 kimlik zamlı tarifesi neydi ki ? Hani dava açma göze aınırken bu neden düşündürücü oldu ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 2 Şubat 2024; 11:21:4 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.