Şimdi Ara

Askerlikten muaf oldum | Skolyoz (omurga eğriliği) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
12
Favori
120.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üsküdar Devlet Hastanesi'nde çekilen filmin tek parça halinde omurgamı çekmeye elverişli olmadığı için iki tane yarım yarım çekilmiş olduğu ve derecenin bu yüzden düşük ölçülmüş olduğunu öğrendik Üsküdar Devlet Hastanesi'ndeki radyologtan. Bu yüzden başhekim yardımcısının talimatıyla, skolyoz için daha uygun film çekildiği kabul edilen Haydarpaşa Numune'deki çekilmiş filmin esas alınıp karar verilmesi uygun görüldü. Böylece Haydarpaşa Numune'deki radyolog Haydarpaşa Numune'de çekilmiş filmdeki torakal ve lomber açılarının ikisini de yaklaşık 25 derece ölçüp imzaladı. Sonuç olarak bugün işlemim sonuçlandı ve askerlikten muaf oldum arkadaşlar.

    Yani bu açılardan birinin bile mevzuattaki söz konusu değerlere karşılık gelmesi muaf olmanız için yeterli (ki zaten mantıken öyle olması gerektiğini yukarıda anlattım). Eğer doktor bunu gözardı ederse itiraz edin arkadaşlar. Sağlığınız her şeyden önemli. Ayrıca mutlaka film çektirmeden önce skolyoz için uygun olup olmadığını öğrenin filmi çekileceğiniz hastaneden.




  • Bilgilendirme için teşekkürler.
  • Hocam benim sıkıntı askerliği geçtim rahatsız olmam.Pantolon giyince belimin arasına giriyor ve rahatsız oluyorum.Hele kemer takınca hepten ölüm.Görevim nedeniyle tabanca taşıyorum kılıfsız taşıdığım zaman belimin boş tarafı çok ağrıyor.



    Bulunduğum şehirdeki hastane skolyozu ölçemedi.Birde utanmadan "fazla yamuk durmuyorsun askere alırlar yalandan ölçülme" dedi.Bana bu yaştan sonra tedavi yok dediler.Okuluda bıraktım askere çağırılacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BayGlock

    Hocam benim sıkıntı askerliği geçtim rahatsız olmam.Pantolon giyince belimin arasına giriyor ve rahatsız oluyorum.Hele kemer takınca hepten ölüm.Görevim nedeniyle tabanca taşıyorum kılıfsız taşıdığım zaman belimin boş tarafı çok ağrıyor.



    Bulunduğum şehirdeki hastane skolyozu ölçemedi.Birde utanmadan "fazla yamuk durmuyorsun askere alırlar yalandan ölçülme" dedi.Bana bu yaştan sonra tedavi yok dediler.Okuluda bıraktım askere çağırılacağım.
    Siz onlara bakmayın, askerlik şubesine gidip durumu anlatın. Gittiğiniz hastanenin haricinde bir hastaneye sevk olmak istediğinizi belirtin. Kimse sizinle bu şekilde konuşamaz.



    Evet, belirli bir yaştan sonra tedavisi yok. Egzersizlerle rahatlama hareketleri yapabilirsiniz. Keşke skolyozumuz olmasa da 2 sene askerlik yapsak. Bazıları bu işten keyif aldığımızı sanıyor.




  • Hocam ben geçen muafiyet için basvurdum bana haziranda gel dediler tecil mayısta bitiyor . Ama ağustos donemi icin mayis son benim bildigim bu adamlar bana niye haziran temmuz arasi gel diyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaptainTsubasa483

    Hocam ben geçen muafiyet için basvurdum bana haziranda gel dediler tecil mayısta bitiyor . Ama ağustos donemi icin mayis son benim bildigim bu adamlar bana niye haziran temmuz arasi gel diyorlar
    Ben geçen yıl haziran ayında mezun oldum. Yani, Haziran 2017 itibarıyla tecilim bitmiş sayıldı. Temmuzda askerlik şubesine gittim, gerekli evrakları doldurdum, revirde durumu anlattım ve hastaneye sevk edildim. Toplamda 2 hafta gibi bir süre içinde de muaf oldum. Bana devlet memuru ağzıyla "bugün git yarın gel" diyen olmadı. Bunun bir dönemi olup olmadığını bilmiyorum. Belki de ben rastlantısal olarak söz konusu dönemde gitmişimdir askerlik şubesine.



    Teciliniz biter bitmez kapınıza dayanmıyorlar, 6 aylık bir süreç tanınıyor diye biliyorum. Bu süre zarfında kesin olarak askerlik şubesine gitmeniz gerekiyor. Benim bilgim bu yönde.




  • Ben 10 yıl önce 66 derece skolyoz nedeniyle opere olmuştum, gördüğüm kadarıyla operasyon geçirenler de bu kriterlere dahil oluyorlar. Askerliğe elverişli olmasak bile meslek bahanesiyle alma durumu olmaz diye tahmin ediyorum, eşitlik hakkına aykırı bir durum oluşturur muhtemelen. Bu işlemler için tecili bozdurup gidecekmiş gibi başvurmamız gerekiyor sanırım yanlış anlamadıysam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shaq Diesel

    Ben 10 yıl önce 66 derece skolyoz nedeniyle opere olmuştum, gördüğüm kadarıyla operasyon geçirenler de bu kriterlere dahil oluyorlar. Askerliğe elverişli olmasak bile meslek bahanesiyle alma durumu olmaz diye tahmin ediyorum, eşitlik hakkına aykırı bir durum oluşturur muhtemelen. Bu işlemler için tecili bozdurup gidecekmiş gibi başvurmamız gerekiyor sanırım yanlış anlamadıysam?
    Kesinlikle muaf olursunuz. Skolyoz ameliyatı geçirmiş olmanız bile tek başına yeterli.



    Ben üniversiteden mezun olur olmaz, askerliğe gitmek için başvurdum. Tecil olayına girmedim yani. Revirde durumu anlatır anlatmaz hastaneye sevk edildim.



    Tecil için de revire gidiliyor diye biliyorum. Bu durumu askerlik şubesindeki memura sorun, ona göre işlem yapın.
  • Hocam merhaba. Ortopedi doktoru bu zamana kadar 3 ayri dontorun farkli rontgenlerde 28 29 derece dedigi egriligimi 16 17 derece olarak ölçtü şoktayim ne yapmam lazim eski rontgenime bakmıştı yeni röntgen istedim birazdan çekilecegim bu zamana kadarki doktorlar yanilmis mi acaba bilemiyorum gorurseniz acil cevaplar misiniz
  • Yine 16 derece olarak ölçtü lomberde ben yazıyorum madem böyle bir durumun var ıtiraz edersin askeriyeye benim yapabilecegim birşey yok dedi yani goz göre göre elverişlidir çıkıyor su an raporum alip askeriyeye gidecegim simdi itiraz ediyorum mu diyecegim direk nasil olacak
  • Askerlikten muaf oldum | Skolyoz (omurga eğriliği)

    Resim bu
  • Olcays1 O kullanıcısına yanıt
    Skolyoz dereceniz pek yüksek değil gibi gözüküyor ama siz yine de revirde bu durumu söyleyin derim.
  • Olcays1 O kullanıcısına yanıt
    Ben askerlik şubesindeki revirde durumu anlattım, direkt olarak hastaneye sevk edildim, aile hekimine hiç yönlendirilmedim. Sanırım 1 senede işleyiş değişmiş. Siz aile hekimine de anlatın tabii ki.
  • Şu an bulunduğum hastahanede de tek parça çekemiyorlarmış. Nasıl itiraz edebilirim diye düşünüyorum kara kara.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Olcays

    Şu an bulunduğum hastahanede de tek parça çekemiyorlarmış. Nasıl itiraz edebilirim diye düşünüyorum kara kara.
    Bana hangi hastaneye sevk edilmek istediğim sorulmuştu şubede. Birkaç tane hastane saymıştı memur, evime en yakın olan hastaneyi seçmiştim. Siz de askerlik şubesine tekrar gidip durumu anlatın, belki farklı bir hastaneye yeniden sevk edilmeniz mümkün olabilir.
  • Durum bu arkadaşlar. Allah herkese şifa versin.
    Askerlikten muaf oldum | Skolyoz (omurga eğriliği)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olcays -- 21 Eylül 2018; 11:21:3 >
  • Olcays kullanıcısına yanıt
    Keşke benim derecelerim de sizinki gibi olsa, 2 sene askerlik yapsam. Sağlık her şeyden önemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nikki Sixx -- 21 Eylül 2018; 14:50:0 >
  • Merhaba arkadaşlar, daha önce de konuda mesajlarım bulunuyordu. Konu sahibi @SixSixSix prosedürü çok güzel açıklamış, ben de bu yıl yapılan ufak değişiklikleri anlatmak için kendi tecrübelerimi ekleyeceğim. Kısaca, artık yoklamayı e-devlet üzerinden yapıp, sonrasında aile hekimine, o uygun görürse de hastaneye gidiyorsunuz.

    Güncel TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'ne göre 3 veya daha fazla vertebrayı (omuru) içine alan spinal füzyon operasyonları muafiyet kapsamına alınıyor. Ben 10 yıl önce skolyoz nedeniyle opere olmuştum ve 13 vertebrada fiksasyon materyali bulunduğundan muafiyet kriterlerini karşılıyordum.

    Bu yaz mezun oldum, lisans mezuniyetinden sonra tecil için 2 aylık süremiz var (ancak 6 aya kadar sorun yaşanmadığı da söyleniyor), ben de bu nedenle sürece başladım. Öncelikle artık askerlik şubesine yoklama için gitmenize gerek yok. E-Devlet üzerinden yoklama formlarını dolduruyorsunuz. Bu aşamada askerliğinizi tecil isteyip istemediğiniz de soruluyor (muaf olacaksanız evet/hayır demenizin etkisi olacağını sanmıyorum). Formları doldurduktan sonra çıktılarını almadan aile hekiminize gidiyorsunuz. Eğer herhangi bir rahatsızlığınız yoksa aile hekimi muayeneyi onaylıyor ve şubeye gitmeden tecil edebiliyorsunuz. Muafiyet nedeni olabilecek bir rahatsızlığınız varsa aile hekiminize bildiriyorsunuz, o da sizi rahatsızlığınızla ilgili polikliniklere sevk ediyor. Aile hekiminiz sevk için TSK tarafından sağlık raporu vermeye yetkilendirilmiş hastanelerden birini seçiyor (güncelliğinden tam olarak emin değilim ancak şu linktekiler genel hatlarıyla doğru:https://www.memurlar.net/common/news/documents/751886/17800yetkili-saglik-kuruluslar-listesipdf.pdf). Bu aşamada eğer aile hekiminiz size hastane için seçenek sunarsa, eğer ilinizde varsa eskiden askeri hastane olan hastanelerden birini seçmenizi (İstanbul için eskiden GATA Haydarpaşa olan Sultan Abdülhamid EAH gibi) öneririm, böylelikle karşılaşacağınız doktorların yönetmeliğe ve sürece hakim olma olasılığını artırırsınız.

    Ben aile hekiminden sevk kağıtlarını aldıktan sonra hastaneye gittim, yoklama eri olduğum için hastanenin Mehmetçik polikliniğindeki (bu sanırım her yerde yok, diğer hastanelerde normal polikliniklerde muayene oluyor olabilirsiniz) ortopedi doktoruna muayene oldum. Doktor skolyoz filmi istedi, röntgenin raporu çıktıktan sonra tekrar gittim, bu sefer doktor bu röntgen raporuna dayanarak beni sağlık kuruluna sevk etti. Sağlık kurulunda sadece ortopedi ve radyoloji bölümlerine göründüm, bu bölümlerden imzaları aldıktan sonra evrakları teslim ettim ve sonraki gün heyete çağrıldım. Heyet günü ismim okunduğunda odaya girdim, karar yüzüme okundu ve askerliğe elverişli olmadığım söylendi. Ön rapor hazırlandığında askerlik şubesine götüreceğim, böylelikle benim yapacağım ek bir şey kalmayacak. Birkaç ay içinde de hastane asıl raporu askerlik şubesine, bir kopyasını da bana gönderecek.

    Herkese geçmiş olsun arkadaşlar. Sağlık yönetmeliklerini iyi okuyun; somut, kronik, geçirilmiş rahatsızlıklarınız varsa bunu aile hekimine belirtin. Bu konuda özel mesajla rahatsız ettiğim, sorularımı çekinmeden cevaplayan tüm arkadaşlara da teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shaq Diesel -- 21 Eylül 2018; 23:32:35 >




  • Shaq Diesel S kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Mesajınızı konunun ilk sayfasına ekledim.

    15 Ağustos 2017'de ön raporu askerlik şubesine teslim ettim, aradan 1 seneden daha fazla zaman geçti fakat hâlâ e-Devlet'te onaylanmadığı gözüküyor ilginç bir şekilde.

    Askerlikten muaf oldum | Skolyoz (omurga eğriliği)


    Askerlik yükümlülüğümün olmadığı aynı gün e-Devlet sistemine işlemişti fakat bu onay aşaması hâlâ tamamlanmış gözükmüyor.




  • Asıl rapor tarafınıza ulaştı mı? Ulaştıysa ne kadar sürdü?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.