Şimdi Ara

Askerlikten Muaf Olma Durumu Yardııııııııııım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
21.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Dark_dartanyan,

    2 adet Pm attım
  • bir gozun yüzde 15goruyorsa gitsen bile bir iş yapmassın diye düşünüyorum.bu durumda burada kalıp kariyerinde ilerliyerek Turkiye nin adını duyurman yada enazından buna katkıda bulunman daha iyi bence.aslında bunun konuşması bile gereksiz cunku zaten yüzde 15 goren bir gozle askere alınacagını zannetmiyorum
  • Arkadaşlar bugün askeri hastaneye gittim muayene etti doktor. Senin hakkında kararı yüzbaşım verir dedi önümüzdeki salı tekrar gel yüzbaşım muayene etsin tekrar o versin kararı dedi. Önümüzdeki haftaya kadar bekleyecez.
  • Ben de aynı konudan müzdaripim.. Benim tek gözümdeki görme yeteneği sadece %10 fakat sağ değil sol gözüm bozuk. Şu an kendi işimin başındayım ve 50den fazla adam çalıştırıyorum maaşlı,sigortalı vs.. Okuduğum ve anladığım kadarıyla benim de muaf olmam gerekiyor. Yanlış hatırlamıyorsam şöyle diyor TSK : Bir gözü mercek kullanımı ile tam görme seviyesine ulaşsa dahi,diğer gözdeki görme kaybı 0.2 ve altında ise askerden muaf sayılır.. Sağ-Sol belirtmemiş.. Umarım bunun bi önemi yoktur. Çünkü ben askere GERİ HİZMET dahilinde gitmek istemiyorum. Revir görevlisi,Astsubay garsonu vs olmaktansa burada işimi yürütürüm. Yararlı olamayacağım bir kurumda saçma sapan bi görevde olmanın ne anlamı var ki?
  • Walla kardeş anlamadım gitti. 7 yaşından beri bildiğim 4 yıl ankara göz bankasına gittiğim ve yaklaşık 10 yıldır peşinden koştuğum bütün gelişmeleri gün gün takip ettiğim hastalığımın aslında olmadığını görme tembelliği değil astigmat olduğunu öğrendim (Yetenek fışkıran doktor sayesinde) 2 dakika sürdü muayene vırt zırt oraya bak şunu oku sonra yaz "Baştabipliğe Astigmat A2F7 Komanda Olamaz" bu nasıl bir anlayıştır çözemedim gitti. Bana deseydi sağ gözde görme tembelliği var ama askerlik yapabilir. Komando olamaz diye seve seve giderdim. Şu hale bak rezillik resmen başka birşey değil. Gitmektende vazgeçtim bu durum sonucunda yarın itiraz dilekçesi ve rapor ekiyle başvuru yapacam. Ayrıca bugün yazmış olduğum diğer mesaj neden silindi anlayamadım. Silen arkadaş bana nedenini yazarsa sevinecem. Forumun moderatörleride iyice artis olmuş kafasına göre mesaj siliyo çok yanlış çok şurda birşey paylaşıyoruz. Delirtmeyin adamı




  • quote:

    Walla kardeş anlamadım gitti. 7 yaşından beri bildiğim 4 yıl ankara göz bankasına gittiğim ve yaklaşık 10 yıldır peşinden koştuğum bütün gelişmeleri gün gün takip ettiğim hastalığımın aslında olmadığını görme tembelliği değil astigmat olduğunu öğrendim (Yetenek fışkıran doktor sayesinde) 2 dakika sürdü muayene vırt zırt oraya bak şunu oku sonra yaz "Baştabipliğe Astigmat A2F7 Komanda Olamaz" bu nasıl bir anlayıştır çözemedim gitti. Bana deseydi sağ gözde görme tembelliği var ama askerlik yapabilir. Komando olamaz diye seve seve giderdim. Şu hale bak rezillik resmen başka birşey değil. Gitmektende vazgeçtim bu durum sonucunda yarın itiraz dilekçesi ve rapor ekiyle başvuru yapacam. Ayrıca bugün yazmış olduğum diğer mesaj neden silindi anlayamadım. Silen arkadaş bana nedenini yazarsa sevinecem. Forumun moderatörleride iyice artis olmuş kafasına göre mesaj siliyo çok yanlış çok şurda birşey paylaşıyoruz. Delirtmeyin adamı



    Hatta 2 mesajıda yazim şimdi siler falan süper modlarımız belki gözlerinden kaçar bu çok süperlerya




  • sonuç nedir ?
  • Arkadaş hala işlerini bitiremedi mi, ilgiyle okumuştum başını oysaki

    önce sormuşlar istersen gitmeyebilirsin diye gitçem demiş sora ya gitmesemmi demiş, sora ya en iyisi gitmiim demiş, sora onlar sen bi git demişler, sora subay sen zaten hasta değilsin demiş, nasıl olur amca demiş ne amcası ben amcan da değilim subayım ben demiş, e o zaman gidiciyim ben demiş evet demişler, ama gitmek istemiyom demiş, komando olmazsın er olursun demişler raporum var diye itiraz etmek üzreyken kesildi filim reklam girdi.

    kusura bakma dalga geçmiyorum da hınzırlığım tuttu. Ama bende benzer durumdayım seninle, maceran süprizlerle dolu filim gibi, Baştan gitmeyecem desen belki başına hiçbirşey gelmeyecekti.

    Hadi hayırlısı olsun inşallah istediğin gibi sonuçlanır. Hastalık olduğu için sevki uzatabilirsin diye hatırlıyorum; bu arada da raporla itiraz edersin inşallah gönlüne göre olur.




  • gitme
  • BENCE CÜRÜK VS ALMAYA calışmayın arkadaşlar helbet biter askerlik benim arkadaşın 2 güzünde de problem var hala askerlik yapıyor Ve benim her 2 kulağımda da %30 işitme her ikisinde de kayıp var bana söylediği laf komanda olmaz askerlik yaparsın dediler oysaki ben cürük almaya gitmedim kulağımda aşırı tinnitus ve uğultu var hatta kulamın birinin zarı delik cıktı asteğmen amaliyat etcez dedi binbaşı baktı amaliyata gerek yok dedi postaladı :) askelik yapcak bişi yok HER TÜRK ASKER DOĞAR
  • valla askere gidene kadar vatan millet sakarya sonrasında yediğin dayaklar kaldığın uykusuz geceler anana babana söven kom. lar yanına kar kalıyor. gece gündüz aşşağılanmalar vatan hainliği ile suçlanmalarda yanında tatlı oluyor. bizim ülkemizde askerlik askerlik değil ezme sindirme sistemi başka birşey değil. kimse bana vatan borcumu ödedin demesin. benim bu vatana hiç bir borcum yok, hiç kimsenin yok. benim varsa borcum Rabbime can borcumdur gerisi hikaye. bana göre böyle. soyguncuların cirit attığı can güvenliğinin kalmadığı bir vatan bana göre vatan değil ama Allah bizi burada yaratmış yaşıyoruz hamd olsun. 15 ay gidipde orda milletin uşaklığını yapmak vatan borcuysa gidin ömür boyu yapın o askerliği borcunuzu anca ödersiniz madem. binbaşı bana diyorki ailen hakkında kötü konuşayımmı istemem deyince kafa atıyor. hemde kısa dönem olmama rağmenç uzun dönemlerin Allah yardımcısı olsun azmı dayak yediler bizim çavuşdan adam bana sinirlenip onlara dalıyordu yazık ya. ondan sonra vatan millet sakarya. niye insanlar 10-15 yıldır askere bu kadar tepkili sanıyorsunuz işte bu yüzden orada sizi adam yerine koyan kimse yok. ben aylarca yemek yiyemedim kimin umrunda. bizim komutan her gece karsını düdüklemeye giderdi çocuk yapmaya sonrada bize küfürler yağdırırdı. arkadaş aklın varsa aklını kullan. askerde herkes kötü değil tabiyki bu vatan ve bu millet için canını verecek seni anandan babandan daha çok sevecek koruyacak komutanlarda vardır elbet ama benim gittiğim yer sürgün bölgesiymiş şimdiki aklım olsa kaçacak yer arardım ama gittim bir kere. konuya yazı yazma sebebime gelince bendede göz tembelliği vardı ve kalp romatizmam var. kalp romatizması olanlar bilirler sporla uğraşmaları kesinlikle yasaktır. buna rağmen askere aldılar ve beni insanlığımdan ettiler. askerlik bitmeye yakın küfürden başka kelime konuşmaz olmuştum. eğer ki sağlık problemin varsa gidipde orada rezil olma. kanun sana bu hakkı verdiyse bunu kullan tabi kullandırırlarsa.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: selmand

    valla askere gidene kadar vatan millet sakarya sonrasında yediğin dayaklar kaldığın uykusuz geceler anana babana söven kom. lar yanına kar kalıyor. gece gündüz aşşağılanmalar vatan hainliği ile suçlanmalarda yanında tatlı oluyor. bizim ülkemizde askerlik askerlik değil ezme sindirme sistemi başka birşey değil. kimse bana vatan borcumu ödedin demesin. benim bu vatana hiç bir borcum yok, hiç kimsenin yok. benim varsa borcum Rabbime can borcumdur gerisi hikaye. bana göre böyle. soyguncuların cirit attığı can güvenliğinin kalmadığı bir vatan bana göre vatan değil ama Allah bizi burada yaratmış yaşıyoruz hamd olsun. 15 ay gidipde orda milletin uşaklığını yapmak vatan borcuysa gidin ömür boyu yapın o askerliği borcunuzu anca ödersiniz madem. binbaşı bana diyorki ailen hakkında kötü konuşayımmı istemem deyince kafa atıyor. hemde kısa dönem olmama rağmenç uzun dönemlerin Allah yardımcısı olsun azmı dayak yediler bizim çavuşdan adam bana sinirlenip onlara dalıyordu yazık ya. ondan sonra vatan millet sakarya. niye insanlar 10-15 yıldır askere bu kadar tepkili sanıyorsunuz işte bu yüzden orada sizi adam yerine koyan kimse yok. ben aylarca yemek yiyemedim kimin umrunda. bizim komutan her gece karsını düdüklemeye giderdi çocuk yapmaya sonrada bize küfürler yağdırırdı. arkadaş aklın varsa aklını kullan. askerde herkes kötü değil tabiyki bu vatan ve bu millet için canını verecek seni anandan babandan daha çok sevecek koruyacak komutanlarda vardır elbet ama benim gittiğim yer sürgün bölgesiymiş şimdiki aklım olsa kaçacak yer arardım ama gittim bir kere. konuya yazı yazma sebebime gelince bendede göz tembelliği vardı ve kalp romatizmam var. kalp romatizması olanlar bilirler sporla uğraşmaları kesinlikle yasaktır. buna rağmen askere aldılar ve beni insanlığımdan ettiler. askerlik bitmeye yakın küfürden başka kelime konuşmaz olmuştum. eğer ki sağlık problemin varsa gidipde orada rezil olma. kanun sana bu hakkı verdiyse bunu kullan tabi kullandırırlarsa.

    Kisisel yasadiklarini kabul edemeyiz tabiki ama vatan sadece yasadigin toprak demek degildir bunu unutma..bir hadis-i serifde peygamberimiz "vatan sevgisi imandandır" demistir..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: selmand

    valla askere gidene kadar vatan millet sakarya sonrasında yediğin dayaklar kaldığın uykusuz geceler anana babana söven kom. lar yanına kar kalıyor. gece gündüz aşşağılanmalar vatan hainliği ile suçlanmalarda yanında tatlı oluyor. bizim ülkemizde askerlik askerlik değil ezme sindirme sistemi başka birşey değil. kimse bana vatan borcumu ödedin demesin. benim bu vatana hiç bir borcum yok, hiç kimsenin yok. benim varsa borcum Rabbime can borcumdur gerisi hikaye. bana göre böyle. soyguncuların cirit attığı can güvenliğinin kalmadığı bir vatan bana göre vatan değil ama Allah bizi burada yaratmış yaşıyoruz hamd olsun. 15 ay gidipde orda milletin uşaklığını yapmak vatan borcuysa gidin ömür boyu yapın o askerliği borcunuzu anca ödersiniz madem. binbaşı bana diyorki ailen hakkında kötü konuşayımmı istemem deyince kafa atıyor. hemde kısa dönem olmama rağmenç uzun dönemlerin Allah yardımcısı olsun azmı dayak yediler bizim çavuşdan adam bana sinirlenip onlara dalıyordu yazık ya. ondan sonra vatan millet sakarya. niye insanlar 10-15 yıldır askere bu kadar tepkili sanıyorsunuz işte bu yüzden orada sizi adam yerine koyan kimse yok. ben aylarca yemek yiyemedim kimin umrunda. bizim komutan her gece karsını düdüklemeye giderdi çocuk yapmaya sonrada bize küfürler yağdırırdı. arkadaş aklın varsa aklını kullan. askerde herkes kötü değil tabiyki bu vatan ve bu millet için canını verecek seni anandan babandan daha çok sevecek koruyacak komutanlarda vardır elbet ama benim gittiğim yer sürgün bölgesiymiş şimdiki aklım olsa kaçacak yer arardım ama gittim bir kere. konuya yazı yazma sebebime gelince bendede göz tembelliği vardı ve kalp romatizmam var. kalp romatizması olanlar bilirler sporla uğraşmaları kesinlikle yasaktır. buna rağmen askere aldılar ve beni insanlığımdan ettiler. askerlik bitmeye yakın küfürden başka kelime konuşmaz olmuştum. eğer ki sağlık problemin varsa gidipde orada rezil olma. kanun sana bu hakkı verdiyse bunu kullan tabi kullandırırlarsa.

    Bu yazıyı sanki biyerden hatırlıyom




  • ben 15 ay askerliğimi yaptım sağım ve sağ gözüm %30 görüyor tembellik var bende de iyi ki yapmışım diyorum cünkü bitti askere gittiğimde toz toprağın arasında sürünürken ne işim var benim burda dediğimi biliyorum sen en iyisi gitme.....
  • slm ben askerlıkten rapor aldım sol koldan 1/2 oranında malesef hastanede yuzde 28 oranında rapor verdıler ıse gıdıyorum muafım dıyom kac dıyor yuzde 28 dıyorum ıse almıyor sen yapamassın dıye gonderıyolar ne yapabılırım bana dıyolar ozur raporun olsun dıyolar yoksa almıyolar ne yapabılırım ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.