Şimdi Ara

Asp Site Kurulumu HK.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Elimde daha önceden şirketimiz için tasarlanmış asp site var.
    Ben daha önce ftp yedeğini almıştım.
    wwwroat klasörünü komple çekmiştim.
    Tekrar aynı siteyi kurmak istersem ftp ana dizine kopyalarsam çalışır mı sizce ?

    Ekran görüntüsünü sizinle paylaşıyorum.
     Asp Site Kurulumu HK.



  • irocronic İ kullanıcısına yanıt
    veri tabanını da aldıysan çalışır.
  • acemi bir soru olacak ama veri tabanı bir üst dizinde mi olacaktı?undefinedundefined



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irocronic -- 9 Mayıs 2014; 16:38:52 >
  • Yeterli miktarda bilgi vermemişsiniz. Çalışır diyen arkadaşta neye dayanarak bunu diyebiliyor merak ediyorum. Öncelikle yeni sunucusunuzun ,elinizdeki asp sayfasının sürümünü desteklemesi gerekmektedir. Örneğin elinizde asp 4.0 bir sayfa varsa bunu asp 2.0 bir sunucuda çalıştıramazsınız. Tam terside mümkün. Ayrıca bize klasörlerin listesinide vermemişsiniz. Yeni sunucunuzda hangi klasörlerin olduğunu bilmeliyiz.
     Asp Site Kurulumu HK.
    Yukarıdaki resimde benim sunucumun klasörlerini görebilirsiniz. Gördüğünüz gibi bende http,logs ve subdomains klasörleri var. Ben websayfamın dosyalarını http klasörüne atıyorum. Eğer ana (root) dizine atarsanız siteniz çalışmayacaktır. Web sayfasının ana klasörü genelde http veya www klasörü olur.

    Son olarakta veritabanınızı ayırma işlemi yapmadan sunucunuz üzerinde göremezsiniz. Aşağıdaki kullandığım Mysql veritabanın kontrol paneli olan phpMyAdmin sayfasının bir resmi var.
     Asp Site Kurulumu HK.
    Buradada gördüğünüz gibi içe aktar veya dışa aktar gibi seçenekler var. Önce veritabanını dışa aktarmalısınız. Zaten bu işlemde veritabanını kaydetme yerini seçiyorsunuz. Şayet SQL Server kullanıyorsanız önce SQL Management Server yazılımını kurup sitenize bağlanıp veritabanınızın Detach işlemini yapmalısınız.
    Umarım aydınlatıcı olmuştur.




  • Günümüzde sunucular asp 2.0-4.5 arası hepsini desteklemekte, yukardaki arkadaş yeni sunucudaki klasörleri ne yapacak merak ettim, kök klasör hangisi ise (www, http, public_html sunucuya göre değişir) onun içinde dosyaları atıcan biticek.

    vede onun anlattıgı gibi mysql veri tabanı kullanıldıgınıda inanmıyorum, asp kullananlar genellikle MS Access tercih eder ama MSSQL olabilir, mysql veritabanını php kullananlar terçih eder ama asp de yok değil bilmeyen müsteri siteyi yedekliyemesin diye kullananlar var.

    sen önce bi veri tabanını bul, oradaki klasörlerin birinin içinde veri tabanı *.mdb uzantılı bi dosya varsa çalıştırabilirsin yoksa veritabanını bulman gerek
  • Teşekkürler yardımlarınız için..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.