Şimdi Ara

Assassin's Creed Origins'in Neden Oynuyorsunuz.. AC Serisine Katkısı Nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Assassin's Creed Origins oynayanlar söyleyebilir mi lütfen.. Neden oynuyorsunuz.. Ben yeni dövüş sistemini sevmediğim için oynamadım.. Oynamayı da düşünmüyorum.. O dövüş sistemini sevsem, daha önce satın aldığım The Witcher serisini bitirirdim zaten.. Şimdi asıl soruya gelelim.. Daha önce Assassin's Creed serisini oynayanlar söyleyebilir mi Origins normal Assassin's Creed hikayesine etkisi nedir.. Yani hikayede nasıl bi ilerleme var.. Lütfen spoilerlı olarak bana açıklayabilir misiniz..

    Çünkü bana göre bir AC oyunu değil bu oyun.. Aynı Assassin's Creed Black Flag oyunu gibi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vista1 -- 23 Eylül 2018; 16:13:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Tarikatın kuruluşunu anlatıyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Assassin's Creed yıllardır iniş çıkış yaşayan bir oyun. Gerçi çıkış denir mi bilmem ama iniş yaşadığı kesin. Formülde değişiklik yapmak zorundaydılar, çünkü eski formülü sömüre sömüre bitirdiler. Çoğu Assassin's Creed oyunu iyi de değildi maalesef, grafik ve şehir dizaynı harici çoğu şey aynıydı hep. Karakterlerin işlenişi çoğunda kötüydü. En sonda Ubisoft baktı bu böyle olmayacak, biz buna RPG öğeleri ekleyelim, sonraki oyunlarda değişiklik olarak daha fazla RPG öğeleri ekler satarız dedi ve Origins çıktı. Evet insanların kafasında canlandırdığı Assassin's Creed gitti ancak çoğunluğun sevdiği bir oyun geldi. Şimdilik. Ben yine sevmedim tabi. Benim sevmeme sebebim oynadığım oyunun Assasins Creed olmaması, hadi diyelim oynayacağım. Şu mantığı sevmiyorum. Diyelim bir ana görev yaptım, bir sonraki ana görev için 10 level sonra gel diyor. Yahu 3-4 level olsa neyse, işim gücüm yokta aynı yan görevleri tekrar tekrar mı yapacağım. Ben senaryoyu merak ediyorum belki. Oyun bu açıdan vaktimi almaya hevesli.

    Ayrıca Ubisoft'un sürekli kullandığı bir şey bu. Far Cry da yaptığı gibi bir formülü sömürür de sömürür. 5 ekimde Odyssey çıkacak. O da oynayış olarak hemen hemen Origins ile aynı olacak. Ana görevler olacak ve karakterini yan görevler ile sürekli kasacaksın.

    Değişimden devam edeyim. Bu sene God Of War çıktı ve eski oyunları oynamış bazı God Of War hayranları 'gerçek god of war bu değil' dedi. Ancak bu oran Assasin's Creed'e göre daha azdı. Değişim bence kaçınılmaz bir şey. Ancak önemli olan şey, değişimden önceki oyunların oyuncuyu tatmin edip etmemesi. Tatmin ediyorsa sorun etmezsin, God Of War gibi. Tatmin etmiyorsa sorun edersin, Assasins Creed gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi requizm -- 23 Eylül 2018; 23:34:58 >




  • Assassin's Creed'in yurt dışında çok büyük kitlesi var. En kötü oyunu bile 10mil satışı var.



    Origins kaç sattı bilmiyorum ama 10min sattığını düşünüyorum belki de geçmiştir.



    Neden mi oynuyorum çünkü çıktığı yıldan beri alışkanlık haline geldi birakamiyorum. Tarihsel olaylar hoşuma gidiyor. Manzaranın tadına varmayi seviyorum. Oynanış kısmına gelirsek valla ben çok sevdim açıkçası eski oynanis stilinden daha iyi oldu. Hele Ok kullanmak çok keyifli. Mısır atmosferine bayıldım. Şimdi Yunan mitolojisinde geçicek benimde çok sevdiğim mitolojidir onuda oynayacağız her türlü kaçarı yok :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence müthiş bir oyundu origins, hatta ac2'den sonra en sevdiğim ac olduğunu söyleyebilirim, haritası muazzam büyük bir çok alan çöl olabilir ancak boş değil şehirlere baya önem verilmiş , yüzlerce farklı npc var, yan görevler de en az ana görevler kadar zevkli ayrıca keşif yapması da bir o kadar güzel, oynadın mı oyunu bilmiyorum ancak oyunun konusu ilk başta bir intikam gibi görünse de sonun da tarikatın nasıl kurulduğunu anlatıyor. Ayrıca oyun da bir çok tarihi öğe de var mesela oyunun son bölümüne doğru sezar'ın oğlu tarafından sırtından bıçaklanması ve sen de mi oğlum (sen de mi brütüs demesi) gibi güzel ayrıntılar var.
  • Arkadaşlar yorumlarınızı okuyorum.. Bende AC hastasıyım özellikle hikayesine.. Ama her ne kadar grafikleri güzel olsada ben yeni dövüş sistemine alışamadım.. AC oyunu hikaye bazlı bi oyun.. Adamlar daha fazla hikaye anlatacağına gitmiş dövüş sistemiyle oynamış.. Ben kombo yapmayı seviyordum eski sistemde.. İnsanı gaza da getiriyordu.. Şimdi ise karakter kasmayla uğraşıyoruz.. Şaka gibi.. Otomatik nişan sistemi yok.. Neymiş fareyi adamın üstüne getirecekmişim.. O kadar iyi olsam senin oyununu mu oynarım manyak firma.. Sanki herkes süper aim tutturuyor.. Ben noobum bu konuda bırakta satın alıp hikayeyi oynayayım.. Keşke 2 dövüş sistemli çıksaydı.. Yeni ve eski sistem olarak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En başta gelen sebep oyunların geçtiği dönemlerin tarihini yansıtması.Son oyun Orgins te Mısıra ait ne var ne yok her şeyi öğrendik.Mısır Tanrıları.tapınaklar.ayinler.piramitlerin yapılışı.yemeklerini nasıl pişirdikleri..Nil nehrinde giden kayıkların nasıl yapıldığı...bunlar gibi onlarca bilgi var oyunda.Oynarken o dönemi de öğreniyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: requizm

    Assassin's Creed yıllardır iniş çıkış yaşayan bir oyun. Gerçi çıkış denir mi bilmem ama iniş yaşadığı kesin. Formülde değişiklik yapmak zorundaydılar, çünkü eski formülü sömüre sömüre bitirdiler. Çoğu Assassin's Creed oyunu iyi de değildi maalesef, grafik ve şehir dizaynı harici çoğu şey aynıydı hep. Karakterlerin işlenişi çoğunda kötüydü. En sonda Ubisoft baktı bu böyle olmayacak, biz buna RPG öğeleri ekleyelim, sonraki oyunlarda değişiklik olarak daha fazla RPG öğeleri ekler satarız dedi ve Origins çıktı. Evet insanların kafasında canlandırdığı Assassin's Creed gitti ancak çoğunluğun sevdiği bir oyun geldi. Şimdilik. Ben yine sevmedim tabi. Benim sevmeme sebebim oynadığım oyunun Assasins Creed olmaması, hadi diyelim oynayacağım. Şu mantığı sevmiyorum. Diyelim bir ana görev yaptım, bir sonraki ana görev için 10 level sonra gel diyor. Yahu 3-4 level olsa neyse, işim gücüm yokta aynı yan görevleri tekrar tekrar mı yapacağım. Ben senaryoyu merak ediyorum belki. Oyun bu açıdan vaktimi almaya hevesli.

    Ayrıca Ubisoft'un sürekli kullandığı bir şey bu. Far Cry da yaptığı gibi bir formülü sömürür de sömürür. 5 ekimde Odyssey çıkacak. O da oynayış olarak hemen hemen Origins ile aynı olacak. Ana görevler olacak ve karakterini yan görevler ile sürekli kasacaksın.

    Değişimden devam edeyim. Bu sene God Of War çıktı ve eski oyunları oynamış bazı God Of War hayranları 'gerçek god of war bu değil' dedi. Ancak bu oran Assasin's Creed'e göre daha azdı. Değişim bence kaçınılmaz bir şey. Ancak önemli olan şey, değişimden önceki oyunların oyuncuyu tatmin edip etmemesi. Tatmin ediyorsa sorun etmezsin, God Of War gibi. Tatmin etmiyorsa sorun edersin, Assasins Creed gibi.
    God Of War fazla tepki almadı çünkü çakma bir oyun değildi.Tamamiyle kendine has bir başyapıt idi GoW.AC Origins pek âla tatmin edici bir oyun ancak Dark Souls ve Witcher 3 gibi başyapıt niteliğindeki oyunların oyuncular tarafından öne çıkarılan özelliklerini kullandığı için çakma bir oyun olma vasfı göstermekte.Origins kesinlikle bir AC oyunu değil.AC serisini bu salak firma daha ne kadar fazla sündürecek inanılmaz merak ediyorum.Yeter gayri da.Revelations'tan sonra bitmeliydi bu seri...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 24 Eylül 2018; 22:17:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gerçek hikaye assassins creed 3 ile birlikte bitti. Sonraki oyunlarda gününüz hikayesi bomboş bir şekilde geçmekte. Kalite oyunlar geliyor ama hikaye olarak etkileme olayını kaybetti. Bundan sonrada o günlere dönmesi zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Outlaw-E

    Gerçek hikaye assassins creed 3 ile birlikte bitti. Sonraki oyunlarda gününüz hikayesi bomboş bir şekilde geçmekte. Kalite oyunlar geliyor ama hikaye olarak etkileme olayını kaybetti. Bundan sonrada o günlere dönmesi zor.
    Kıyas yapacak olursak çoğumuzun eleştirdiği AC 3 aslında hem günümüz hem geçmiş zaman hikayesi olarak serinin devam oyunlarından çok daha başarılı bana kalırsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • psycho90 kullanıcısına yanıt
    Kim ne derse desin AC 3 hikaye anlatımı açısından çok başarılıydı.. Hikayeyi ilerletme sistemi filan harikaydı.. Zaten AC serisi hikayesi ile ön plana çıkan bir oyun değil miydi en başta.. Biz Ezio'yu süper kombo yapıyor ya diye mi sevdik?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ''Çünkü bana göre bir AC oyunu değil bu oyun..''

    Zaten bu yüzden oynanıyor eski çöp ötesi AC oyunlarından olsa yüzüne bakmazdım en son bitirdiğim AC oyunu revolations, 5-6 saat de black flag oynayıp sarmayınca bıraktım. Ayrıca oyunun black flag ile zerre alakası yok nasıl bağdaştırdın merak ediyorum.

    Ayrıca origins süper mi olmuş? hayır. İlk başlarda muazzam sarıyordu adamlar mısır ve romayı o kadar güzel işlemiş ki oyuna hayran kalmıştım bir bölgeye giriyorsun çömlekçi kadınlar, develer, tarlalarda çalışan insanlar, sokak satıcıları, dizlerinin üstünde dua edenler oyun resmen yaşıyor oradan çıkıyorsun iskenderiyeye bir anda dünya değişiyor kocaman şehir kütüphaneler, devasa hamamlar, arenalar, muazzam yapılar o kadar iyi ki anlatılmaz zaten çöllerde gezerek diğer şehirlere seyahet etmek, soru işaretlerine merakla gitmek, düşman garnizonlarını gizlice yok etmek hele ilk bulduğum efsanevi silah gerçekten heyecanlandırmıştı beni özetle ciddi anlamda çok zevkliydi sonra hikayede ufak ufak ilerlemeye başlayınca film koptu daha doğrusu bir oyunu oyun yapanın hikaye ve sunumu olduğunu anladım.

    Şuan 33 lvl im ve ortalama 30 saat civarı gömmüşümdür oyuna ve daha haritanın yarısını anda açabildim ve yapılmamış tonla yan görev, gezilmemiş tonla yer var ama ana hikayenin inanılmaz kötü sunumu beni oyundan soğuttu. Yahu oyunun başından beri intikam da intikam diye deli gibi geziyoruz yok oğlumuzu öldürmüşler tarikat yok insanlık falan filan öldüre öldüre en tepeye çıkıyoruz diyorsun yani bu adam en tepedekilerden biri nasıl olacak nasıl işleyecekler acaba sonra bir bakıyorsun hoop amcamız saçma sapan bir yerde kocaman filin tepesinde ortaya çıkıyor 3-5 koyup öldürüyorsun yine aynı onun gibi sürekli oyun başından beri adı geçen en tepe düşmanlardan biri maskeli kadını komik ötesi şekilde sanki yan görev yapıyormuş gibi öldürüyorsun. Zaten görevi alıyon 100mt ilerde gideceğin hedef ben buradayım diyor. Yok abi dünyanın en iyi grafiklerini en iyi detaylarını da yapsan bu görev sistemiyle bir yere kadar. Sadece görev sistemi mi? tabi ki hayır oyunda ki NPC (satıcılar) çok çok az ve hepsi aynı şeyi satıyor, efsanevi silahlar bir yerden sonra gırla çoğunu ya kırıyorum ya satıcıya satıyorum, silahları upgrade etmek çok kolay sadece ufak bir para istiyor ve direk senin lvlına otomatik çıkarıyor, soru işaretlerinin %90 ı 3-5 kişilik düşman garnizonu git komutanı öldür, hayvna ini git haycanı öldür, hazine var git yağmala şeklinde çok basit bir süre sonra sıkıyor. Bunları aşması lazım AC serisinin tamam bir çok şeyi Witcher dan copy-paste yapmışlar ama görev sisteminin rezilliği aynı şekilde devam ediyor.




  • Seriyi çok seviyorum ekran kartı aldım kurdum(korsan) ama giriş ekranında kalıyor öyle. En kısa zamanda indirimlerle birlikte oyunu almak istiyorum. İlk oyunların vermiş olduğu bağımlılık var dünya kadar tarihsel olaylar varken ya da iyi senaryolarla altair ve ezioyu devam ettirebilirlerdi. Ac3ü kar teması sayesinde sevmiştim kar maşuku biriyim



    Originse karşı önyargılı davranmıyorum dövüş sistemi vs oynayıp iyi kötü yazacağım bişeyler artık :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.