Şimdi Ara

Assassin's Creed Mirage {PC ANA KONU} {Çıktı/2023} (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
16
Favori
26.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • oyunu yeni aldım şuan başlarındayım alamut kalesinde fakat oyunun grafikleri pek hoşuma gitmedi modellemeler istediği sisteme göre pastel boya gibi valhallada bir tık daha iyidi neden böyle geri gitmişler anlamadım.

  • Oyuna bugün başladım. Bağdat'a döndüğümüz kısımda haritayı dolaşmaya başladım. Oyun Valhalla'dan daha kötü görünüyor. Nasıl başarmışlar bunu anlamadım. Çalışan mekanikleri de bozmuşlar. Şimdilik beklediğimden kötü gidiyor oyun.

  • Oyunu dün bitirdim. İlk AC oyununa dönmüş ve sınırlı mekanikler yeterli olmuş. Dövüş sistemi dövüşmeyelim diye yapılmış. Parkura eliniz alışınca idare ediyorsunuz. Müzikler harika, hikaye sürprizli ama ahım şahım değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Araya Ghost of Tsushima falan girdi kaldı öyle. Bugün adamakıllı başladım. Dört saat kadar da aralıksız oynadım. Şunu söyleyeyim çatışma mekanikleri akıl almaz derecede kötü. Kasıtlı olarak böyle kötü yaptıklarını düşünüyorum. Parkur serinin en iyilerinden biri deniyordu ancak şaka gibi bir parkur sistemi var. Resmen uçarak tırmanıyor imkansız yerleri. Grafikler desen fecaat. Bir de şu videoya rastladım dün. Üzerinden zaman geçince unutuyoruz sanırım elimizde olmadan ama eksi oyunlar hakikaten ne güzelmiş. Sırf seriyi sevdiğim için oynar bitiririm ancak şu haliyle vasatın altında bir oyun.



    StealthyWileyyoutube
    What made the OG titles so great were the great stories. And those stories were empowered by high quality cutscenes and animations. But over the years that quality has decreased significantly. So I thought to compare four AC games from their respective generations to see how they evolved.
    https://www.youtube.com/watch?v=VIAR2Sikp9g




  • Oyuna isinamadim bir turlu. Bir de akil tutulmasi mi yasiyorum nedir ama Beytul Hikmedeki suikast gorevinde bodrum katina inemedim. Üçlemedeki keşif modu benzeri bir sistem var keske opsiyon sunsaymis direkt hedefe isaret koyan. Bir de oyunda deli gibi bug var uçan eşekler falan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 20 Ocak 2024; 16:24:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Ya Sayyidi,


    Satırlarıma nasıl başlayacağımı bilemiyorum(Mektup girişi gibi oldu bu da  ). Yaklaşık 30 saat sonunda Hard zorluk seviyesinde oyunu bitirdim..


    Öncelikle oyun için oldukça ümitliydim, hatta RPG üçlemesine göre daha küçük bir oyun olmasını olumlu bile yorumlamıştım. Sonra yayımlanan videolar, açıklanan bilgiler hep kabulümdü. Fakat ne olduysa oyun çıktı ve genel olarak pek beğenilmeyen bir yapım oldu.


    Oyunun yayımlandığı dönem uzun ve boğucu bir Valhalla maratonundan çıkmıştım o yüzden pek yanaşmamıştım. Dedim artık başlayayım ve Basim'in geçmişi neymiş görelim. Oyun ile ilgili bir sürü olumsuz şey sayacağım fakat en büyük olumsuz olay ise

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Valhalla'ya bağlanmaması oldu. Ben açıkçası Valhalla'daki Basim/Loki'nin nasıl bir olduğunu anlatacağını düşünmüştüm. Koskoca oyun ise Basim kendini tanıma hikayesi çıktı. Hoş, sondaki twist iyiydi bir derecede.

    Oyunun grafikleri Valhalla'ya göre daha kötü geldi bana. Kaplamalar falan hak getire. Tarikatın büyük başlarını öldürmeye giderken çıkan CGI videoları ise abes kaçmış. Böyle sunumlar eskide kaldı. Gaza falan da getirmiyor. Grafik motoruna mı güvenmiyorsunuz anlamadım ki. Ver oyun-içi motor ile yapılan videoyu, zaten bir sürü ara sahneyi yapmışsınız böyle.

    Sanat tasarımı ise beğendiğim ender kısımlarından oldu oyunun. Bağdat'ın tasviri, Tarihi mekanlar ve çöl atmosferi çok iyi oyunun. Bu konuda Ubisoft'un hakkını yemeyelim. Geçtiğin döneme göre de minimalize edilmiş haritası. Kötü bir oyunu olmadı şimdiye kadar sanat tasarımı kısmında firmanın.


    Combat 10 yıl önce çıkmış AC oyunlarından daha kötü. Tamam, oyun sana bir Assassin olduğunu söylüyor, gereksiz combata girersen ölürsün diyor. Yahu eğitim görmemiş g.tü boklu züppe Ezio bile senden iyi savaşıyor eeey Basim. Yanlış anlaşılmasın, Ezio'yu kötülemek için yazmadım bunları, serinin en sağlam karakterlerindendir. Konu burada ünlü Alamut Kalesinde eğitim görüp kontrol ettiğimiz 2 karakterden birisi bu arkadaş. Biraz daha combatı iyi olabilirdi.


    Mekanikler ise bayağı bir geriye gitmiş. Tırmanma ve parkur dinamiklerinde bir hamlık, bir olmamışlık var. Yine biraz iddialı olacak ama 2009 yılında çıkan AC 2 bile daha iyiydi bu konuda.

    Kullandığımız alet, edevat az olmasına rağmen bu pek rahatsız etmedi beni. Genellikle Throwing knife ve Smoke bomb kullandım. Eagle Vision ile çevreyi kontrol, uçan kuşumuz ile ise kuş bakışı tagleme gibi eski mekanikler devam ediyor. Burada sevdiğim bir anektodtan bahsedeyim. Sızacağımız bir yerleşkede sniper tarzı kuş avcıları olabiliyor, bunlar direk kuşumuza zarar veriyor. Onları öldürmeden tekrar kuşumuzu bölgede kullanamıyoruz. Böyle bir basit fakat olumlu gelişmeyi akıl edebilmişler. 


    Oyunun tek olumlu kısmı seslendirme ve müzikleri diyebilirim. Basim dışındaki diğer karakterlerin seslendirmeleri oldukça iyi olmuş. Basim ise biraz silik geldi. AC 3'teki Connor ile bu konuda yarışır durumdalar. Roshan'ı seslendiren teyzemizi Expanse dizisinden hatırlıyoruzdur. Müziklerde ise serininin önceki Kompozitörlerinden farklı bir isim ile çalışılmış. Güzel ve akılda kalıcı parçalar yapılmış. Özellikle Main Theme ve Ezio's Family parçaları oldukça iyi. Arap ezgileri hoş kullanılmış.


    Son olarak oyunun Türkçe yamasından bahsedeyim. Anonymous Çevirinin yaması ile oynadım oyunu. Oldukça fazla kelime ve cümle hataları vardı. Onun dışında Lore ve arka plan için anlatımları gayet iyi çevirmiş ekip. Sanırım testini kısa tuttukları için hatalar gözden kaçmış.


    Eyyy Ubisoft. Ek paket olarak planladığın belli olan bu yapımı yılı boş geçmeyelim diyerek oyuna çevirmişsiniz. Ara oyun falan değil bu. Rogue bile bundan kat kat iyi bir ara oyundu çünkü. Her şeye kabulüm fakat çalışan mekaniklerin bozulmasına asla. Yatacak yeriniz yok. Serinin sonraki büyük oyunu son şansınız büyük ihtimalle. Zaten hikayeden de golü attın bize. 

    "As-Salamu 'Alaikum.."



    Ubisoft Musicyoutube
    'Ezio's Family - Mirage Version' from Assassin's Creed Mirage (Original Game Soundtrack) | Music by Brendan Angelides / Jesper Kyd Download/Stream : https://ubisoftmusic.ffm.to/acmirageost Label: Ubisoft Music *** 👉 Subscribe to Ubisoft Music: http://bit.ly/UbisoftMusic Youtube: http://bit.ly/UbisoftMusic Spotify: http://spoti.fi/1IuiO2k X (Twitter) : https://twitter.com/Ubisoftmusic Deezer: http://bit.ly/1F2uPrX Apple Music : http://ubi.li/5LfSD © Copyright: 2023 Ubisoft Music ℗ Production: 2023 Ubisoft Music
    https://www.youtube.com/watch?v=x-3-twFWqf4




  • Oyunun süresini uzatalım diye çok başıboş bırakmışlar oyuncuyu. Vergi tahsildarı bir eleman var onu öldürdüm. Malikanesini araştır diyor görevde. Hiçbir şey yok başkaca ipucu olarak. Araştır da neyi araştır yani adım adım koca malikaneyi -bahçesi balkonu her bir şeyiyle- taramak lazım. Bu angaryası dışında bir de akıllara zarar bir dövüş mekaniği var ki ben kasıtlı olarak bu denli kötü yapıldığına emin oldum. Bitirmeye oynuyorum umarım fazla bir süresi de kalmamıştır. Yazık olmuş potansiyeline.

  • Valhallayı beğenmeyenler bu ucubeyi beğendi.  

  • Bir kaç saat oynayıp sıkılıp bıraktım. Orta doğudan da tarihinden de nefret eder durumdayım. Hiç sarmıyor beni. Karakterler, diyaloglar, mekanlar, her şey sıkıcı geldi.

  • Sırf kenarda Ubisoft+ üyeliğim var diye merakımdan girdim tekrar. Yahu combat yok bu oyunda, ölmeniz neredeyse imkansız. Bir smoke bomb atıyorsunuz herkesi pert edip çıkıyorsunuz. Mario gibi üzerlerine zıplaya zıplaya geçiyorum düşmanları.   

  • İlk AC tadında oynayıp bitirdim oynanış olarak fena değildi fakat Valhalla hikaye finali gibi bu da aşırı saçma bitti bana göre. Olay nereye bağlandı, Alamut'un altındaki o abartılan sır bu muydu, cin aslında neymiş hiç bi şey anlamadım. Çok saçma bi final oldu. Eski AC oyunlarında gerçekçilik daha ağır basıyordu. Son üçlemeden itibaren iyice fantastik öğeler doldu tadı kaçtı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 saat oynadım..öldüm..en baştan başlattı bağdat ta..araştırdım..başta bir seçeneği off yapmam gerekiyormuş.. e noolcak şimdi? new game yapıp baştan mı başlayacağım oyuna?

  • Kalıcı ölümü açmışsın herhalde yapacak bir şey yok. Dikkat etseydin keşke.

  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.