Şimdi Ara

ASSEMBLY PROGRAM İÇİN YARDIM!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ekteki asm dosyası içerisindeki programı yazdım. Programın amacı PORTA ya bağlı A1 butonuna basıldığında PORTB nin B0 ledi yanacak. PORTA ya bağlı A2 butonuna basıldığında PORTB nin B1 ledi yanacak. Her iki butona birden basıldığında PORTB nin tüm ledleri yanacak. PRogramı simülatörde çalıştırıyorum fakat butonlardan biri basılı iken diğer butona bastığımda simülatör kararsızlığa düşüyor ve PORTB nin B0 ve B1 ledleri sanki bir flip flop muş gibi sırayla yanıp sönüyo Devreyi iki buton basılı haldeyken resetlediğimde PORTB nin bütün çıkışları aktif oluyor. Elimde şu an için faal bir PIC olmadığı için gerçek ortamda deneme şansım olmadı. Sizlerden ricam bu programı gerçek ortamda deneyip sonucu bildirirmisiniz. Programda hata olup olmadığını merak ediyorum.
     ASSEMBLY PROGRAM İÇİN YARDIM!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanertomac -- 28 Nisan 2015; 23:36:06 >







  • iki butona aynı anda basmak mümkün değil saniye farkıyla birine önce basılır sayaç koyup kısa bir zaman aralıgı olması gerekir
  • Tensegrity T kullanıcısına yanıt
    Hocam butonlara aynı anda basmak önemli değil. A portunun her iki girişi birden sıfır olduğunda B portu nun tüm çıkışları 1 olsun istiyorum. A portuna butonlar yerine switch de koysam yine simülatörde aynı kararsızlık durumu oluşuyor. Simülatör hatası da olabilir. Benim asıl merak ettiğim konu yazdığım programda herhangi bir hata var mı? Varsa hangi noktada? Gerçek ortamda deneme imkanı olan arkadaşlar deneyip sonucu yazarlarsa çok memnun olucam. Teşekkürler.
  • Forumda assembly bilen kalmamis anlasilan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.