Şimdi Ara

Astım Konusunda Tecrübeli Hekim yada Veteriner Hekim!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kedime 3 ayda 1 depo medrol ilaç enjekte ediyoruz hayvan fix 2.5 - 3 ayda bir tıkanıyor. Bu çok ucuz, etkili ama uzun vade'de olumsuz bir tedavi....

    Ben yurt dışı forumlarında gezerken kediler için bir sürü muhabbet görüyorum Türkiye'de ise faydalı hiçbir bok yok!!


    Şimdi burada aramızda veteriner olan, veya astım hakkında tecrübeli bir hekim varsa şurada gördüğüm ilaçlar hakkında bilgi almak istiyorum.

    Bu bilgileri neden istiyorum, çünkü işi bilen veterinere gitmeyi bırak bulmak bile çok zor. Hele konu belli başlı bir tecrübe ve uzmanlık gerektiriyorsa durum çok daha efektif tedavi gerektiriyor.

    Buradan medet umuyorum çünkü daha önce binlerce lira verdiğim veterineri değiştirdim ve kedim için daha hafif ve uzun vadeli düzgün bir tedavi planı uygulamak istiyorum...

    Herşey para değil sonuçta, yeni veteriner hekim arıyorum, tavsiye verdiler adamı aradım, telefondan gelmiş bana epilepsi de olabilir, bana astım hakkında bilgi vereceğine a b c x y z testlerinden bahsediyor.


    Mail attım ama gel bi konuşalım diyor, kısacası bi okşiyim seni yavrucum modunda....

    Valla şu linkteki ilaçları tanıyan varsa bana bir brifing versin yeter. Ben de veteriner arayışlarımda zaten daha işin bilen hekimi daha kolay tanırım bu sayede.


    http://www.marvistavet.com/html/feline_asthma.html

    Konuyu açmamın nedeni akşam akşam iyice darlandım artık. Umarım burada bilgili birini bulurum..

    https://www.youtube.com/watch?v=ZhseR7rZW3c

    Youtube' da yabancıların çok güzel video'ları var ama bizde kedi astım yazınca canı kıymetlilerin kedi tekmeleyenlerin video'ları çıkıyor. Yok kedi astım yapar mı, yok kedi tüyü ülser yapar mı...

    https://www.youtube.com/watch?v=HIdsxHEgr1c

    Benim kedim de aynı böyle tıkanıyor.... bu kondüsyon ilerleyince hayvanın dili damağı morarıyor, ben de onunla uykusuz duruyorum...

    Amazon'dan aerokat kedi astım tüpü aldım, acilen getirttim 90 dolar ödedim valla.

    https://www.youtube.com/watch?v=LqbNSsu7IaA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 8 Şubat 2015; 22:45:24 >







  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar. Yıllar olmuş ama postunuzu şimdi gördüm. Kediniz nasıl oldu, nasıl bir tedavi uyguladınız? Şu anda hayattaysa Allah uzun ömürler versin.

    Bizim kedi de astım oldu, konuyu araştırınca astımın kedilerde ne kadar yaygın olduğunu da öğrenmiş olduk. Bizimkinde prednisolone tablet işe yarıyor ama uzun dönemli olası yan etkiler nedeniyle inhalere geçmeye çalışıyoruz. Aynen sizin gibi amazondan aerokat spacer getirttik ama cidden stresli bir süreç.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • rinots R kullanıcısına yanıt

    Ben kedilerime artık aerokat ile ventolin-flixotide vb uygulamıyorum. En son sağlam bir nebulizator aldım ama bir işe yaramadı.


    Bu fısfıs muhabbeti beni çok yordu, daha da uğraşmıyorum, zaten son yıllarda yararını da görmedim.


    Benim kedinin akciğer problemi daha çok kronik ve alerjiye bağlı değil.



    Yemekten sonra suda eritip Prednol 16 tablet veriyorum, üstüne su içiriyorum midesi zarar görmesin diye. Birkaç ay böyle götürüyorum


    iki ile dört gün arası öksürük ağırlaşıyor bazen de yarım veriyorum. Aylar sonra da kortizon vurduruyorum yarım depo medrol.


    Depomedrol mucize gibi bir şey hayvanı iki ay götürüyor. Sık sık vurulması iyi bir şey olmadığı için böyle tabletle falan uzatıyorum aşı dönemini.


    Eskiden tam vuruyorlardı üç ay götürüyordu ben prospektüsten baktım hayvana ağır kaçıyor. Kediye hatta çeyrek vurdurmak lazım da her ay


    götüremem hayvanı. Böyle zaten iki aya yakın götürüyor, uzun süre düzenli depo medrol vurdurunca süre bir aya falan düşüyordu


    hayvanın, kalbinin, böbreklerinin, ciğerinin falan iflas edeceğini düşündüm.


    Yıllar içinde kedimde morarma, nefes kesilme falan bir standarda bağladı artık, medikasyonu geciktirmezsem sadece öksürüp duruyor.


    Konuya da hiç alerjik astımı olanlar yazmadı.


    Belki toz pislik çıkarmayan akıllı süpürge ile evi her iki günde bir de temizlemek lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 16 Kasım 2023; 18:44:46 >




  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Tekrardan geçmiş olsun hocam. Yazdığınız gibi bunca yıl sonra bile kedi astımı konusunda, tedavi sürecinde el yordamıyla ilerleniyor. Yurtdışındaki ihtisaslaşma burada pek yok ya da doğru uzmana ve tedavi yönlendirmelerine ulaşmak çok güç maalesef.

    Ek takviye omega-3, krill yağı vs akciğerlerdeki enflamasyona karşı destekleyici olarak veriyoruz ama özellikle mevsim geçişlerinde öksürük atakları artıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.