Şimdi Ara

Astra cdti hangi motor yağı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
64.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba ben geçen sene ki bakıma mobil 1 0w 40 aldım ama pek memnun kalmadım araba baya gürültülü çalıştı ve yakıt fazlalaştı bu sene motul 8100 x-clean FE 5w 30 kullandim şimdi arabam baya güzellesti sesi azaldı ve yakıt düştü bu bayram izmitten afyona tatile gittim 56 litreyle 1100 km yol yaptım toplamda be hiç dikkat etmedim sadece 130 km geçmedim buna rağmen maşallah az yaktı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar arkadaşlar,


    Castrol / Mobil / Shell / GM


    Aradaki farkları çok oluyor mu sizce yada bir önceki yağ markasından devam etmek mi doğru olur ?

  • Son bir ay içinde önce arkadaşımın, dün de kendi Astra ctdi aracımın turbo arızası nedeniyle turbocuya gitmek durumunda kaldık. Tamircinin ifadesine göre son 2 yıldır turbo arızaları giderek artmış adeta 2 ye 3 katlanmış durumda imiş. Sorunda piyasada orijinal sandığımız ambalaj içinde son derece bol miktarda sahte, kaçak, menşei bilinmeyen yağ satılıyor olması imiş. Bilinen ve tercih edilen pek çok markanın ismine ve ambalajına haiz, tabiri caizse "Çakma" kalitesiz yağların turbolarda erken yıpranmaya yol açtığını açıkladı.

    Benim turbo olması gerekenden çok da ince motoryağı kullanıldığı için bu yağın turbo içinde gerekli ve yeterli kayganlaştırmayı sağlamadığından bıçak diye adlandırdığı bir pervane ile yine hareketli bir parça ve yağ sızdırması yapmış conta gibi malzemeyi değiştirdi. Tamir bedeli olarak 8.000 lira ödedim.


    Hangi viskozite ve marka da yağ önerirsin dediğimizde, ACEA-C3 ya da ACEA A3/B4 standardında orijinalliğinden emin olacağımız 0W-30, 0W-40, 5W-30,, 5W-40,10W-30, 10W-40 yağların (Ankara için) uygun olabileceğini, fazla kilometre yapmış araçlarda daha koyu yani 10W-40 yağın tercih edilebileceğini, özellikle ithal yağların mutlaka ve mutlaka resmi ithalatçısından veya resmi distribütöründen ve ilk elden satın alınmasının, böyle bir imkanımız olmaz ise 100, 200 lira fazla bile olsa Opel'in resmi bakım ve tamir servislerinden temin edilmesini önerdi.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.