Şimdi Ara

ASTRA'DA NEDEN HARARET GÖSTERGESİ YOK (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
65.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • araç bakarken bir çok araçta hararet göstergesi yoktu sırf astra için değil bu şekilde uygulayan birçok firma var ve çok saçma hararet göstergesi olmayan bütün araçları elemiştim

    aracı sürüyorsam bütün detaylarını rahatça görmek isterim
  • Lanet olsun o kadar dikkat etmeme rağmen bugün araç hararet yaptı büyük ihtimalle contayı yaktım gösterge falan yok başlarım estetik görüntüsüne de maliyetine de
  • Şuan Astra Jde var Soğutma sistemi 90 dereceye kadar müdahale etmez ve motorunuzun uygun sıcaklığa çıkmasına izin verir.
    90 derecenin üstüne çıkma durumu olursa da bu seferde soğutma sistemi devreye girip motor sıcaklığını 90 derecede sabit tutar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olumlu Adam -- 1 Ekim 2013; 16:07:25 >
  • Hararet göstergesinin konmamasının tek nedeni, opel'in gerizekalılığıdır. Başka bir açıklaması yok. İnsanlar hararet 130'a kadar çıkmasını beklemez. 100'e yaklaştığını görünce gaz keser, aracı sakin kullanır veya kenarı çekip motor kaputunu açarak bir süre rölantide çalıştırarak motoru soğuturlar. Yani kaynama eşiğine gelmeden müdahale ederler. Hararet göstergesinin işlevi budur. Yoksa ısı 130'a ulaştıktan sonra her araçta kırmızı ışık yanar. O saatten sonra veya contayı yaktıktan sonra kırmızı ışık yansa ne olur yanmasa ne olur.

    Hele servisteki salağın "Bu arabalar hararet yapmaz" demesi, herifin tam salak olduğunu gösteriyor. Açsın şikayetvar.com'u okusun hararet yapıyormu yapmıyor mu. Radyatör veya borular da delik yoksa, tıkanıklık yoksa, suyu da eksik değilse zaten hiçbir araba hararet yapmaz. Malesef bunun gibi ukala müsvette birsürü servislerde.

    Madem hararet göstergesine gerek yoktu, son kasa astralara niye koydular. Koymasalardı. Nasıl olsa hararet yapmıyormuş astralar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: er9en

    ÇOK DİKKATLİ OLMAMA RAĞMEN 4 AYLIK ARABANIN HARARET GÖSTERGESİ OLMADIĞINI DAHA YENİ FARKETTİM.KADRANA BAKIYORUM Bİ EKSİKLİK Bİ BOŞLUK VARACABA NEDEN KOYMAMIŞLAR ? HERHANGİ Bİ HARARET DURUMUNDA NASI UYARI VERİYOR ? AYRICA BENZİNLİ ASTRALARDA DA BU BÖYLE Mİ ?

    OPELLER YÜKSEK SICAKLIKTA ÇALIŞMAYI SEVEN MOTORLARDIR , ESKİ MODELLERİNDE HARARET SORUNU OLDUĞU ZANNEDİLEREK KULLANICILAR RAHATSIZ OLMASIN DİYE YENİ MODELLERE HARARET GÖSTERGESİ KOYMUYORLAR , ANCAK HARARET ÇOK TEHLİKELİ SEVİYEYE GELDİĞİ ZAMAN KIRMIZI BİR IŞIK YANIYOR SİZİN ARAÇTA VE YENİ MODEL OPELLERDE
  • Yol bilgisayarının ayarlarına gizli ayarlarına girince çıkıyodu sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şaşkınım 2004 de alıp 3 yıl kullandıgımız astrada hararet göstergesi olmamasını farketmemişim az önce bir iddaa kaybettim şaşkınım :D)), arkadaşım motor yakmış ve servis hararetten oldugunu söylemiş o da hani hararet yapmazdı falan filan :)), bende göstergeden niye farketmedin dedim yok ki gösterge dedi olur mu dedim ben de kullandım bizde vardı dedim ama maalesef yok muş :D)))) gercekten şaşkınım ...
  • Bazı modellerde maliyet kaygıları ve gösterge tasarımındaki kısıtlamalar nedeniyle hararet göstergesi konulmuyor. Ancak hareret aşırı yükseldiğinde mutlaka bir lamba ile uyarı gelir. Colt'larda da hararet göstergesi yoktur mesela. Her araç çeşitli nedenlerden hararet yapabilir.
  • hararet yaptığında koltuk alttan özel olarak otomatik ısınıyor, böylece kullanıcı motorun hararet yaptığını anlıyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.