Şimdi Ara

Astra H Easytronic Vites Sorunu :S (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
95
Cevap
5
Favori
65.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • koyay K kullanıcısına yanıt

    Hocam Allah sizden razı olsun. 30 Ağustos 2022 tarihinde 2012 Opel Astra 1.6 Otomatik aracım kalkışlarda ayağımı frenden çektiğimde bir titreme yapıyor ve sürüş esnasında vites değişimlerinde silkeleme ile birlikte vuruntu yapıyordu. Ertesi gün ise kalkışlarda artık stop ediyordu vites geçişlerinde Zıplıyordu araç. Sanayiye gidip ustaya gösterdiğimizde usta hemen baskı balata değişecek dedi. Debriyaj hidroliğini kontrol etmesini istedik ve usta aküyü söküp kontrol ettiğinde debriyaj hidroliğinin bitmeye yakın olduğunu gördük. 60 TLye Shell DOT 4 hidrolik yağı alıp koydurduk sorun düzeldi. Az daha şanzımanı elimize alıyorduk:)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba aynı sorun bende de oldu Bende 2012 model 1.3 tdci, easytronik vites astra h var. Araç şehirler arası yolda 100 150 km gittikten sonra esp ışığı ile birlikte arıza lambası yanıyor. Arıza lambası yandıktan sonra araç A5 da ise A5 da sorunsuz devam ediyor ancak herhangi bir sebeple vites düşmeye başladıktan sonra otomatik olarak ya da manuel olarak vites yükselmiyor. Aracı bir kenara çekip stop ettikten sonra herşey normala dönüyor ancak uzun yol boyunca bu sorun tekrar ediyor ve her defasında aracı bir kenara çekip stop edip yeniden çalıştırmak zorunda kalıyorum.Bunla ilgili DOT 4 yağı ,kızdırma bujileri değişimi termostat değişimi ile ilgili birkaç kez çözüm önerisi aldım bunlardan başarılı olan oldu mu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Others61 -- 28 Kasım 2022; 13:19:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayni sorun bende de var. Hatta şuan aracim calsitiginda artik vites hic gecmiyor. A ya aldigimda N ye geri dönüyor ve F hatasi veriyor. Bilgisayara baglattim vites değiştirme pozisyon sensörü sinyal menzili performansi diye bi hata aliyorum. Bu sorunu yasayan arkadaslar nasil cozduler. Yazabilirlerse sevinirim. Her usta farkli bisey soyluyor kimse net değil ve maliyet olarak cok yüksek fiyat verenler de oldu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkmen38. T kullanıcısına yanıt
    Çözüm bulabilen birileri var mı yardımcı olabilir misiniz ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ycanalp Y kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba çözüm bulabildiniz mi bu duruma ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gokhan3552 G kullanıcısına yanıt
    Merhaba bu soruna çözüm bulabildiniz mi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Others61 O kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba siz çözüm bulabildiniz mi ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • turkmen38. T kullanıcısına yanıt

    Çözüm bulan varsa yardımcı olabilir mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar kimileri şanzıman yağı ile kimileri ise hidrolik yağı ile sorunu çözmüş konuları okursanız siz de kendi aracınıza uygun olan yöntemi uygulayabilirsiniz.

    Özet olarak sürekli yapan bir sıkıntı ise baskı balata sorunu olaiblir yağ vs ile düzelmez

    ama ara sıra vites geçmiyorsa silkeliyorsa ama bekledikten sonra düzeliyorsa yağ değişimi çözüm olabilir.

    kendi aracınızdaki durumlara göre kendinize bir yol haritası çıkartıp ucuzdan başlayarak denemeleri yapabilirsiniz sonuçta yağ yenilemenin araca bir zararı olmaz.

  • Merhaba,


    Başlık altındaki yorumları okuyup Opel Corsa 2008 easytronic 1.3 CDTI aracım için sanayiye gittim. Araç yokuş yukarı ve aşağı zor vites atıyor, 1. vitesten 2'ye geçmeye çalışırken bazen zor atıyor veya trafik yoğun durumlarda hafif gaza dokunup cektigimde çok fazla sarsıyor.

    Bu şikayetleri ustaya da aktardım ve hidrolik/şanzıman yağından olup olamayacağını sordum. Hiçbir bilgim olmamasına rağmen buradaki sorunlara benzer bir durum varsa diye bu şekilde belirttim.

    Fakat usta aracın baskı balatalı olduğunu, yağdan ötürü böyle problemler yaratmayacağını söyledi.

    Hatta kendisiyle tura çıktığımızda yaşadığım problemlerin bu araçlarda çok normal olduğunu, baskı balata değiştirmeye bile şu an gerek olmadığını söyledi.

    Ben yine de konforlu hissetmediğim için burada size danışmak istedim, fikirleri olan yardımcı olabilirse sevinirim.

    Not : Ustanın tavsiyesi içimin rahatlamasi için belki bir program güncellemesi yapilabilir, bir ihtimal öyle bir şey daha konforlu sürüş sağlayabilir dedi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ankara'da bu şanzımandan anlayan, sıvılarını , baskı balatasını değiştirebilecek usta kim öneririsiniz ?

  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    Facebook gurubuna yazarsan yönlendirirler.astra h team dı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • slm.bu yazacağım sorun her zaman değil ara ara ve yaklaşık 4 senedir devam ediyor,özelliklede uzun yol yaptığımda..

    araçla yokuş aşağı inişlerde bazen sadece 4. viteste kendini boşa atıyor..yani boşa atıyor dediğim ekranda N harfini görmüyorum ekranda A4 yazısı duruyor ancak devir saati normal rolantiye dönüyor ve gaza bastığınızda gaz yemiyor , ama frene biraz daha basıp yavaşladığımda vites A3'e geçince devir saatide dahil herşey normale dönüyor...

    Böyle bir sorunla karşılaşan oldumu acaba? dediğim gibi bu sadece 4. viteste ve yokuş aşağı ayağım gaza basmadığı zaman oluyor.

  • ubtatto U kullanıcısına yanıt

    aynı sorun bende de var, özellikle soğuklarda ve araç ısınmadığında vites bir türlü 4. vitesi kavrayamıyor. uzun yol yaptığımda bir süre sonra (sanrım araç ısınca) 4. vitese rahatça geçiyor.

    bugün en kötü olay başıma geldi. ışıklarda beklerken N'ye attım vitesi. Yeşil yandı vitesi A1 e alayım dedim ama nafile. Vites A1 e geçmiyor. N yanıp sönüyor. aracı çalıştırdım, stop ettirdim, tekrar çalıştırıp stop ettirdim hiç faydası olmadı. Kutup başlarına gidip dokudum yine fayda etmedi. 10dakika sonra en son çalıştırdıpımda A1 geçti ve gidebildim. Bu sorun şanzıman yağından mı aküden mi olur(akü yeni sayılır) ? termostat geçen yıl serviste değişti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dignity3988 D kullanıcısına yanıt
    Acil ustaya git baskı balata olabilir şansımandan robottan sıkıntı olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.