Şimdi Ara

Astra H Klima Kompresor Sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Bu konuyu aslinda Opel basliginda acmistim fakat burada daha cok fikir alabilecegimi dusunerek genele de soriyim dedim:

    Yaklasik 3 ay once aldigim 0 km 2008 model Astra H 1.6 benzinli aracimla ilgili bir sorum var. Klima acikken gaza bastigimda (bosta yada viteste olmasi farketmiyor) on taraftan "tak" diye bir ses geliyor ve klima kompresoru duruyor. Ayagimi gazdan cektigimde ise ayni ses gene geliyor ve kompresor calismaya basliyor. Bu soylediklerim cok yuksek sesler degil. Muzigin sesi biraz aciksa bastiriyor ornegin ama muzik kapali iken sehir trafiginde dur-kalk durumunda bir noktadan sonra rahatsiz etmeye basliyor insani.

    Ankara'da iki yetkili servise gosterdim, ikisi de normal oldugunu soylediler. Anlattiklarina gore gaza basildiginda kompresor kendisini korumak icin kisa bir sureligine kapaniyormus. Gercekten de eger ki gaza cok ama cok yavas basarsam yukarida soyledigim olay gerceklesmiyor. Ama dedigim gibi dur-kalk sehir trafiginde insani rahatsiz edebiliyor.

    Opel servisleriyle ilgili soylenen seyleri de dusundugumde benimle ayni araci kullanan kisilere bir danisiyim dedim. Gercekten normal bir sesse bu muzigin sesini acar yoluma bakarim ama aracimda bir sorun varsa yetkili servis tarafindan kandirilmak hos degil. Benimle ayni araci kullanan kisiler bahsettigim durum sizin araclarinizda da var mi acaba? Tabii Astra sahibi olmayip baska araclarda da benzer durum yasayanlar olabilir. Goruslerinizi bekliyorum.

    Not: Opel basliginda actigim konu:http://forum.donanimhaber.com/m_24973874/tm.htm . Normal oldugunu da sorunlu oldugunu da soyleyen oldu orada.







  • Hangi servislere gittiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 14 Ağustos 2008; 12:53:27 >
  • Opan ve Reis'e gittim.
    quote:

    Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

    Hangi servislere gittiniz.
  • Ankara'nın en iyi Opel servis'i Reis. Opis'i arayıp sormayı deneyin birde. Eğer orası da aynı şeyui söylerse normal bişey demekki. 3 serviste birbiriyle anlaşıpta bunu söylüyor olamaz ya.
  • 1.3 cdti mi, 1.6 ' mı motor?
    Şayet 1.6 ise, benim aracımda böyle bir ses yok.
  • Benim 307 de yapıyor bu sesi , çıt / tık benzeri bi ses.Aynen dur kalkta duyuyorum ben de ; Servise sordum normal abi bu ses dediler , üzerine de gitmedim...
  • Gaz'a biraz sert bastığınızda yada dip gaz yaptığınızda kısaca güce ihtiyacınız olduğu durumlarda gerçekleşiyorsa büyük ihtimal kompresör devreye girip çıktığında oluşuyordur o ses. Kavrama mekanizmasında bir problem olabilir kompresörün ama o kadar ses yapması şaşırtıcı gerçekten.
  • ben olsam konuyu otomobil yardıma açardım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yuci

    ben olsam konuyu otomobil yardıma açardım


    Dogru yeri orasiysa moderatorler tasiyabilir mi acaba? Opel basliginda da var zaten ayni konu. Ucuncuyu acmiyim artik
  • quote:

    Orjinalden alıntı: feanorringeril

    1.3 cdti mi, 1.6 ' mı motor?
    Şayet 1.6 ise, benim aracımda böyle bir ses yok.


    1.6 benim arac. Peki sizin ki kac model? Serviste bir motor kodu soyleyip "bu motorlar boyle" dediler. Tahmin ediyorum motor kodu senesiyle alakali olabilir.
  • 2007 model. 2006 sonunda alınmıştı.
  • bence bu ses normal değil. çoğumuzun aracı klimalı ben normalde böyle bir ses olacağını sanmıyorum. servislerin en iyi kaçamağı problemi anlayamayınca herşeye normal derler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.