Şimdi Ara

Astra J 1.4 140 bg. Turbo Active Select Yakıt Tüketimi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
3
Favori
122.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şimdiye kadar Opel kullanmamış biri olarak tavsiye ve görüşlerinize ihtiyacım var. Şu an 2012 model Cıtoren C5 e-hdi otomatik aracım var. Aracı eşimin kullanamaması nedeniyle değiştirmek zorundayız. Bir arkadaşım Opel Astra HB 1.4 turbo otomatik önerdi. Daha önce ki araçlarım hep dizeldi. C5 ile 100 km de 5 lt yakıyorum. Astra yakıt yönünden beni çok üzer mi. Malum aracı eşim kullanacağı için güvenli bir araç mıdır? Yol tutuşu nasıl? Teşekkür ederim.
  • 10.8 yakyyor ?u an Aslan besleyen yemini dü?ünmez arkada?lar
  • Evet maalesef yakıtta dizelden geçtiğiniz için üzerAncak yol tutuşu iyi ve güvenli bir araçtır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tica -- 8 Ocak 2015; 0:11:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra sport 1.4 140 hp aracımı alalı 1 hafta oldu.İlk defa opel ve HB araba kullanıyorum araca hakim değilim acaba arka ve ön cam silecek suyu aynı hazndemi bu araçlarda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KTSL28

    Astra sport 1.4 140 hp aracımı alalı 1 hafta oldu.İlk defa opel ve HB araba kullanıyorum araca hakim değilim acaba arka ve ön cam silecek suyu aynı hazndemi bu araçlarda

    EvetGüle güle kullanın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tica -- 9 Ocak 2015; 2:01:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayni model aracimi aldiktan sonra 3 günde toplam 220 km falan yaptim, su anda yakit ortalamasi 9.4/100 km olarak olcuyor. Istanbul'da Gaziosmanpasa-Uskudar arasi rezalet trafikte git gel yapiyorum bu arada. 2008 Manuel Civic varken 7.5-8'lerde falan gezerkene ilk asamada biraz fazla geldi acikcasi bana da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scorpionteam

    Ayni model aracimi aldiktan sonra 3 günde toplam 220 km falan yaptim, su anda yakit ortalamasi 9.4/100 km olarak olcuyor. Istanbul'da Gaziosmanpasa-Uskudar arasi rezalet trafikte git gel yapiyorum bu arada. 2008 Manuel Civic varken 7.5-8'lerde falan gezerkene ilk asamada biraz fazla geldi acikcasi bana da.

    ALIŞACAKSINIZ...
  • tayfun_aslan T kullanıcısına yanıt
    Tamam kizmayin yahu :)

    Iki haftalik kullanim sonunda su anda 7.5 lt/100 km ortalamasini 250 km'de tutturdum. Gaziosmanpasa'dan FSM trafigine kadar yavas akan/akmayan trafik dahil, Tantavi Tuneli/Kisikli/Altunizade kilit trafigi dahil olmak uzere bu degeri tutturdum. Yaptiklarim ise genelde yol biraz bos ise Cruise Control (CC) acip 70-80 km civarinda gitmek. Ayrica yavaslama ve hizlanmalari da CC uzerinden ayarladim. Trafigin tikali oldugu zamanlarda ise pek gaza basmadan kendi kendine kalkip gitmesini sagliyorum aracin. Trafik olmasa inaniyorum ki bu deger sehir ici karma olarak 7'in altina dusebilir.

    Fakat soyle bir gercek var. 1400 motor 1450 kg'lik araci kaldirmak icin yeterli gibi gorunse de dusuk devirde biraz zayif kaliyor. Ilk kalkis kendi kendine gerceklesse de ivmeyi yakalamak icin biraz daha fazla gaz vermek gerekiyor. Vites oranlari cok iyi ayarlanmadigindan da gecisler cok gec yapiliyor. Bu yuzden s1kisik trafikte kucuk hizlarda ayarlamak biraz zor. CC ise 25 km civarindan sonra devreye girdiginden dusuk hizlarda gaza basmalar benzin tuketimini artiriyor.




  • selam arkadaşlar, şuan 2007 audi a3 1.6 benzinli + lpg aracımı satıp opel astra 1.4t active select almayı düşünüyorum, daha önce astra j 1.3 cdti vardı, ama dizelde otomatik kombinasyonu olmadıgı için benzinde özellikle yakıt tüketiminden dolayı kararsızım, siz olsanız 1.4t active s. alırmıydınız, yada o paraya hangi arabayı alırdınız, gönlüm ceed ve i30 dan yana ama kardeşime ortak kullandıgımız için ikna edemiyorum..
  • tunlab T kullanıcısına yanıt
    Biraz bekleyebilirseniz yaza doğru dizel otomatik kombinasyonu gelecek. Ama fiyat politikası ne olur kimse bilemez :)
  • ura009 kullanıcısına yanıt
    o zaman süper olur işte, beklemek lazım o zaman..
  • bende de astra sport active select var. Benzini kafana takacaksan bu arabayı alma derim. Şanzıman tam otomatik olduğundan her gün ortalama 60-70 km gidip gelen biri olarak istanbul trafiğinde harika hissettiriyor. Sürüş keyfi, rahatlık, kalite vs. her şey gayet iyi. Araba ağır (1,5 ton) olduğundan hızlanması beygirine göre düşük. Ama araç uzun mesafede hız anlamında çok iyi. Ama istanbulda yaşıyorsan ve her gün trafik çilesinin içindeysen 0-100 hızlanmasından ziyade arabanın sana verdiği konfora göre bakmak lazım. Bu şekilde ise tam anlamıyla alınacak ve içine her gün keyifle binebileceğin güzel ve kaliteli bir araç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faun55

    bende de astra sport active select var. Benzini kafana takacaksan bu arabayı alma derim. Şanzıman tam otomatik olduğundan her gün ortalama 60-70 km gidip gelen biri olarak istanbul trafiğinde harika hissettiriyor. Sürüş keyfi, rahatlık, kalite vs. her şey gayet iyi. Araba ağır (1,5 ton) olduğundan hızlanması beygirine göre düşük. Ama araç uzun mesafede hız anlamında çok iyi. Ama istanbulda yaşıyorsan ve her gün trafik çilesinin içindeysen 0-100 hızlanmasından ziyade arabanın sana verdiği konfora göre bakmak lazım. Bu şekilde ise tam anlamıyla alınacak ve içine her gün keyifle binebileceğin güzel ve kaliteli bir araç.


    Kesinlikle ve kesinlikle sana katılıyorum...Araba olarak fazla yaktığı kesin ne kadar dikkat edersen et bende 1 sene boyunca bindim uzun yolda sıkıntı yok bursadan malatyaya cc 105 km/h süratte ortalama 5.5-5.4 orası olarak gittim klima kapalı ama ne zaman 120 ye çıktım klimayı açtım o zaman 6 küsürle çıktı yakıt tüketimim..
    İş konforluğa güvenliğe rahatlığa gelirse kesinle doğru adrestesiniz.....




  • hocam benzinli aracin olacak 1400 kusur kilo olacak 6lt altina dusecek bence gayett iyi sehir icide varsin yaksin bence bu rakamlar gaayet guzel
  • yarın 1.4t 140 bg alıcam 2 -3 güne istanbul içinde ne yaktıgını foruma yazarım :)
  • Benim aracım da 1.4t sport active select, 2013 kasımda aldım. Aracı kullanmaya başladıktan 1-1.5 ay sonra ortalama yakıt göstergesi 7.6 göstermeye bir başladı o günden buyana hiç değişmedi. Bu kadar mı aynı kullandım bu aracı anlamadım Şehir dışına hiç çıkmadım gerçi.

    Şimdi bu 7.6 değerine göre araba ortalama 32 kuruş falan yakıyor. Ama geçenlerde şöyle bir hesaplama yaptım; ben benzini hep kredi kartıyla alıyorum, bugüne kadar benzine harcanan toplam paranın ekstresini aldım, şu anki km'ye böldüm, 39 kuruş çıktı. Bu da baya bir fark demek.

    Acaba göstergede mi bir sorun var? Zaten hiç değişmiyor mübarek, 7.6'da kaldı




  • VortteX V kullanıcısına yanıt
    Toplam ödediğiniz tutarın büyük bir kısmını benzin 5 tl iken almış olma ihtimaliniz var mı :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 40-45 kuruş arası yakması normaldir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 astra gtc otm. Sahibiyim benzinde 8.5 lt yakiyordu benzin fiyatlarina zirt pirt zam gelmesinden bikarak 2014 yazinda yetkili bayide 2850 tl ye landirenzo taktirdim performansi cok az dustu ama cok memnunum iyi ki de taktirmisim bu motorun performansi cok iyi arabanin yol tutusu da ayni sekilde oneririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.