Şimdi Ara

Astra J 1.4 T (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
0
Favori
6.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • BekirARSLAN kullanıcısına yanıt
    Abi kendi arabasını övenlerden bıktım gerçekten. . .

    Bi kere de objektif yorum yapın . . .

    Hiç mi kötü yanı yok bu arabanın ?

    "Dizel'den az yakar" demediğin kaldı . . .

    140 ile gidipde 7 litre altında yakan 1 tane araba gösterir misin?
    EL-Cevap: Dizel olup da 7 litrenin ÜSTÜNDE yakan 1 tane araba gösterir misin ?

    1.4 T BENZİN İÇER.
    1.6 T BENZİNİ EMER.
    2.0 T BENZİNİN İLİĞİNİ SÖKER.

    GM MOTORLARI BİTTİ ARTIK. . . O İŞİ Bİ GEÇECEN. . .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaptainSkyWalker

    Abi kendi arabasını övenlerden bıktım gerçekten. . .

    Bi kere de objektif yorum yapın . . .

    Hiç mi kötü yanı yok bu arabanın ?

    "Dizel'den az yakar" demediğin kaldı . . .

    140 ile gidipde 7 litre altında yakan 1 tane araba gösterir misin?
    EL-Cevap: Dizel olup da 7 litrenin ÜSTÜNDE yakan 1 tane araba gösterir misin ?

    1.4 T BENZİN İÇER.
    1.6 T BENZİNİ EMER.
    2.0 T BENZİNİN İLİĞİNİ SÖKER.

    GM MOTORLARI BİTTİ ARTIK. . . O İŞİ Bİ GEÇECEN. . .
    Bak kendi aracimi övmuyorum sen daha yazılanı okuyup anlamakta zorluk çekiyorsun sana yazdığım yazıyı tekrar alıntı içine aldım iyi oku ve anla...

    Dizelden az yaktığını hiç bir zaman söylemedim ve söyleyemem. Aracın kötü yanlarını burada bir kaç mesajımda objektif şekilde söyledim. Sen burada kalkmış B segment dizel aracın C segment ten daha iyi olduğunu söylüyorsun şaka gibisin.


    quote:

    Kesinlikle fanboyluk vs yapmıyorum. Araç düşünüldüğü kadar fazla yakmıyor sadece benzinin litre fiyatı yüksek... Ayrıca evet diğer 1.4 tsi vw motorlarına göre biraz verimsiz ama bunun sebebi aracın kasası ağır olması ve tork konvertörlü şanzımana sahip olmasıdır




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaptainSkyWalker

    140 ile 7,5 litre yakmışsın
    120 sabit ile yaklaşık 7 litre ortalama olur, zor değil, aşağı yukarı böyle olur, 6 görmek zor. . .

    Şehir içi tüketimin yok. Ben Insignia 1.6 T satmış adamım, bana opel savunma. . .

    çok yaktığı kesin ve NET
    LPG sıkıntısı kesin ve NET
    performans olmadığı kesin ve NET
    hocam cok net seyler soylemissin cok agir olmus ama gercekler acidir 1.4 t j kasa bir suru ilan var hepsinin km dusuk cunku cok yakiyor gezemiyorlar satiyirlar bu kadar basit isin kotu yani bence ne biliyor musun alman mali ayagina cok yuksek fiyatlari var malesef...
  • Arabayı kullandınız mı? Çıkarımlarınız neye dayanıyor? İmzamdaki aracı 3 yıldır kullanıyorum. Hem de LPG Turbo Kit ile. Forum tam bir çöplük. Bastıkça gitmeyen motor mu 1.4T 140bg? 10.2sn cenaze demişsiniz 0-100'ü 12 12.5 olan dci clio önermişssiniz... Neyse DH'de klasikleirnden böyle öneriler. Evet uçmuyor, hele de boyun kıran 1.2 i20 gibi hiç değil(forum çöplerinden bir alıntı)ama kurulan cümleye bakılınca sandero 1.0 75bg araçtan bahsediliyor sanılır. Birileri de çıkmış piston kırıyor muhabbeti yapmış. Millet bir şeyler duymuş ama hangi model hangi kasa... Sallayan sallayana.
    3 yıldır kullanıyorum aracı henüz sübap sıkıntım olmadı ki göze almıştım sübap değişimini. Trim hariç (hangi arabda yokki) kronik sorunlar 3 yılda benim karşılaştığım; soğutma elemanlarından deve boynu değişimi, serviste 250tl gibi bir fiyata yaptırmıştım. Genleşme kabı çatlıyor bu da kronik, o da 200tl gibi bir fiyata sahipti yetkili serviste. 1.4T motora LPG takılalı 65bin km oldu tek bir sıkıntı yaşatmadı bana. Bunları araba konusunda hassasiyeti olan birisi olarak yazıyorum. Alıp sattığınız 1.6T motor ise opelin sonradan vazgeçtiği LPG uyum ve genel verimlilik, teknik vs. konusunda ne olduğu ayyuka çıkan bir motor. Bunu biraderin iki yıllık macerasına ve sorunlarına bizzat şahit birisi olarak söylüyorum 1.4t ile kıyaslanacak bir yanı yok kullandığınız motorun. Astra J kasada kullanıma sunulan 1.4T, LPG uyum konusunda opelin sunduğu motorlar konusunda en uyumlusudur ve kronik sıkıntısı yoktur. Altındaki karter korumaya güvenerek Rize potuk yaylasına çıktım bu araçla. Doğu karadenizde çıkmadığım yayla kalmamıştır bu arabayla, bir kere bile yolda bırakmadı, hararet yapmadı. Motor benim gözümde rüştünü ispatladı o yüzden yazıyorum bunları. Tabi arabanın bakımlarını aksatmadan yapıyorum. İyi bir yağ ve orijinal filtre ile.
    Dezavantajları nedir dersen Astra J'nin;
    Ağırlık. Bu durum hantallık katıyor arabaya. Yol tutuşa da bir artısı yok, yol tutuş Aerodinamik konudaki geliştirmelerle olur.
    Motorun turbosu 1850rpm civarı devreye girmesi. Alt devirlerde ölü olduğu anlamı çıkmasın yalnız. Tamamen geçmiş otomobil tecrübelerinize dayanıyor aslında bu kısım. Geçmişte kullandığınız motorlara göre beklentinizi şekillendirin.
    Yakıt LPG'siz muadil turbolara göre başarısız. LPP ile çok iyi. Geçen hafta Erciyese gittim gelim. Kayak merkezine de arabayla çıktım. Gidiş geliş yakıt ortalamam 7.2lt. Giderken 112 Gelirken 114km hız sabitleyerek geldim. Toplamda 820km, harcanan LPG 68.3lt.
    Bu arada arabamı ilk defa burada yazarken bu kadar etraflıca düşünüp yazdım. Övüldüğüm anlaşılmasın, sadece haksız eleştirilere bir cevap niteliğinde yazdım. Arabayı hiçbir zaman hayatımın merkezine almadım. Sonuçta bir avuç civata hepsi. Durumum elverdiği ilk zaman da otomatik dizele geçeceğim ve bu büyük ihtimalle Opel markası olmayacak. Herkese iyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jon doe -- 29 Ocak 2020; 21:50:30 >




  • Astra 1.4 T kullandın ve 1.6 T Cosmo alma Arefe’sinde caydım.
    Insignia 1.6 T 180 HP Sport sattım.
    Vectra 2.0 babamın ilk Opel’iydi
    Özetle Opel sorunlarından, yakıtından mağdurum

    PSA aldıktan sonra üretilen opeller daha iyi bkz. Corsa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirARSLAN

    2017 kasımda sıfır aldığım sedan J 1.4T motorlu aracımda şimdiye kadar tek sıkıntı sol arka tekerin basınç sensörü oda garantiden halledildi... Şimdiye kadar hiç bir soruna denk gelmedim. Araç şuan 40 bin km de...

    Araç otomatik ve Sivasta şehirici 8-8,5 litre ile geziyordum ama benzin 7 lira olunca dayanamadım lpg taktırdım atiker marka... Sonuçta bu araç çok noktalı enjeksiyon motora sahip o yüzden lpg kiti orta kalitede olması yeterli ustada düzgün montajla sorunsuz kullanırsın. Şuan 32 litre lpg ile şehir içinde 360 km üstü yol gidiyorum. Uzun henüz deneme aşaması bulamadım.

    Aracım otomatik vites geçişleri güzel... Dip gaz falan yapmadığınız sürece vites geçişine dikkat etmezseniz pek anlamıyorsunuz vites geçişini. Tam otomatik olmasından dolayı uzun ömürlü bir şanzıman.

    Şu piston kırma vs muhabbeti çeviren arkadaşlara kulak asma K kasada piston kırma var... Zaten baktığınız zaman direk enjeksiyonlu araçların bir çoğunda piston kırma muhabbeti dönüyor... Bakınız = golf

    Her neyse bazı insanların bilgisi yok ama fikri var...
    2017 model araba bi zahmet sıkıntı çıkarmasın, bence 5. senesinden sonra sıkıntı çıkarmazsa o zaman sorunsuz dersin.




  • Up
  • astra j makyajlı kasa 1,3 dizel 2 yıl sorunsuz bindim. Polo aldım ve yine astra j bakıyorum bu fiyatlara bence çok iyi araç. Pololara 70-90k verenlere şaşırıyorum.
  • Her ikisi de J kasa olmak üzere 2 sene Opel Astra 1.6 CDTI 136hp otomatik, 1,5 sene de Opel Astra 1.4T 140hp otomatik kullanmış biri olarak yorum yapmak isterim.

    1.4T 140hp otomatik için konuşacak olursak İstanbul'da şehir içi trafikte 9 lt. benzin yakıyor araç.

    Bu noktada senin araçtan beklentilerin önemli. Güvenlik mi, performans mı, sorunsuzluk mu, yakıt tüketimi mi?

    Öncelikle güvenlik konusunda Astra'nın ve burada karşılaştırılan modellerin Euro Ncap testlerini ve güvenlik donanımlarını incele ve ona göre karar ver.

    Yakıt tüketimi konusunda aracın muadillerinden 1-2 lt. fazla yaktığı doğru fakat bu durum, aracın uzun ömürlü tam otomatik şanzımanı ve kasa ağırlığı ile alakalı.

    Performans konusunda aracın 140hp gücü hissettirmediği söylenmiş. Kalkışlarda kasa ağırlığı nedeniyle bu durum bir miktar hissedilse de, belli bir devirden sonra performans kaybı kesinlikle hissedilmiyor.

    Sorunsuzluk noktasına gelirsek de, 2 sene kullandığım dizelde en ufak bir sorun yaşamadım. 1,5 sene kullandığım benzinlide de sadece genleşme kabına bağlı olan su hortumu değişti o kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7B91582C3 -- 5 Şubat 2020; 19:4:6 >




  • Hocam benim için önemli olan öncelikle sorunsuzluk. Performans ikinci planda benim için. Yakıt muadillerine göre 1- 2 litre fazla yaksın yeter ki beni sanayiye uğratmasın. Zaten senede max 7-8 bin km yaparım. Belki onu bile yapmam malum sadece haftasonlari km yapabilirim anca.
  • sıkıntıların cogu dogru bızde 2014 1.4 otomatık var gecen gun su eksıltme olayı vardı devırdaım su pompası degıstı sonra suya yag karıstı fan seslı calısyordu bunun netıcesınde fan hortumlar vs hepsı degıstı 6000 tl para verdık sıze tavsıyem bu arada aracınızı mutlaka servıse getırn sanayıde cok agzımız yandı
  • 2 senedir Astra J 1.4T düz vites kullanıyorum. Lpg de 80 bin km oldu araç 97 binde sorunsuz. Prins Silverline kit ve iyi montajla düzgün kullanırsanız 100 binden önce sübap gitmez. 1.4T fabrikadan lpg montajlı gelen tek motor. 1.6t ile karıştırılmasın.

    Senede 7-8 bin km kullanıyormuşsunuz Lpg ye hiç bulaşmamanızı öneririm.

    Kronik sorun olarak 1.4T de su eksiltme problemi vardır.Sırasıyla genleşme kabı-devirdaim-termostat-termostat gövdesi kontrol edilmeli. Sorun hangisinde ise değiştirilip sorun çözülmeli. Su eksiltme sorunu tüm parçalar ve değişimi (Orjinal GM)1500 tl civarı tutar. Bu ödeyeceğiniz maksimum tutardır. Yoksa genleşme kabı 150 tl devirdaim 250 tl(sadece devirdaimi GM almamanız önerilir).

    Turboda çatlak olabiliyor. O da kontrol edilmeli. Revizyon ücreti 1000-1500 tl civarı.

    Bir kaç trim sesi çıkarabilen parçalar vardır. Hız göstergesi üstündeki siperlik ve yolcu emniyet kemeri kısmı gibi.

    Başka sorularınız olursa yardımcı olurum.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.