Şimdi Ara

ASTRA J KASA 1.3 CDTİ KULLANICILARI (177. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.556
Cevap
45
Favori
497.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 174175176177178
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar
    Astra j alma gibi bir durumum var cosmo veya sport almak istiyorum
    Sürekli performans isteyen biri değilim normal kullanıcıyım
    1.3 cdti önerirmisiniz performansı tatmin edermi 1.4t yakit ve kronik sorunları beni korkutuyor ama 1.4t yi de düşünmelimiyim
    Biraz kafam karışık yardımcı olurmusunuz
  • 2012 model 1.3 cdti cosmo sedan kasasını kullanıyorum. Bazı astra j lerde gördüğüm kombi ekran cosmo olmasına rağmen bunda yok. Dolayısıyla lastik basınç sensörü vs özellikleri kullanamıyorum. Bu konu hakkında bilgi sahibi olan varsa yardımcı olabilir mi?

    Ayrıca ekranı kombi ekrana çevirtebiliyor muyuz?
  • Selamlar
    1 buçuk sene 2008 Astra H 1.3 cdti Manuel’den sonra yaklaşık 1 aydır 2012 Astra j 1.3 cdti geçiş yaptım. Rölantide hafif sallanma var motor sesinden de hissediliyor özellikle soğukken ve yine soğuk havada biraz geç çalışma sarsıntılı çalışma var gibi. Çekiş normal gidişi normal rampada kesme bayılma yok fakat yakıt biraz yüksek gibi. Daha önce böyle bir problem yaşayan oldu mu aklıma ısıtma bujisi ve egr map geliyor ( enjektör pompa olasılığını düşünmek bile istemiyorum ) çok hevesle geçiş yaptığım Astra j den soğumak üzereyim... daha önce başına gelen var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TanerAkgün

    Selamlar
    1 buçuk sene 2008 Astra H 1.3 cdti Manuel’den sonra yaklaşık 1 aydır 2012 Astra j 1.3 cdti geçiş yaptım. Rölantide hafif sallanma var motor sesinden de hissediliyor özellikle soğukken ve yine soğuk havada biraz geç çalışma sarsıntılı çalışma var gibi. Çekiş normal gidişi normal rampada kesme bayılma yok fakat yakıt biraz yüksek gibi. Daha önce böyle bir problem yaşayan oldu mu aklıma ısıtma bujisi ve egr map geliyor ( enjektör pompa olasılığını düşünmek bile istemiyorum ) çok hevesle geçiş yaptığım Astra j den soğumak üzereyim... daha önce başına gelen var mı ?
    Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun. Ucuz olan yoldan başlayarak Egr, boğaz kelebeği, map ve maf(Akışmetre) sensölerini temizletiniz. Eğer sorun yinede çözülmezse sorununuz enjektör kaynaklı olabilir. Ordu'da ikamet ediyorsanız bilgisayar ile ücretsiz araç enjektör kontrolü yapabilirim.




  • Tgrl52 T kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Cevap vermekte geciktim kusura bakmayın. Map ı kendim temizledim fakat egr boğaz temizliği aklımda henüz fırsat bulamadım. İzmirdeyim, aracı burada sürekli eski aracımda da gittiğim servisime uğradım bir gece bıraktık aracı sabah soğukken kontrol edip enjektör pompo kontrolü yapılsın diye şükür sıkıntı çıkmadı. Servisteki samimi abim aküden kaynaklı olabileceğini söyledi elektronik parçası çok olduğu için nitekim çok geçmeden akü bizi yarı yolda bıraktı bir kere kaynattık düzeldi bir süre sonra tekrarlamaya basladı . sıfır 80 amper 740 lık varta taktık bir sıkıntım yok aracın gidişi çekişi tüm fonksiyonları herşeyi yerinde bahsettiğim problemde düzeldi sadece çok hafif devirde dalgalanma oluyor bazen rolantide aracın km si 136 bın oldu muhtemelen daha önce de egr boğaz temizlenmemiştir bakım zamanım gelsin hepsini bir çıkartacağım aradan o zaman da yine sonucunu yazarım :)




  • Merhaba,
    2013 model Astra J sahibiyim. Yaklaşık 2 haftadır sinyal, kemer uyarı sesi vs hiç bir sesi alamıyorum. Sebebi ne olabilir? Yardımcılarınızı rica ediyorum.
  • arkadaşlar merhaba;

    2 sorum olacak

    Birincisi şanzıman yağını değiştirmek istiyorum.kaç numara yağ tercih etmeliyim varmı hic değiştiren.

    ikincisi torpidonun ordan bi yerden bir zırıltı sesi geliyor.trim sesi yani.Ön direkteki kablo değil onu yaptım.ses beni deli ediyor varmı yaşayan? sinyal kablosu falan diyen var varmı sızın fıkrınız?
  • Hayırlı akşamlar. 1.3 motorda dpf partikül filtresini devre dışı bırakan var mı? Varsa egzoz emisyondanda sıkıntı yaşanıyor mu?
  • ugur_1903_bjk U kullanıcısına yanıt
    Dpf filtresi iptal edilebiliyor ancak dpf içinin sökülmesi gerekiyor çünkü dolduğunu anlayamıyorsun motora zarar verebilirsin. İptal işlemi ile yazılım da arttırabilirsin. Araç egzoz testinden geçiyor ama tüvtürk de değil dışarıda yaptırmalısın
  • Arkadaşlar 2015 model j kasa 1.3 CDti manuel nasıldır?İlk aracım olacak 70k km’de araç.Ekstra nelere dikkat etmemi önerirsiniz ekspertiz dışında?
  • Tjedrea kullanıcısına yanıt
    Merhaba genel kronik bir sıkıntısı yok aracın ben daha önce alıp sattım geçen sene gene aldım çok memnunum yakıtı konforu hele bir de cosmo donanım ise çok daha keyifli hale geliyor
  • selcuk666 kullanıcısına yanıt
    Merhaba bu zırıltı sesini çözebildiniz mi?Aracın genelinden çok memnunum ancak bu zırıltı sesinden bende ne yaptıysam kurtulamadım.Sag direği söküp kağıt bantla kabloları sardım torpido içinde ses yapacak hiçbirsey yok yinede bozuk asfaltlı ve parke döşemeli yollarda giderken sesten kurtulamıyorum.
  • baba5142 B kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ne çektıgını anlıyorum. Ben kafayı yıyordum. Bak abartı değil arabayı satacaktım o kadar bezdıydım😁 yan dıreklerı sokup bantladım. Torpidoyu bez bantla destekledım neler neler:) peki nerden geliyormuş ses? Klima borusundan. Tam torpidonun arkasına denk gelıyor kaputu açınca. Usta oraya lastık parça sıkıştırdı. Şimdı tık ses yok. Eğer bulamazsan fotoğraf atarım👍🏻
  • selcuk666 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yanıtınız için😊hafta sonu ilk firsatta kontrol edip çözmeye çalısacam.Sonucu sizinle paylaşacam mutlaka😊
  • baba5142 B kullanıcısına yanıt
    İnşallah oradan geliyordur ses ve çözülür:) merakla bekliyorum sonucu🖐
  • 44 bin km 2015 edition plus sahibiyim, ilk defa aracı servise götürün uyarısını aldım. sorun kızdırma bujisindeymiş, bu kadar kullanıma karşın bu güne kadar karşılaştığım tek sorundu.

  • Arkadaşlar merhaba. Astraj alma arefesindeyim. Alacağım aracın linki aşağıda, satıcı ile de anlaştık sayılır ptesi ekspertiz randevusu aldım. Fakat aracın ön cam ile tavanı arasında paslanmalar mevcut, bu da aklıma macun yada işlem mi var o bölgede sorusunu getiriyor. Araç da beyaz olduğu için daha sıkıntı olur. Kronik bir sorun mu bu durum astra j için bir de 1.3 cdti alacağım dikkat et baktır dediğiniz bir yeri var mıdır aracın?

  • thumt kullanıcısına yanıt

    şanzımana dikkat edin. kasa ağır, motor küçük, tubro dizel olduğundan tork yüksek, tork değeride araca canlılık kazandırıyor. biraz agresif kullanımda şanzıman ile alakalı sorun olabilir.

  • supreius S kullanıcısına yanıt

    tarcanlar ekspertize ve kendi ustama gösterdim hocam sıkıntı olmadığını söylediler. aldım aracı çok teşekkür ederim yorumlarınız için

  • Arkadaşlar merhaba, 2011 easytronic 1.3 cdti aracım henüz 98000km de, lakin 2 gün önce otoparktan çıkamadım, araç vites geçişi yapmadı, A1 ve R ye geçemedim, anlık olarak geçiş yapsada gaza yüklendiğimde tepki vermiyordu, biranda nükseden bir sorun oldu benim için, aracı servise çektik ve MTA arızası olduğu revizyon yapılsada garanti vermeyeceklerini / saçma sapan fiyat bilgisi verildi, ne yapacağımı şaşırmış durumdayım, benzer bir sorunda nasıl bir yol izlediniz yardıma ihtiyacım var bu konuda,

    Herkese iyi forumlar.
  • 
Sayfa: önceki 174175176177178
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.