Şimdi Ara

Astra Sedan1.6 CDTI 136 hp Cosmo ile Focus Sedan TDCİ Titanium (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Abstraction kullanıcısına yanıt
    Hocam %100 tarafsız ve güzel bir değerlendirme yapmışsınız. Ellerinize sağlık.
  • Octavia iyi güzel hoş ama bir de şöyle bir gerçek var. Sedan octavia'nın bile 2.eli biraz nazlı giderken station wagon olanı çok zarar ettirir size. Tavsiyem illa ki 0 alacaksanız sport+stil astra sedandır. Ben de sizin gibi astra g sedan ile başladım 2001 yılında daha sonra 2009 astra h ile devam ettim ve hayırlısı astra j sedana. Opeli neden seviyorum da alıyorum? 2.eli iyi, malzeme kalitesi iyi, yol tutuş, sağlamlık, sorunsuzluk, konfor ve her şeyden önce bu araçlarda karakteri hissedebiliyorum. İki araç da sizi rahatlıkla memnun eder ama o yönden şüpheniz olmasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra K gelecek de, siz sedan düşünüyorsanız, yeni kasa K sedan 3 seneden önce gelmeyecek. HB olarak K kasa satılırken, sedan olarak J kasa 3 yıl daha devam edecek.
  • Hb kesinlikle dusunmuyorum. Sedan yada tasarımı guzel bir sw olabilir. Astra K da sedan gec gelecek aciklamalari yapılmıştı. Ancak astra K sw yakisikli olursa tercih edebilirim.


    Bu arada octavia'yi listemden cikardim artik. Yerine focus sedan titanium var. Yorumlarini ona gore yaparsaniz memnun olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elsa


    quote:

    Orijinalden alıntı: Abstraction

    Merhaba,

    6 aydır aktif octavia 1.6 tdi kullanıcısı olarak her türlü sorunuza cevap verebilirim.

    Yakıt ekonomisi ve bagaj hacmi konusunda Astra Sedan'dan daha iyi. Tasarımı her ikisininde gayet güzel, ama astra sedanın arkasını çokseviyorum. Yol tutuşta Astra kazanır. İkiside gayet sağlamdır.

    Octavia yüksek hızlarda gayet stabil bir araç, sürücüsünü korkutmuyor, güven de veriyor, ama viraj performansında ne beklediğiniz önemli. Ben aynı viraja 126 ile girdiğimde hiçbir güvensizlik hissetmedim, fakat 140la girdiğimde arabanın arkasını hafiften hissettiğimi söyleyebilirim, octavianın iddiası yol tutuşu ve virajlara yapışmak değil zaten, bunu isteyenler için focus, giulietta gibi araçlar var.

    Astranın kısa süre sonra yenilenecek olması da dezavantaj. İki aracında full donanımları gayet iyi.

    Ben Octavia kullanıcısı olarak, eğer motorda güç olsun, virajlarda güven versin içi ve bagajı bana yeter, nabayım yenisini derseniz Astraya yönelin, fakat virajda zorlamam düzde stabil olsun gezmesin, astradan nispeten daha az yaksın, iç geniş olsun, çok basmam 110 hp yeter derseniz Octavia.

    Bu linkte kullanıcı izlenimim var, okuyabilirsiniz.

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=106939267&p=1

    @Sadece Sürücü

    Merhaba,

    Çağdışı ve dandik demeniz yersiz olmuş, tamam motorun gücü az, 136 cdtidan hissedilir derecede zayıf doğru ama bu kadar da gömmenize gerek yok, performansı sınıf standartları içerisinde normal, 1.5 dci'ı geçiyor, hatta astra cdti 110luğuda geçecektir hafiflikten dolayı, start stoplu olanı gayetde az yakıyor, şehirdışı 90-100 ile 3.5 litreyi defalarca yakaladım neredeyse d sınıfı boyutunda olan bir araçla.

    Motor daha iyi, yakıt tuketimi daha iyi (136'lık motor konusunda her türlü iddiaya girerim), yol tutuş ve tork daha iyi, malzeme konusunda daha iyi, geriye ne kaldı ki zaten?

    Motor daha iyi ona laf etmedim. 136lığın çokta az yakmadığı söyleniyor forumlarda, güçlü bir motor ve torkunuda yanlış hatırlamıyorsam 2000den itibaren veriyor, dizelde zaten 2000de vites atılıyor, daha üst devirde atınca tüketim artacak daha erken atınca turbo boşluğu olacak.
    Yakın bir arkadaşımda var 136lık Astra, sürekli 80 90la giderek 4.3e kadar düşürebildim dedi, tdi o hızlarda 3.5 yakıyor.
    Benim genel ortalamam 5 - 5.5 civarındayken onun devirli kullanmadan 6.2 civarı. Ama iki motoru tüketim açısından tam olarak kıyaslamamak lazım, 110lukla, tdi'ı kıyaslamak daha mantıklı olur, 136lık bende olsa ben sakin kullanmam. Yol tutuşunun zaten daha iyi olduğunu söyledim, ben aksini iddia etmişim gibi belirtmenize gerek yok.
    Malzeme konusunda Astranın daha iyi doğru ama sadece kapı içindeki plastiklerinin yumuşak olmasıyla kazanıyor. Göğüste sadece bir kısım yumuşak kapı üstünden göğse doğru gelen kısımlar sert. Ayrıca Octaviada göğüste her yer yumuşak, klima kumandalarının olduğu kısma kadar.
    Karton gibi diyerek haksızlık ediyorsunuz, biraz yargısız infaz oluyor, direk gömüyorsunuz aracı.
    Araçta VWnin alt markası olduğu için Kalite olarak Golften aşağıda olmak zorunda. Astranında direkt rakibi Golftür. Ondada malzeme kalitesinde golf daha iyidir.

    Geriye ne mi kaldı?

    Sınıfının en iyi diz mesafesi ve bagaj hacmi kaldı. Bana bagaj lazım geniş arka taraf lazım diyenin ilk tercihi olması gereken araçların başında. Ama işin içine yol tutuşta girince, ve kıyaslandığı araç yol tutuşta Octaviadan daha iyi olunca öne geçen o oluyor.

    Ben doğrudan Octavia önermedim dikkat ederseniz, aradığınız kriterler bunlar ve bunlarsa astra veya octavia alın dedim, ama bu forumda şunu anladım objektif ve tarafsız yazmaya çalışıyorum, sırf VW gruptan bir aracı yazdığım için yargısız infazla hemen muhalefet oluyorsunuz. Ben zaten sezarın hakkını sezara veriyorum.

    @BojanBogdanovic Teşekkür ederim, bende öyle düşünüyorum, ama bazı arkadaşlar hala rahatsız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abstraction -- 1 Temmuz 2015; 10:44:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • biraz da fiyat önemli. bahsettiğiniz iki model kaça mal oluyor size? arada 10 bin fark varsa ucuz olanı da tercih edilebilir.
  • Abstraction kullanıcısına yanıt
    @Abstraction vakit ayırıp uzun uzadıya ayrıntılı ve objektif yorumların için teşekkür ederim. Octavia'nın bu karşılaştırmada olmasının en büyük nedeni iç ve bagaj hacmiydi. Ayrıca Skoda'nın kalitesi de yabana atılmayacak kadar iyi, yurt dışında çok fazla memnuniyet ödülü alan bir marka.

    ancak yol tutuşu konusunda biraz taviz veriyor galiba. o yüzden listeden çıkardım. başlığı da düzenliyorum. ilgin için tekrardan teşekkür ederim.
  • manisa_tr kullanıcısına yanıt
    hocam kendi aracımı da satarak 83-84 bin seviyesine çıkabilirim.

    ekleme: ben de manisa'da oturuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratt45 -- 1 Temmuz 2015; 13:47:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratt45

    @Abstraction vakit ayırıp uzun uzadıya ayrıntılı ve objektif yorumların için teşekkür ederim. Octavia'nın bu karşılaştırmada olmasının en büyük nedeni iç ve bagaj hacmiydi. Ayrıca Skoda'nın kalitesi de yabana atılmayacak kadar iyi, yurt dışında çok fazla memnuniyet ödülü alan bir marka.

    ancak yol tutuşu konusunda biraz taviz veriyor galiba. o yüzden listeden çıkardım. başlığı da düzenliyorum. ilgin için tekrardan teşekkür ederim.

    Rica ederim, o zaman Focus ve Astra bakacaksınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yazdığınız şeylerin neredeyse tamamına katılıyorum,tamamen objektif bir şekilde yazmışsınız, çok net bir karşılaştırma olmuş.
    Okurken keyif aldım, konu sahibinede durum ancak bu kadar net ortaya konulabilirdi, ellerinize sağlık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratt45

    hocam kendi aracımı da satarak 83-84 bin seviyesine çıkabilirim.

    ekleme: ben de manisa'da oturuyorum.

    aradaki fiyat farkı önemli değilse astra derim. Octavia kötü araba değil ama yakından inceleyince kullanılan materyaller ve işçilik iyi değil, özellikle aracın içinde ve dışında iki malzemenin birleşim yerlerinde biraz dikkatli bakarsanız üstünkörü bir işçilik olduğunu görürsünüz. sanki çin malı araba gibi duruyor. bu da VAG grubunun bilinçli bir stratejisi. bilerek skoda ve seat gibi araçları VW in gerisinde yapıyorlar. bunu göz önünde bulundurun derim. Astraya gelecek olursak bu model de yıl sonunda ekim-kasım gibi kasa değiştirecek, büyük ihtimalle bizim ülkeye mart-2016 gibi ulaşır. aldığınız arabanın bir yıl geçmeden eski kasa olmasını açıkçası ben istemem. biraz bekleyip öyle alabilirsiniz, veya focus 3,5 da olabilir style donanım dizelini 72 civarına alabilirsiniz.




  • Yoldan çıkan araba yoktur, arabayı yoldan çıkaran şoför vardır.
    Hele hele c segmenti araçlarda öyle ahım şahım fark yok.
    İstersen her aracı yoldan çıkarırsın tıpkı her aracı yolda tutabileceğin gibi.
    Yol tutuş muhabbeti kadar boş muhabbet azdır forumda.
    Sanırsın ki adam kendini rallici sanıyor ya da aksiyon filmi çekiyor hergün ki yolu çok iyi tutan araba arıyor.
    Gülüyorum sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atsra j ya da k farketmez. hele bir de flex ride şasi alırsanız dadından yenmez. her virajda yüzünüzde gülümseme olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x

    Bende yazdığınız şeylerin neredeyse tamamına katılıyorum,tamamen objektif bir şekilde yazmışsınız, çok net bir karşılaştırma olmuş.
    Okurken keyif aldım, konu sahibinede durum ancak bu kadar net ortaya konulabilirdi, ellerinize sağlık.




    Çok teşekkür ederim, gayet objektif yazdığımı düşünüyorum bende, birşey söylüyorlar, ona cevap veriyorum, ben soruyorum, ya da onların sorduklarına cevap veriyorum, öyle değil böyle vb. diye, bir daha cevap vermiyorlar.

    Hele yukarıda, dci 105lik veya 110luk değildir yoksa geçemezdin kısmına çok takıldım, arkadaş ben denedim ve geçtim, sen sadece kafandan atarak geçemez diyorsun, yalan borcum var sanki, aç bak teknik verilere, ağırlığa bak, şanzıman oranlarına bak, maks torkunu gücünü verdiği devirlere bak, illa videoya çekip atmam mı lazım dci'ı geçtim diye Bazı durumlarda konu VW'nin herhangi birşeyi olunca hemen karşısına geçiyorlar, bende vw fanboyu değilim, çoğu aracı pahalı, abartı, balon, sevmem, alt markası da ucuza bir çok şeyi sunuyor, ailemizin ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılıyor, ama o gruptan o aracı mı kullanıyorsun, motor ne, tidiay, hemen aaa o kötü o çöp şu şöyle iyi bu böyle iyi vb.....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Abstraction

    quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x

    Bende yazdığınız şeylerin neredeyse tamamına katılıyorum,tamamen objektif bir şekilde yazmışsınız, çok net bir karşılaştırma olmuş.
    Okurken keyif aldım, konu sahibinede durum ancak bu kadar net ortaya konulabilirdi, ellerinize sağlık.




    Çok teşekkür ederim, gayet objektif yazdığımı düşünüyorum bende, birşey söylüyorlar, ona cevap veriyorum, ben soruyorum, ya da onların sorduklarına cevap veriyorum, öyle değil böyle vb. diye, bir daha cevap vermiyorlar.

    Hele yukarıda, dci 105lik veya 110luk değildir yoksa geçemezdin kısmına çok takıldım, arkadaş ben denedim ve geçtim, sen sadece kafandan atarak geçemez diyorsun, yalan borcum var sanki, aç bak teknik verilere, ağırlığa bak, şanzıman oranlarına bak, maks torkunu gücünü verdiği devirlere bak, illa videoya çekip atmam mı lazım dci'ı geçtim diye Bazı durumlarda konu VW'nin herhangi birşeyi olunca hemen karşısına geçiyorlar, bende vw fanboyu değilim, çoğu aracı pahalı, abartı, balon, sevmem, alt markası da ucuza bir çok şeyi sunuyor, ailemizin ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılıyor, ama o gruptan o aracı mı kullanıyorsun, motor ne, tidiay, hemen aaa o kötü o çöp şu şöyle iyi bu böyle iyi vb.....

    yazdığınız bütün cevapları okudum, bu yazdıklarınıza fanboyluk demek sadece yazdıklarınızı itibarsızlaştırmak için kısa yoldan çamur atmak demektir.
    ben yerinizde olsam böyle uzun uzun açıklamalar yapmazdım siz üşenmemiş yapmışsınız
    bu arada 18 yıllık opel kullancısı ve hali hazırda astra kullancısı olarak bunları yazıyorum.




  • Abstraction kullanıcısına yanıt
    Hocam bence fazla bile mütavazi yorum yapıyorsunuz. Astra benim her zaman almak istediğim bir araba olmuştur. defalarca gittim inceledim. Hala da bir sonraki arabam için kuvvetli adaylardan biridir. Ama kalitesi abartılıyor. Leon'la arada kalmıştım, göstergelerin üzerindeki sert plastik olsun, mürekkep akıtan kırmızı kalem gibi göstergeleri olsun, leon'a göre eksileriydi. arka kapıların üstü gibi sert plastik kısımları leonda neyse astrada da oydu. yakıt performans olarak da leon'un çok daha iyi olması nedeniyle (1.4 benzinli alacaktım) leon'u seçmiştim. hiç de pişman olmadım 2 yılık sürede.
    Octavia'yı da inceledim. astra octavia'dan da daha kaliteli değil. Amacım astra ya pislik atmak değil. belki bir sonraki arabam astra olacak, ama kalitesi çok iyi. sınıfının ortalamasında.
  • Focus yakıt tüketimi,yol tutuş,donanım ve sağlamlık açısından iyi ama bagaj hacmi düşük.Astra hakkında bilgim yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BojanBogdanovic

    Hocam bence fazla bile mütavazi yorum yapıyorsunuz. Astra benim her zaman almak istediğim bir araba olmuştur. defalarca gittim inceledim. Hala da bir sonraki arabam için kuvvetli adaylardan biridir. Ama kalitesi abartılıyor. Leon'la arada kalmıştım, göstergelerin üzerindeki sert plastik olsun, mürekkep akıtan kırmızı kalem gibi göstergeleri olsun, leon'a göre eksileriydi. arka kapıların üstü gibi sert plastik kısımları leonda neyse astrada da oydu. yakıt performans olarak da leon'un çok daha iyi olması nedeniyle (1.4 benzinli alacaktım) leon'u seçmiştim. hiç de pişman olmadım 2 yılık sürede.
    Octavia'yı da inceledim. astra octavia'dan da daha kaliteli değil. Amacım astra ya pislik atmak değil. belki bir sonraki arabam astra olacak, ama kalitesi çok iyi. sınıfının ortalamasında.

    Olan neyse onu uygun bir dille söylemeye çalışıyorum, yoksa sevmediğim araçlar için çöp, dandik vb de denmez. Sebebini söylersin geçersin. Göstergelerin üzerindeki sert plastiği unutmuşum haklısınız. Bende severim Astrayı, kuzenimde var bildiğim bir araç. Malzeme kalitesinden bahseden arkadaş birde octavia için karton gibi demişti, bu direk çamur atmaktır.

    Leonda performans, aktarma ve tüketim astradan bariz daha iyi, doğru tercih yapmışsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ford Focus - Mondeo, Opel Corsa - Astra - Insignia kullandım, şuan Insignia ve Golf 7 var.

    Sizin yerinizde olsam Astra J yerine Focus sedan bakardım çünkü Focus da yeni nesil 1.5 TDCI motor otm. şanzımanla kombine edilebiliyor, makyaj sonrası araç oldukça sessiz bir hale geldi ve yeni nesil Astra çıksa da sedan seçeneği yok, buna karşılık Astra J sedan alsanız dahi yeni Astra çıkınca gözden düşmüş bir model olacak.


    Bu arada bizzat kullanmadım ama Octavia nın yol tutuşunun zayıf olduğunu düşünmüyorum, belki sınıfının en iyisi değildir ama bu onun kötü olduğu manasına gelmez.




    Ekleme: Vw grubu araçlarını sevmeseniz de konu kaporta-iç mekan parça montaj aralığı ise bu konuda Vw malesef (?) en iyisi, hem şahsi fikrim hem de yıllardır yazılan gerçekler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 1 Temmuz 2015; 20:45:17 >
  • Abstraction kullanıcısına yanıt
    hocam ne kartonu, mis gibi araba. Allah kazasız belasız sürmek nasip etsin, size de cümleye de;)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.