Şimdi Ara

Astral seyahat (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herşeye bilimsel olarak bakamazsın bunu anlatmaya çalışıyorum.(bilimin somut olarak ispatlamaya çalıştığı ve aslında cevabı soyut olan birçok şey var. Değil mi?) herşeye bilimsel olarak bakmak tabiki iyidir ama bir metafiziktir, bir felsefedir ; bu bilimler boşuna ortaya çıkmamıştır.(Bu bilimler kendini somut gösteremiyor gösterse sende inanacaksın. Neden dersen Allah'ımız olduğuna somut kanıt var mı? Kanıtların çoğunluğu soyut. Ama aklımız diyor ki biz kendi başımıza var olamayız, bizden üstün varlıklar olmak zorunda değil mi? Bir Kur'an-ı Kerim indi diye bilim, müslümanlığı kabul edilmedi ama inananlar(inanamak senin sandığın kadar basit bir kavram değildir) doğru yolu buldu. Bu arada konu dağıldığı için ayrıca teşekkürler.
    Edit: yazım yanlışlığı ve ayrıca insan beyni duyguları değil duyuları ve depolama aracılığıyla kullanılır. 6. his eğer olmasaydı, ne duygular nede etrafında gördüğün bir sürü icat olmayacaktı.( çünkü bir edison lambayı icat ederken bir einstein izafiyet teorisini bir graham bell telefonu icat ederken sadece zekalarıda değil aynı anda 6.hisleriyle bu işleri başardılar.) Ama inanmak istemiyorsan boşuna anlatıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan9970 -- 3 Şubat 2014; 12:14:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurcan9970

    Herşeye bilimsel olarak bakamazsın bunu anlatmaya çalışıyorum.(bilimin somut olarak ispatlamaya çalıştığı ve aslında cevabı soyut olan birçok şey var. Değil mi?) herşeye bilimsel olarak bakmak tabiki iyidir ama bir metafiziktir, bir felsefedir ; bu bilimler boşuna ortaya çıkmamıştır.(Bu bilimler kendini somut gösteremiyor gösterse sende inanacaksın. Neden dersen Allah'ımız olduğuna somut kanıt var mı? Kanıtların çoğunluğu soyut. Ama aklımız diyor ki biz kendi başımıza var olamayız, bizden üstün varlıklar olmak zorunda değil mi? Bir Kur'an-ı Kerim indi diye bilim, müslümanlığı kabul edilmedi ama inananlar(inanamak senin sandığın kadar basit bir kavram değildir) doğru yolu buldu. Bu arada konu dağıldığı için ayrıca teşekkürler.
    Edit: yazım yanlışlığı

    Dostum bilgisizliğinden böyle konuşuyorsun, zirâ her şeye bilimsel yaklaşılmalıdır, senin istisna olarak verdiğin "Metafizik" ve "Felsefe" bilim değildir. Tanrının yokluğuna kanıt olmaması varlığına bir kanıt değildir dostum. Ancak maddesel bir dünyada madde dışı her şeyi reddetmek seni asla haksız duruma düşürmez, ve bu da başka bir deyişle METAFİZİĞİ reddetmek mantıksal olarak uygun olabilir demektir. Yani sen hayatında metafizik öğeleri olsun istiyorsun, bunlar seni mutlu ediyor belki ama gerçekte hiçbir kanıtı olmayan şeylere inanmış oluyorsun, kendini kandırmış oluyorsun, kaç yaşınıza geldiniz diyorum, bırakın artık kendinizi çocukça şeylerle kandırmayı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nihilum -- 3 Şubat 2014; 12:13:38 >




  • Sana şöyle söyleyim akıl yaşta değil baştadır ayrıca "Metafizik bir Kuramsal(teorik) fiziktir(yani bilim dalıdır.)" Ve"Felsefede düşünmektir ve Felsefe bütün fiziği ve bütün bilimlerin Alt yapısıdır." Açıktır umarım biraz araştırırsan burda bana çıkışmamış olacaksın.(senin tabirinle küçük çocuk gibi.)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurcan9970

    Sana şöyle söyleyim akıl yaşta değil baştadır ayrıca "Metafizik bir Kuramsal(teorik) fiziktir(yani bilim dalıdır.)" Ve"Felsefede düşünmektir ve Felsefe bütün fiziği ve bütün bilimlerin Alt yapısıdır." Açıktır umarım biraz araştırırsan burda bana çıkışmamış olacaksın.(senin tabirinle küçük çocuk gibi.)

    Dostum mantığından çok inancın ağır basıyor ki METAFİZİK kelimesini fizikle açıklıyorsun.

    METAFİZİK = FİZİK ÖTESİ

    Yani ne kuramsal, ne de fizikle hiçbir alâkası olmayan bir mevzu.


    Bilim dili de latincedir, o zaman latince bir bilim midir? Sırf felsefe yaparak bilimde gelişmeler oldu diye felsefeyi bilim sayamazsın, bu bilimi İngilizce yapıp, İngilizceyi bilim olarak görmek gibi bir şey.

    Öncelikle FİZİK, BİLİM gibi kelimelerin anlamını öğrenmen lazım, maddesel dünyada maddeyle açıklanmayan hiçbir şey BİLİM DEĞİLDİR, felsefe metafiziksel öğelerde dahil her şeyi konu alır, yani daha genel bir yargıdır, bilimle her zaman örtüşmez, bu yüzden direk FELSEFE BİR BİLİMDİR diyemezsin.

    Kendini kandırmayı vazgeçmelisin dostum.

    Bir de benimle tartışmak gibi bir amacın varsa en azından googledan falan yardım al, kibirlilik gibi görünmesin, sadece ben de tartışırken bir şeyler öğrenmek isterdim doğrusu, karşımda "Telekinezi öğrendim bak şimdi suyu bükücemmm" diyen bir çocukla tartışıyormuşum gibi hissediyorum.




  • Arkadaşım sen metafiziğin işlevinden bahsediyorsun ve evet "metafizik= fizik ötesi" ve ayrıca yine söylüyorum bir bilim dalıdır.( çünkü sen çok dar düşüncelisin emin azıcık bile olsa geniş düşünmeyi öğrensen benim dediğim şeylere cevap verirken azıcık düşünürsün.) Felsefe dediğin kavram düşünmekten ortaya çıkmıştır.Bana herşeyi unut şunun cevabını ver önyargılardan kurtul. " Düşünce olmadan bilim var olabilir mi?" O zaman sen Felsefeyi rafa kaldıramazsın ayrıca felsefede senin benim gibi varlığı madde kabul edenler varlığı idea kabul edenler gibi birçok düşünce stili var. Senin dediklerin ise hep konuların hep mantıksız taraflarını ele alıyorsun. Burda sen şunu anlamak istemiyorsun. Etrafta gördüğün herşeye madde diyemezsin.(cisimlere madde diyemezsin demiyorum dikkatli ol)
    Edit: ayrıca Sabahtan beridir konunun dağıldığından bahsediyorum ve bu yüzden sabahtan beridir bunları yazarken hiç o astral seyahat tir rüyadır o tür şeyleri düşünerek yazmadım. Ayrıca burada görüş paylaşıyoruz. Okuyanların düşüncelerini beni aşağılamak kendinden düşük göstermek gibi yöntemlere baş vurarak okuyucularında düşüncelerini çelme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan9970 -- 3 Şubat 2014; 12:36:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurcan9970

    Arkadaşım sen metafiziğin işlevinden bahsediyorsun ve evet "metafizik= fizik ötesi" ve ayrıca yine söylüyorum bir bilim dalıdır. Felsefe dediğin kavram düşünmekten ortaya çıkmıştır.Bana herşeyi unut şunun cevabını ver önyargılardan kurtul. " Düşünce olmadan bilim var olabilir mi?" O zaman sen Felsefeyi rafa kaldıramazsın ayrıca felsefede senin benim gibi varlığı madde kabul edenler varlığı idea kabul edenler gibi birçok düşünce stili var. Senin dediklerin ise hep konuların hep mantıksız taraflarını ele alıyorsun. Burda sen şunu anlamak istemiyorsun. Etrafta gördüğün herşeye madde diyemezsin.(cisimlere madde diyemezsin demiyorum dikkatli ol)
    Edit: ayrıca Sabahtan beridir konunun dağıldığından bahsediyorum ve bu yüzden sabahtan beridir bunları yazarken hiç o astral seyahat tir rüyadır o tür şeyleri düşünerek yazmadım.

    Felsefe ve metafiziğe bilimdir diyen bir cahille daha fazla tartışamam üzgünüm, kendinizi kandırmayı bırakıp biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim, bilgili olduğunuzu düşünüp tartışmak isterseniz, ve ya merak ettiğiniz bir şey olursa Ö.M atabilirsiniz.

    İyi günler.




  • Cevabını aldığın için sevindim. İyi forumlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurcan9970

    Cevabını aldığın için sevindim. İyi forumlar.

    Dediğim gibi, kendinizi kandırmayı bırakmalısınız, size de iyi forumlar.
  • Ciddi misin? Laf mı atacaksın, ne diyim... ( Bu arada ilk sen başlattın gibi şey diyemezsin. Benim "Cevabını aldığın için sevindim. İyi forumlar. " yazmamdaki amaç laf atmak değildi lafını alıp konuyu kapatmak istediğini biliyorum.( Eğer öyle değilse hala kendini kandırıyorsun.))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurcan9970

    Ciddi misin? Laf mı atacaksın, ne diyim... ( Bu arada ilk sen başlattın gibi şey diyemezsin. Benim "Cevabını aldığın için sevindim. İyi forumlar. " yazmamdaki amaç laf atmak değildi lafını alıp konuyu kapatmak istediğini biliyorum.( Eğer öyle değilse hala kendini kandırıyorsun.))

    Bu ne, oldu olacak AYNA AYNAA de.
    Konumu kirletme diyip kendisi uzatıyor.
    Tamam dostum, hadi stay hungry, stay foolish.




  • Bence kendi konumdan eser kalmadı zaten uzatmakla belki gerçeği bulursun diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurcan9970

    Bence kendi konumdan eser kalmadı zaten uzatmakla belki gerçeği bulursun diye düşünüyorum.

    Buldum zaten dostum, seninle tartışarak bir yere gelemeyeceğimizi 10 dakka önce anladım, zirâ cahillerle tartışarak bir tartışma kazanılmaz, çünkü onlar en doğru kendileri zannedip hep haklıymış gibi üste çıkmaya, karşısındakinin haklı olabileceği ihtimalini görmeksizin kendi bildiğine tapmaya devam eder.
    Sana tek tavsiyem araştırman, 1 kişiyi cahillikten kurtarsam kârdır. Bilimin kanunları kesindir, Felsefe bilim değildir, bilim olması için önce her felsefi bilginin fizik kurallarına uygun olması gerekmektedir, ancak ben felsefi olarak; "Ya aslında dünya öküzün boynuzun üstündeyse?" şeklinde bir ideoloji üretebiliyorsam, yani fiziğe ters bir ideoloji, o halde felsefe bilime tamamen ters düşer. Metafizik ise fiziğin ötesidir, yani fizikle açıklanamayan şeyleri konu alır, ve dediğim gibi fizikle uyuşmayan hiçbir şey bilim değildir.

    Hâla kendi bildiğini kabul edip bilimin kanunlarını ezmeye devam edeceksen taş kafalının birisisindir dostum.




  • Seninle tartışmaktan yoruldum ya... felsefeyi aptalca tanımlama(senin söylediğin örnekte haklısın ama kimse öyle aptalca bişey üretmez zaten) hadi sağlıcakla lütfen uzatma...
    edit:yazım yanlışı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan9970 -- 3 Şubat 2014; 12:57:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurcan9970

    Seninle tartışmaktan yoruldum ya... felsefeyi aptalca tanımlayarak(senin söylediğin örnekte haklısın ama kimse öyle aptalca bişey üretmez zaten hadi sağlıcakla lütfen uzatma...

    Felsefenin sınırları yoktur, kimse böyle bir şey demez diyerek felsefeyi kestirip atıyorsun.

    Dostum bakış açın çok dar, sadece kendi bildiklerine inanmakta ısrar ediyorsun, belki orda bir yerlerde mantık kırıntısı var diye şansımı denedim, malesef basit kalmaya mahkumsun.
  • Ya kimse öyle bişey düşünmez diyorum. Senin gibi biri böyle birşeyi üretsin üretmesin umrumda değil. Ama boynuz felan artık neyse yazdığın örnek kimse düşünmez.(çünkü böyle bir düşünceyle sonuç alamazsın.) Lütfen daha fala uzatma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurcan9970

    Ya kimse öyle bişey düşünmez diyorum. Senin gibi biri böyle birşeyi üretsin üretmesin umrumda değil. Ama boynuz felan artık neyse yazdığın örnek kimse düşünmez.(çünkü böyle bir düşünceyle sonuç alamazsın.) Lütfen daha fala uzatma.

    Sürekli uzatma diyip tekrar yazıyorsun dostum, önce bilimi reddettin, şimdi felsefeyi, devam et dostum hadi yazmıyorum daha.
  • Hacı sen anlamak istemiyorsun ben ne bilimi reddettim nede felsefeyi ne anlamak istiyorsan anla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurcan9970

    Hacı sen anlamak istemiyorsun ben ne bilimi reddettim nede felsefeyi ne anlamak istiyorsan anla.

    Tamam kardeşim, hemen haber veriyorum bilim terimini de felsefe terimini de değiştiriyorlar senin için.
    Bundan böyle felsefe de bir bilim oldu, bilim ise fizik kuralları dahilinde ya da haricinde herşey olarak değiştirildi, ayrıca fizik kurallarıyla çelişen metafiziğide bir bilim yaptık, kendisi çok sevindi bu işe, artık dünya da uçmak çok normal, çünkü metafizik bir bilimdir, bilim adamları hemen uçmaya başladı, bilimde çağ atladık sayende dostum.




  • Tamam kardeşim değiştirsinler yeter ki sus, bu konuşmalarla karakterini kendin ele veriyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurcan9970

    Tamam kardeşim değiştirsinler yeter ki sus, bu konuşmalarla karakterini kendin ele veriyorsun.

    Çık git hava al sakinleş, fazla agresifsin son mesajlarında dostum, sinirleneceğini bilsem tartışmazdım zaten, denk değiliz dostum, iyi eğlendim, gidiyorum hadi.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.