Şimdi Ara

Asus 8800GT o/c denemeleri ve garip bir sonuç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, geçenlerde bu ekran kartının büyük fanlı olan rev2 modelinden aldım ve o/c denemelerine başladım.

    Default hali GPU 600 MHz, Shader 1500 MHz, RAM 1800 MHz olan kartı Asus'un kendi programı olan SmartDoctor ile 670, 1700, 2000 hızlarına stabil şekilde çıkartabiliyorum. Ama GPU'yu 680 yaptığımda makina kitleniyor.

    Forumdaki SavageWarrior isimli arkadaşın tavsiyesi üzerine Asus Top biosunu (700, 1750. 2000) yüklemeyi denedim ama bu biosta voltaj 1.05 V yerine 1.1 V olmasına rağmen onda da alet stabil çalışmadı. Ama ilginç bir şekilde masaüstündeki GPU sıcaklığı 6 C kadar düştü. Ben ilk başta bu olayı Top bios'ta fan hızlarının arttırılmış olmasına bağlamıştım. Ama seste bir artış hissetmediğim için benim bu bakımdan bir problem yoktu.

    Bunun üzerine son bir deneme daha yaptım. Kartın orjinal biosunun sadece ve sadece voltajını NiBiTor programı ile 1.05 V'den 1.1 V'ye getirdim, başka hiçbir değişiklik yapmadım. Ama saçma birşey oldu! Masaüstü sıcaklığı 50 dereceden 45 dereceye düştü ve kart default biosuyla stabil çalıştığı hızlar olan 670, 1700, 2000 hızlarına çıkamadı. Yani kart sanki voltajı arttırmamışım da, düşürmüşüm gibi bir tepki verdi.

    Bu konuda bir fikri olan var mıdır arkadaşlar? NiBiTor programı ile ekran kartına fazladan voltaj verip beklediği sonucu alanlar biostan başka bir değişiklik yaptı mı diye merak ediyorum.







  • walla bendede war o karttan bende çözemedim
  • Dostum ekran kartına oc yapmak kadar saçma birşey yoktur.. Elde edeceğin en ama en fazla 5 fps olacaktır ve ne kartın ısındığına ne de boşuna kastığına hiç değmez..
  • 670 görebilmiş, devamında kilitleniyor diyorsunuz.. gerisi için voltaj istiyor diye düşünüyorum..
  • İşte ben de onu diyorum. Voltaj vermem gerekiyor ama bunu yaptığımda sıcaklık düşüyor ve stabilite hepten gidiyor. Sanki voltaj düşürmüşüm gibi yani.

    Ama artık boşverdim, 670-1750-2000 hızlarında kullanıyorum. Shader ve ram'leri daha fazla arttırmayı denemedim ama biraz daha gitse bile çok birşey farkedeceğini düşünmüyorum.
  • bence sat çünkü bendede wardı allahdan 340 a aldım 340 a sattım ramler boşta kalıyor 2.rev.sa e haliyle ramlere yüklenince aşırı ısınmaktan o.c. olmuyor sat hemen iyi fiyata dost tawsiyesi diyebilirsin yaşadım cünkü biliyorum
  • Benim problemim GPU'yla. Ram'lerde bir sorun yok.
  • işte hepsi ısınıo 2.rev.da bendede aynı sorun wardı yani o.c. yapılmıo o karta dostum onu sölimde baştan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.