Şimdi Ara

Asus A3A bios update sonrası pc hiç açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Elimde seneler önce kullandığım yadigar asus a3a (a3ac olarak geçiyor) notebook vardı. Bunu recovery yaptım sıfır windows kurdum. Bir de bios update yapayım belki performans iyileşmesi olmuştur dedim ve asus un kendi sitesinden son sürüm bios romunu indirip Asus winFlash programı ile doğru şekilde kurdum. Kurulum bittikten sonra Installation Successfully yani kurulum başarılı olmuştur dedi. Reset attı ve bi anda pc göçtü. Şimdi hiç elektrik gelmiyor. Cihaz tamamen off moduna girmiş sanki. Bataryayı sökerek adaptör ile denedim, rami, hardiski ayrı ayrı sökerek bataryalı bataryasız ayrı ayrı açma denemeleri yaptım ama hiç bir tepki vermiyor. Sanırım anakarda elektrik gelmiyor. Acemi biriside değilim. Bir çok kez bios update yapmışımdır, yani başka bios romunu yanlışlıkla kuracak biriside değilim. Ne olduğunu anlamadım. Eski cihaz olduğundan bir yerlere götürüp de sormadım. 3 kuruşluk cihaza 5 kuruş tamir parası isteyecekler. Kendi imkanlarımla sorunu çözme ihtimalim varmıdır? Deneyimli kullanıcıların bilgilerini aktarmasını bekliyorum. Teşekkürler.


    Aşağıdaki linkten bios update yaptım. F2 ile Biosa girdiğimde bios versiyonum 209 du asusun sitesinden 211 e güncelledim ve pc uçtu hiç bir tepki yok açılmıyor elektrik yokmuş gibi davranıyor..

    http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&p=3&m=A3Ac&hashedid=aPg3fYgefhTdhPHz


    Not: Yeğenime internete girip ders çalışsın diye hediye edecektim.







  • Konu silinebilir laptobu parçaladım..
  • xpity X kullanıcısına yanıt
    hahaha :)
  • 20 liralık bir işlemle kurtulabilirdi. Eğer böyle kullanıcılar olursa 20 - 30 liraya bios çipini söküp yükleyip veriyorlar fazla bir tutar değil bana göre çok gelen tabi ıskartaya ayırabilir. Yeni eski farketmez siz pc ile onlar pic yazıcıyla yapıyorlar bu işi o nedenle sorun cıkmıyor.

    Kolay Gelsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.