Şimdi Ara

asus anakart bıos sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese selamlar. yeni pc için aldığım parçalar, prıme 450mk2 anakart, r5 5600g işlemci, g skill 2*8 3600 ram ve 480gb nvme ssd. parçaları takıldıktan sonra ilk tuşa basmada bios ekranı yerine warnıng!!! bios recovery diye başlayan kurtarma ekranına düşüyorum. forumdaki konuları okuyarak bios güncelleme usb si oluşturdum ve bios update portuna takıp açtığımda güncelleme başlıyor ve American megatrends ile başlauan sayfaya geliyor. F1 ile devam ettiğimde bios ekrana giriyorum. EZ Flash 3 ekranında güncellemeyi görüyorum. burada ilk olarak 1- kaydet çık dersem en başa geri dönüyorum. 2- windows usbsi takıp tooldan seçtiğimde windows kurulumu başlıyor ama ilk resetlemede bios kurtarma ekranına geri dönüyor. vatan bilgisayardan aldığım kartı teknik servise yolladım, ''bios güncellendi, win ortamında görüntü alındı tüm portlar kontrol edildi ve sorun görülmedi diyerek geri teslim edildi. neredeyse 2 haftadır çözüm bulamadım. konuyla ilgili hata yaptığım bir yer varmı? yardımcı olabilir misiniz?


    Anakart üzerinde flash bios tuşu var, usb yi takıp bu tuşa baastığımda 10-15dk kadar süren güncelleme ışığı yanıp sönüyor ve tamamen söndüğünde açmya çalıştığımda yine bios kurtarma ekranına döüşüyor. yine teknik servisin yönlendirmesi ile pil çıkartma ve kısadevre işlemi de yapıldı durum aynı.


    asus anakart bıos sorunu







  • diğer ryzen 3 2200g bilgisayarımda ki 8gb lık tek patrıot rami kullanarak sorunsuz windows kurulumu yaptım. pc ayağa kalktı, gskill çift ram i taktığım zaman 16gb ram olarak gözüküyor sistemde ancak amd gafik ve ses çalışmıyor. eski pc ye gskilleri taktığımda orada da ses sorunu oluşuyor. ramlar ile alakalı bir durum mu var? güncelleme ile ilgili bir sorun mu var? kafam iyice karıştı

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.