Şimdi Ara

Asus DRW-1608P3S DvdWriter'da illallah dedirten tanıma sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hemen kısaca anlatayım. Windows geç açılıyor, siyah ekran uzunca durduktan sonra birden mavi hoşgeldiniz yazısı beliriyor ve uzunca süre o ekran kalıyor. Böyle yaptığında Bilgisayarım'a girince DvdRW mi normal CdRom olarak gördüğü manzarasıyla karşılaşıyorum. İçine birşeyler taktığımda okumuyor.
    Bilgisayarıma sağ tıklayarak Aygıt yöneticisine girdiğimde bilgisayarın donanımlarında Asus DRW-1608P3S olarak karşımda duruyor. Bios ayarlarında da normal görüyor.

    Forumlarda Asus DvdRW sorunlarına ait her türlü yazıyı okudum. Bios ayarlarına girip BootDevice sıralamasında en sona attım. Cillop gibi sıfır kasadan mecburen söküp jumper ayarlarında hem master hem slave denedim. Yalnız AsusP5B Deluxe WiFi anakart orijinal biosunda driveların Master/Slave ayarlarını elimizle yapabileceğimiz bi ekrana rastlayamadım. Onun dışında herşeyi yaptım. Hatta Fifa06 için gerekli program Virtual Deamon'u bile belki kafasını karıştırıyodur diye sildim.

    Firmware yapılması da önerilmiş yalnız birkaç siteden çektiğim firmwareleri çalıştırdığımda Unable to find target diyor bir süre bekledikten sonra.

    Çıldıracağım, bi hafta önce yekun 2500YTL verip aldığım sistemden bi anda soğudum. Allahaşkına yardım edin. Bu DVD-RW yi nasıl tanıtabilirim bilgisayara? Daha önce yazılmış şeyleri okuyup yaptım, sonuç alamadığım için derdimi yazıyorum.

    İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.







  • format çare olur mu?
  • yok mu yardım eden biri. haber bekliyorum format atmak için, biri dese at diye atlıycam hemen.

    çözüm olmazsa onca emek boşa gitmesin.

    yahu daha sistemimi alalı 1 hafta oldu yazık değil mi bunca paraya!! Hala formatla uğraşıyorum! Başka bir konuda arkadaşın biri Vatan, tez zamanda batan demiş; şiddetle katılıyorum!
  • Deneyebileceğin başka bir sistem varsa dene problem varsa format atman gerekebilir.
  • asusun sitesinde firmware ini bulup onunla dene bi istersen format atmadan önce belki sorunu çözülür.Firmware yapmadn önce açıklamaları iyice oku.dvd rw yi eline alma sonra
  • Pardon firmware denemisin firmware yaparken tek olarak bağladın mı cihazı.Unutma sadece bir kabloya master olarak bağlayacaksın.Oda mümküse prımary master olsun
  • sistemimde bir sata2 hdd drive ım war, bir de bu alet.
    tek ide kablosuyla master olarak bağlı. daha doğrusu her türlü bağlamayı denedim.
    eski sistemimde master slave ayarlarını biostan yapabiliyordum. AsusP5B nin biosunda o ayarları göremiyorum.
  • O zaman hiç uğraşma firmware de denedim olmadı diyorsun değiştirmeni öneririm o halde
  • ya vatana götürdüm sistemi komple, bir gün teknik servisinde yattı alet. Hdd'mi windows kaçak olduğu için çıkartmak mecburiyetinde bıraktılar. Yani benim sistemimi farklı bir hdd ye hem winxp hem win.wista yükleyerek test etmişler ve sorun bulamamışlar.
    donanımı aynen geri iade ettiler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: funstay

    ya vatana götürdüm sistemi komple, bir gün teknik servisinde yattı alet. Hdd'mi windows kaçak olduğu için çıkartmak mecburiyetinde bıraktılar. Yani benim sistemimi farklı bir hdd ye hem winxp hem win.wista yükleyerek test etmişler ve sorun bulamamışlar.
    donanımı aynen geri iade ettiler.


    SAnki kendileri orjinal xp kuruyorlar makineye denemek için bence durum karışık yeni aldıın bir makine için bu kadar uğraşıyorsan olmaz hem sen nerden biliyosun ki geröekten test edildiini???

    Sen gördün mü problemsiz çalıştıını.Madem hdd de problem o zaman onu değiştirsinler.

    Onlarada söle ayrıca vistanın orjinali çıktımı die sor bakalım ne dicekler? Vista kurmuşlar yalan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToGaN35 -- 30 Eylül 2006; 17:10:27 >
  • zaten ben de vistanın orjinalini nerden buldunuz dediğimde adam bi tuhaflaştı
    " ee işte beta sürümleri var onu yükledik !?!??"

    ben sistemi ilk aldığımda sorunsuz çalıştığını gördüm, hatta fifa bile oynamıştım. Sonraları böyle windows yavaş açılmaya ve cdrom olarak tanımaya başladı. şimdi hep böyle.

    düzelteyim: sistemi geçen hafta ilk aldığımda düzgün çalışıyordu yani teknik serviste düzgün çalıştığını ya da eve getirdikten sonra düzgün çalıştığını görmedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funstay -- 30 Eylül 2006; 17:30:22 >
  • Bence sen git de ki kardeşim ben bu makişneden memnun diilim problem var dediğim gibi madem sşstemi problemsiz test etmişler o zaman hdd de var bş sorun onu değiştirsinler.her türlü sen haklsın hakkını ara derim.
  • abi bana diyecekleri siz bırakın o zaman sisteminizi ya da hddnizi bi test edelim. Sonra kıvrandırsınlar seni.

    Zaten dün yaşadığım olay üzerine bir daha oradan ne ürün alırım ne de sistem emanet ederim. Dün teknik servisten bilgisayarımı teslim aldıktan sonra eve geldim bütün bağlantılarını kurdum, çalıştıra bastım ve çalışmadı.
    Daha önce bir kere daha yapmıştı, monitörü düzdün bağlayamadım diye bağlantıyı söktüm taktım olmadı. Bu işlemi belki 15 kere daha denedim olmadı. Daha sonra ekran kartını çıkardım taktım gene yok. Ben problemin hep ekranla alakalı bişey olabileceğini düşünürken aklıma klavyeyi bağlamak ve ışığının yanıp yanmadığına bakmak geldi. Denedim ve ışığı yanmadı. Bu kendimce sistemin başlamadığına ve daha en başından ram lerde bi problem olduğuna işaretti. Ramleri tekrar söküp takmak için kasa kapağını açtığımda ne göreyim RAM yerinde YOK
    Şok oldum hemen VATANı aradım, dedim hırsız herifler RAMimi çaldınız, onlar da baktılar ram'im ordaymış, gelin alın dediler, özür dileriz filan. Dedim hatanızı ben mi temizleyim getirin RAM'imi ayağıma. Yoğun ısrarlar sonucu iftar vakti yağmurda gaddarlık yaparak adamlara RAMi getirttim.

    Gaddarlık diyorum ama onların yaptığı daha büyük gaddarlık. 1haftalık sistemin kasanın kapağı kapanmadı daha



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funstay -- 30 Eylül 2006; 20:29:39 >




  • gençler formatı atıyorum başka çarem yok neyapayım??
  • dostum bu iş karışık. bende asus 1608P dvd-rw var. 1 yıldır çok sorunsuz kullanıyordum. bir sabah kalktım ki doğru düzgün çalışmıyor hiçbişey yokken. format falan olmadı zaten cd'den başlamıyordu bilgisayar dvd-rw yüzünden... sadece ORJİNAL, daha doğrusu GÜMÜŞ cdleri taktığımda okuyor diğer cdleri kesinlikle görmüyor makine. çekme(kaçak) xp pro sp2 diskimle boot edemediğime göre yazıolımdan kaynaklanmıyor sorunum. yani ne donanımsal ne de yazılımsal bişey yaptım bilgisayara durup dururken bir sabah bilgisayarı açtım ve tataaa dvd-rw gümüş medya haricindekileri okumuyor... sorun yazılımsal değil kesinlikle. 1.59 firmware de yükledim sorunsuzca değişen bişey olmadı. birkaç gün önce başlık açtım 1 kişi bile cevap vermedi belki burda birileri bişey der lütfen:( kusura bakma dostum derdimi söylemek istedim.


    Senin sorununun ise anakartından kaynaklanabileceği aklıma geldi açıkçası. sen yine bi format at hala sorun olursa ona göre yorum yapalım ama o derece yavaş çalışması windowstan kaynaklanabilir. formattan sonra devam ediyorsa bios ayarlarına bi bak. normalse, ki öyledir büyük ihtimal, hdd, anakart veya ramlerde sorun olmalı. git başlarına at bilgisayarı adam etmeden geri vermesinler mecburlar buna garantisi var. tüm sistemi götür bence bu çilen bitsin bari. bi de benim çileme bir yardım eden olursa sevinirim ne cd okuyor ne de yazıyor makinem...(yukarıda yazdığım gibi GÜMÜŞ cdler hariç)




  • hala atmadım formatı. aklıma bir şey daha geldi.
    ben eski sistemimdeki bilgileri yenisine aktarabilmek için usbde bağlamaya olanak tanıyan hdd çantası almıştım taşınabilir hdd yapabilmek için. ATA/ATAPI yazıyo kutusunda. ATAPI cd drivelarla alakalı bişey değilmiydi? acaba driverı kafa karıştırmış olabilir mi?
  • o zaman NEC in üstünlüğü su götürmezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!!!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sessizciqlik

    o zaman NEC in üstünlüğü su götürmezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!!!

    ne alaka
    bende 1 yıldan fazladır asus 1608P ve lg dvd combo var, hiç master slave ayarı bile yapmadım ikiside süper çalışıyorlar
    sorunu başka yerlerde arayın, eğer sorun writer'daysa o zaman da garantiye götürün
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.