Şimdi Ara

ASUS DSL-AC88U Modem ve Yönlendirici (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.723
Cevap
17
Favori
75.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Siz sansli olanlardansiniz lakin bu sans muhtemelen modemden degil altyapinizin iyi olmasindan kaynaklidir. Fakat cogumuzun altyapisi iyi degil. Basit modemler bile catir catir baglanti kurarken 68u ip almakta zorlaniyordu. Yeni yazilima atlamakta ne demek? Guncellemeler stabilite icin yayinlanir . Asus chazini batirmaya ugrasmiyordur herhalde. Ama onlarda caresiz bazi durumlarda. Basit bi tvbu bile hala sorun. Bu arada İngiltere' de 214£ anlik kurla 980 tl. 68u on siparisle 3 te 2 rakamla aldigimiza gore 700-750 tl gibi bir rakamla gelmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motomurat kullanıcısına yanıt
    Elbet takip ediyorlar burayı ama onlar da modemi satmak istiyorlar. Modem satılmasın diye üst fiyat çekmeyeceklerdir. Ama ülkemizdeki dolar kuru ve vergileri unutmayalım. İngiltere'de 200 pound a satılan bir modem bu. Hadi Euro diyelim. 200 Euro 800 tl zaten. E 18% KDV. Sonra 15% miydi 25 miydi ötv. Faaliyet karı, taşıma masrafları vs vs. Ben çok fazla iyimser olmayalım ki sonra şaşırmayalım diyorum. Ha zaten eminim fiyat için ellerinden geleni yapacaklardır.

    Modemin bu kadar geç gelmesi de bence daha az sorun istedikleri için. Sahada olabildiğince az sorun istiyorlardır. Hani ac68u dan dili yanan 88u yu üfleyerek yer hesabı. Zaten dikkat ederseniz daha sadece 1 ülkede satışta modem. Bence orayı da pilot bölge gibi kullanıyorlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her çıkan son yazilim iyi olucak bizim alt yapımıza uyacak diye birsey yok mesela ben 3 ay once hicbir sıkıntım olmadigi halde dedim son cikan yazilimi yukleyeyim. Yukledim bir kac gun kullandim o ara bir baktim hizim düşük 16 mbt hiz 9 hatta daha düşük aliyorum. Ttnetle telde bir dünya kavgalarimiz oldu eve servis bile getirttim kablolari vs olctuler en son modemden dediler gittiler.

    Son yüklediğim yazilimdan onceki sürüme dondum bir hiz testi yaptim otomatik hizim 16 gordu her yazilima atlamama olayi bu ip alamama olayi bende sanırım herkeste ilk kurulumda yada modem fabrika ayarlarina döndüğünde yapiyor bunuda ben laptopuma kabloyla baglayip cok basit hallediyorum. Fiyat konusunda cebimdeki paranin düşmanı degilim ins senin bahsettigin fiyatlarda cikar. Bir an once ciksinda bitsin bu bekleyis belirsizlik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz 1000 TL yi ön sipariş için değil, normal fiyat olarak tahmin ettik. Ön siparişi 900 Lira olan bir modemin normal fiyatı alınmayacak hale gelir. Özellikler iyi ancak yazılımda sürekli bir hata olacağını tahmin edebiliyoruz. Diğer modellere hala güncelleme geliyor çünkü ufak tefek hataları var. Bu ürüne muadil olan başka bir marka yazılım güncellemesi bile çıkarmıyor çünkü o kadar sıkıntılı değil.

    Bahsettiğimiz cihazın son yazılım güncellemesi pek bir değişiklik içermiyor. Çok sorun olmadığı için mı yoksa geribildirim mı yeterli değil ?


    - Fixed possible UI could not be loaded issue, caused by invalid browser Accept-Language header detection.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 6 Haziran 2017; 2:54:25 >
  • Son mesajımı attıktan sonra Asus un şu düzeltmeleri içeren güncelleme vermesi ilginç oldu

    quote:

    ASUS DSL-AC88U Firmware version 1.10.02_build394 (This product supports Annex A)
    - Now supports WiFi Guest Network advanced features(Access time/ Access Intranet/ Enable MAC Filter).
    - Support WiFi Roaming assistant feature(Wireless > Professional).
    - Support advanced Network Map > Client status feature(change client icon/ modify client name and IP/ Block Internet Access/ Parental Controls/ MAC and IP address Binding).
    - Fine tune DSL Log > DSL path mode info.
    - Fixed YouView IPTV streaming issues.
    - Remove G.fast sync capability from "Auto Sync-Up" in DSL modulation(could set with fixed G.fast option instead).
    - Fine tune allowed special characters of username/password fields in VPN server and client pages.
    - Fixed after enable DMZ, LAN PC can't login to LAN side's FTP server via WAN IP address issue.
    - Fixed Virtual Server-NAT Loopback failed to work issue.
    - Modify UK ISP BT - Infinity 2 to BT - Infinity.
    - Fixed Download Master related issues.
    - Support dnsmasq forwarding for PPPoA connection type.
    - Fixed PPPoA send LCP Echo request frequently issue.
    - Enhance loading speed of WiFi Guest Network page.
    - Fine tune WiFi Beamforming settings.
    - Support Login Fail Block mode and set block duration to 300 seconds when login retry reached 5 fail attempts, in order to enhance web server protection.
    - Change QIS > UK ISP profile of "Plusnet - Fibre broadband (VDSL + YouView TV)" for IPTV service (bridge mode with IGMP snooping disable).
    - Change QIS > UK ISP profile of "BT - Infinity (VDSL + YouView TV) to match "Plusnet - Fibre broadband (VDSL + YouView TV)" for IPTV service.
    - Add new QIS > UK ISP profile of "TalkTalk Automatic IP/PPPoE (VDSL + YouView TV)" for IPTV service.
    - Adopt same IPTV policy for "Plusnet - Fibre broadband", "BT - Infinity" and "TalkTalk".
    - Allow restoring Setting file with extension name "cfg" (lower case).
    - Remove redundant NTP message if Parental Control has been disabled.
    - Extend QIS > waiting time from 24 to 60 seconds for "Detecting the Internet connection type timed out".
    - Show pointer cursor when mouse cursor move over "Sign in" button.
    - Clear VPN files and settings after reset to default.
    - Fixed UI JavaScript errors.
    - Remove unnecessary messages from syslog.
    - Support application cache with manifest.
    - Remove redundant messages "time disparity of xxx minutes detected" from syslog.
    - Fine tune DSL Uptime in DSL log page.
    - Fixed Add/Delete is not working when add/delete 32 records at one time in Network Service Filter page.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 6 Haziran 2017; 10:16:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • @alprkrkmz saniyorum İngilterde'de %18 oraninda kdv var. Zira 345£ olan bir cihazi 285£ olarak satin almistik oranin vatandasi olmadigimiz icin. Bu Almanya'dada boyle sanirim. Dedigin gibi basit hesap ile 200€ =800 tl %18 dahil + %25 otv olsa 1000tl olmali normal satisi. Eeeee on siparis 3 te 1 oraninda dusuk olmali ki 68u da boyleydi. @Dp sonuna kadar katiliyorum 1000tl normal fiyati olmali ki on siparis fiyati 650-700 tl olsun. Ayrica sorunlar bitmeyecek bu bir gercek. Aksi olursa cok sasiririm zaten. Hemen hemen ayni donanima sahip vr2600 hakkinda hic stabilite sorunu okumadim. Sirf arayuz gorselligi ve torrent var diye kalkip ondan cok daha pahali olmanin mantigi yok. Bana gore ilk once temel gorevi olan stabil net baglsntisini saglasin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merakla bekliyorum fiyatını. dendiği gibi 600 lerde olursa alırım n66u yu değiştirme vakti geldi artık :)
  • ARCHER VR2600
    bcm63168 (+ secondo chipset Qualcomm IPQ8064)

    vr2600 da 30a 35b desteği yok. dsl chip seti 63168 (63138 degil)wifi qualcomm


    tp link vr 900 v2 de 63138 chipset var ama Türkiye de yok. vr2800 gelicekti sözde mayis ayinda halla ses yok

    vr2800
    TU G.993.2, 17a profiline kadar (POTS)

    30a 35b desteği yok niye yok o belli degil.
  • BuBBa123 B kullanıcısına yanıt
    Olsa da kullanamıyoruz zaten. Türkiye de nezaman destek gelir belli değil. Sistem desteklese bile tüm VDSL profilleri 17a ya göre ayarlı. Günümüzde en güncel DSLAM ancak tanımsız haldeyken 17a nın üzerinde bir profilde modemle iletişime geçer. İleriye dönük modemi düşünüyoruz da modemin ömrü dolmadan kullanabilecek miyiz hiç belli değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türknet genel müdürü Cem Çelebiler konuşmasinda bizim vdsl portlarimiz 35b destekli dedi.(eger yanliş hatirlamiyorsam). Türkiye burasi iyi şeyler olmaz ama Cem Çelebiler varken ne olacagi da belli olmaz...

    1000 TL yi de gözden cikartmişken 35b olsun olmasin destekleyeni almak lazım diye düşüyorum.
  • BuBBa123 B kullanıcısına yanıt
    O zaman YAPA altyapısında olanlar güncelleme ile 30b yi kullanabilir. Türknet hangi marka altyapıyı kullanıyor bilginiz var mı ? Benim hattım da Türknet ama Türk Telekom altyapısını kullandığı için 30b olduğunu düşünmüyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: motomurat

    @alprkrkmz saniyorum İngilterde'de %18 oraninda kdv var. Zira 345£ olan bir cihazi 285£ olarak satin almistik oranin vatandasi olmadigimiz icin. Bu Almanya'dada boyle sanirim. Dedigin gibi basit hesap ile 200€ =800 tl %18 dahil + %25 otv olsa 1000tl olmali normal satisi. Eeeee on siparis 3 te 1 oraninda dusuk olmali ki 68u da boyleydi. @Dp sonuna kadar katiliyorum 1000tl normal fiyati olmali ki on siparis fiyati 650-700 tl olsun. Ayrica sorunlar bitmeyecek bu bir gercek. Aksi olursa cok sasiririm zaten. Hemen hemen ayni donanima sahip vr2600 hakkinda hic stabilite sorunu okumadim. Sirf arayuz gorselligi ve torrent var diye kalkip ondan cok daha pahali olmanin mantigi yok. Bana gore ilk once temel gorevi olan stabil net baglsntisini saglasin.

    Evet ben de mesaji yazdiktan sonra kontrol etmistim ingilteredeki vergi oranini. Iste 1000 tl civari cikiyor fiyat olarak turkiyede. Nedense bir turlu kendimi inandiramiyorum dediginiz fiyatlara. Insaallah oyle cikar.





    Bir de bence ac68u da yasanan problemler bence bunda insaallah yasanmayacak. Ac68u mediatek chipsetin dezavantajini cok yasadi. Wireless chipi broadcom du ama dsl chip i mediatek ti yanlis hatirlamiyorsam. Ama bunda her ikisi de broadcom. Bence yasanmayacak :) Umarim dedigim gibi cikar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gel artık ya. Elimdeki ac68 zaten aç kapa yapunca resetlanıyordu bir kere değişim oldu diğeri kendinden gitti iade aldım dandik 5650 ile şuan ac88 bekliyorum gelsin artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

    Gel artık ya. Elimdeki ac68 zaten aç kapa yapunca resetlanıyordu bir kere değişim oldu diğeri kendinden gitti iade aldım dandik 5650 ile şuan ac88 bekliyorum gelsin artık.

    İnşallah o şekilde sorunları olmadan gelir. Ben çok şanssızım bu konularda. 1000000 taneden bir tanesi sorunlu olsun o da bana denk gelir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BuBBa123

    Türknet genel müdürü Cem Çelebiler konuşmasinda bizim vdsl portlarimiz 35b destekli dedi.(eger yanliş hatirlamiyorsam). Türkiye burasi iyi şeyler olmaz ama Cem Çelebiler varken ne olacagi da belli olmaz...

    1000 TL yi de gözden cikartmişken 35b olsun olmasin destekleyeni almak lazım diye düşüyorum.

    Tüm Portlarimiz vdsl2 demişti hatırladığım kadarıyla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Onların kurdukları YAPA DSLAM lar ADSL olmaz zaten. Mesela ZTE marka aldıysa Türknet içerindeki kartlar da set olarak oluyor. ADSL kart dönemi Telekom'un ilk ADSL zamanından kaldığı için öyle. Mesela Tip 11 lerde de hepsi VDSL olur. YAPA ne zamandır var bilmiyorum ama VDSL de bayağı eski teknoloji. 30b gibi profili destekliyor demişmi o önemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 7 Haziran 2017; 16:22:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ₯

    O zaman YAPA altyapısında olanlar güncelleme ile 30b yi kullanabilir. Türknet hangi marka altyapıyı kullanıyor bilginiz var mı ? Benim hattım da Türknet ama Türk Telekom altyapısını kullandığı için 30b olduğunu düşünmüyorum.

    30a profili 17a profil sinyaline karışıp paraziti arttırdığı için, bütün 17a kullanıcılarının modemlerini değiştirmeleri de beklenemeyeceğinden fttc vdsl uygulamalarında kullanılmıyor yurtdışında. Ftth vdsl yani binaya kadar fiber sonra vdsl olan uygulamalarda, hem abone kablolarının birlikte gitmemesi hem de mesafe kısalığı sayesinde kullanılabilir. TTnet olur da vectoring kullanmak isterse YAPA altyapısı olan saha dolaplarında malesef kullanamayacak zira vectoring sinyali de tek elden kontrol edilmez ise parazit hatları kullanılamaz hale getiriyor. Bir kablo grubundaki bütün abonelerin sinyalinin aynı marka dslam tarafından kontrol edilmesi lazım. 35b profili ise 17a ile birlikte sorunsuz kullanılabiliyor ama TT lisansını almadı diyor forumdaki TT çalışanları. Yanlış hatırlamıyorsam pahalı gelmişti. Türk Telekom'a pahalı geleni Türk.net almış olabilir mi sanmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optikillüzyon -- 7 Haziran 2017; 17:35:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ₯

    Onların kurdukları YAPA DSLAM lar ADSL olmaz zaten. Mesela ZTE marka aldıysa Türknet içerindeki kartlar da set olarak oluyor. ADSL kart dönemi Telekom'un ilk ADSL zamanından kaldığı için öyle. Mesela Tip 11 lerde de hepsi VDSL olur. YAPA ne zamandır var bilmiyorum ama VDSL de bayağı eski teknoloji. 30b gibi profili destekliyor demişmi o önemli.

    Yazdığım gibi demişti

    2-3 sene önce tip6 kabin koyuldu bizim caddeye

    Gecen gün saha ekiplerine sordum. Tüm portlar vdsl dediler ama hangi profilleri desteklediğini bilmiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: optikillüzyon


    quote:

    Orijinalden alıntı: ₯

    O zaman YAPA altyapısında olanlar güncelleme ile 30b yi kullanabilir. Türknet hangi marka altyapıyı kullanıyor bilginiz var mı ? Benim hattım da Türknet ama Türk Telekom altyapısını kullandığı için 30b olduğunu düşünmüyorum.

    30a profili 17a profil sinyaline karışıp paraziti arttırdığı için, bütün 17a kullanıcılarının modemlerini değiştirmeleri de beklenemeyeceğinden fttc vdsl uygulamalarında kullanılmıyor yurtdışında. Ftth vdsl yani binaya kadar fiber sonra vdsl olan uygulamalarda, hem abone kablolarının birlikte gitmemesi hem de mesafe kısalığı sayesinde kullanılabilir. TTnet olur da vectoring kullanmak isterse YAPA altyapısı olan saha dolaplarında malesef kullanamayacak zira vectoring sinyali de tek elden kontrol edilmez ise parazit hatları kullanılamaz hale getiriyor. Bir kablo grubundaki bütün abonelerin sinyalinin aynı marka dslam tarafından kontrol edilmesi lazım. 35b profili ise 17a ile birlikte sorunsuz kullanılabiliyor ama TT lisansını almadı diyor forumdaki TT çalışanları. Yanlış hatırlamıyorsam pahalı gelmişti. Türk Telekom'a pahalı geleni Türk.net almış olabilir mi sanmam.

    Mevcut sistemdede parazit oluyor

    Benim hattım bölgede elektrikler yokken 65mbps yi destekliyor . Normalde 40mbps civarı destekliyor

    30a ile 17a nin aynı prensibal kablodan gecmesinde sıkıntı olacağını sanmıyorum

    Aynı frekanstaki sinyaller birbirlerini daha fazla etkiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • optikillüzyon O kullanıcısına yanıt
    Böyle bir karışıklık olmaması lazım. Normalde her hat bi birini etkiliyor muhakkak ancak teknoloji de eskiye uyumlu olarak geliştiriliyor. Dışarıda duran sistemlerde tek marka olabilir ancak santralden gelen sistemden hizmet alınıyorsa 3 farklı markadan bile sinyal gelebilir.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.