Şimdi Ara

Asus DSL-N16 İnternet Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ben türknet kullanıyorum ve modem olarak da Asus DSL-N16 modeline sahibim. Yaklaşık bir aydır her 4-5 saatte bir internetim gidiyor. Modemdeki bütün ışıklar yanmaya devam ediyor fakat internete bağlanamıyorum ve durum ben modemi resetleyene kadar devam ediyor. Türknete sorduğumda onlarla alakası olmadığını onlarda hep bağlı gözüktüğümü söylüyorlar. İnternet bu şekilde gittiğinde modem arayüzüne ulaşabiliyorum, fakat hem 2 bilgisayarımdan hem telefonumdan hem ethernet hem wifi ile internete erişim sağlayamıyorum. Böyle bir sorunu olan var mı daha önce karşılaşan?


    Yani internet ışığı sönse modemde diyeceğim ki kablolarda hatlarda bir sorun vardır ama ışık yanmaya devam ediyor ama internet yine de gidiyor o yüzden bir anlam veremedim. Biraz spesifik bir hata gibi durduğu için de bir konu açıp daha önce başına gelip çözen var mı diye sormak istedim.




  • Merhaba, yaşadığınız sorun modemin kablosuz özelliğinden kaynaklı olabilir. Kablolu bağlantı ile test edebilir misiniz?
  • Hat değerlerini paylaşırmısın? Bahsettiğin olay SNR düşüklüğü gibi görünüyor. Aynı modemi ve turknet kullanıyorum. Hızı yükseltip SNR düşünce yaşadım bu durumu.


    Sistem Günlüğü ekranından DSL bilgilerini paylaşırsan daha net konuşabiliriz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fr.BJK -- 24 Kasım 2020; 13:23:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

    Merhaba, yaşadığınız sorun modemin kablosuz özelliğinden kaynaklı olabilir. Kablolu bağlantı ile test edebilir misiniz?

    Zaten ethernet kablosuyla da bağlanmaya çalıştığımda internetin olmadığını ilk postta yazmıştım...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fr.BJK

    Hat değerlerini paylaşırmısın? Bahsettiğin olay SNR düşüklüğü gibi görünüyor. Aynı modemi ve turknet kullanıyorum. Hızı yükseltip SNR düşünce yaşadım bu durumu.


    Sistem Günlüğü ekranından DSL bilgilerini paylaşırsan daha net konuşabiliriz.

    Buyurun hocam teşekkürler ilgilendiğiniz için.

    Asus DSL-N16 İnternet Sorunu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Glamdring26

    Buyurun hocam teşekkürler ilgilendiğiniz için.



    Alıntıları Göster

    Rica ederim hocam. Maalesef durum bahsettiğim gibi.


    Hattınız 21mbit max hız alır gibi duruyor ve siz mevcutta 17mbit alınca SNR Margin yazan değer 6,3e düşmüş. 6.3 zaten sağlıksız bi internet erişimi sunar. Sürekli kopmanız son derece normal. O değeri yükseltmek için maalesef hızınızı düşürmeniz gerek. Deneyerek bulunabilcek bişey bu ama sizin en az SNR Margin değerini 12 lere çekmeniz gerek. Bunun içinde hızınızı 8mbite fln düşürüp denemelisiniz. O zaman kopma yaşamazsınız. Hızınız 8e düşünce SNR Margin'in yükseldiğini göreceksiniz. O değeri yükseltmeden kopma yaşamanız kaçınılmaz.





  • Glamdring26 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorunu kontrol ederek yardımcı olmak isterim. Oluşturduğunuz destek kaydı numarasını PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?
  • Bu arada snr margin değeri mevcut şartlarda böyle düşer. Özellikle ev içi kabloları vs kontrol ederseniz daha iyi değer yakalayabilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fr.BJK kullanıcısına yanıt

    Hızımı nasıl düşürebilirim hocam snr değerini arttırmak için? Modem ayarlarında şöyle bir şey buldum bunu 10 falan mı yapmam gerekiyor?

    Asus DSL-N16 İnternet Sorunu
  • Glamdring26 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Sen snr değerini 12 yap bakalım hızın kaça düşcek. Dediğim gibi 11-12 civarı snr ile kopma yaşamazsın ama hızın ne olur onu denemen gerek.
  • Ne yaptın deneyebildin mi? @Glamdring26

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fr.BJK

    Ne yaptın deneyebildin mi? @Glamdring26

    Denedim hocam dün bir internet gitti ama ışıkları falan da gitmişti ve reset atınca da gelmemişti o sanırım altyapıyla alakalıydı benim sürekli yaşadığım sorun değildi yani. Onun dışında hiç önceki gitttiği gibi gitmedi, teşekkür ederim yardımların için. Bir gelişme olursa yine yazarım buraya :)

  • Glamdring26 kullanıcısına yanıt
    Mevcut değerler ne oldu peki?
  • Fr.BJK kullanıcısına yanıt

    Bu şekilde hocam, 12 yapmıştım SNR'ı.

    Asus DSL-N16 İnternet Sorunu
  • Glamdring26 kullanıcısına yanıt
    Süper işe yaramış ;)
  • mrb arkadaşlar ben de turknet kullanıyorum ve interneti de sürekli kullanmadığım için modemi yatarken kapatıyorum. sabah uyanınca açıyorum. boşuna elektrik harcamasın ve faturama yansımasın diye açıp kapatıyorum. 3 yıl önce modemi kapatmayın yoksa sorun yaşarsınız demişsiniz ama ben sorun yaşamıyorum. Modemin 1.1.2.3_224 güncel versiyon yazılımıyla kullanıyorsanız benzer kopma sorunları yaşamaktasınızdır demişsiniz ama ben bu versiyonla kullanıyorum. hatta modem ayarlarına girdiğimde güncelleme mevcut diye uyarı ışığı yanıp sönüyor ama güncelleme yapmıyorum. daha önce başka modem kullanırken güncelleme yaptığımda kopma sorunu yaşamıştım o yüzden artık güncelleme yapmıyorum hiç bir modemi.

    benim sorum farklı olacak. bu modem saatte kaç watt elektrik harcıyor bunu öğrenmek istiyorum. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.