Şimdi Ara

Asus EEE PC 1000H İncelemesi (Test, Sorunlar, Genel Başlık) (191. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.853
Cevap
12
Favori
341.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkür ederim, harici değil, netbook içindeki diski değiştireceğim, 80 gb olması önemli değil, bunu söylememdeki sebep almışken 320 al 500 al tavsiyeleri olmasın diye, çünkü sadece net ve ofis programı kullanıyorum.

    Asıl konu , sanırım 2.5 inç, peki sata mı sata2 mi , yada satayla sata2 arasında farkı varmı, her ikiside olursa sata2 alayım.

    Önem verdiğim diğer konu güç konusudur, 7200 bataryayı daha çabuk bitirmeyecekse 7200 alayım diyorum.

    Son olarak notebook diskleri daha pahalı harici diskler daha ucuz için aç onu tak diyorsanız (içini açınca aynı notebook diskiyle karşılaşacağım değil mi? ) onuda yaparım, peki neden daha ucuz anlamadım, her ikiside aynı diski taşımıyorlarmı
  • evet konu anlaşılmıştır notebooka takacağınıza göre 5400rpm 2.5 inch bir sata hdd alabilirsiniz, fiyat olayında meselenin sadece pazarlama stratejisi olduğunu düşünüyorum . 80 320 gb olayına gelecek olursak küçük boyutlu harddiskler piyasada pek kolay bulunmuyor artık , neredeyse alt limit 160 gb, vede piyasada 320gb boyutu en çok tercih edilen kapasite değeri olduğu için fiyat performans oranı en makul boyut değeridir.
    sata 2 olayında eee nin sata2 desteği varmı bilmiyorum (olmayabilir) ancak eee nin orjinalinde 5400 rpm sata geliyormuş orjinaline sadık kalmak mantıklı olacaktır.

    marka olarak ise western digital dan uzak durunuz diyorum seagate ,samsung, toshiba öneririm

    fiyat olayı

    seagate 160GB 2,5" 8MB Sata 5400Rpm Notebook Disk 76tl
    http://www.vatanbilgisayar.com/seagate-st_160gb_sata_nb-160gb-2,5-8mb-sata-5400rpm-notebook-disk/productdetails.aspx?I_ID=28703

    yukarıda verdiğim kutusuyla beraber satılan (kutulu lg) arasındaki fiyat farkı 10 tl ve boyut iki katı (320 gb:))

    hangisi mantıklı varın siz hesaplayın ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mınaaa -- 19 Ağustos 2010; 6:17:42 >




  • Sevgili mınaaa , yardımın için teşekkür ederim.

    sata2 desteklemeyen sistem jumper ayarıyla sata1 haline gelebiliyormuş, neyse ben karıştırmayayım sata1 alayım.

    tekrar sağol
  • İlk sayfada yazana takıldım yazmamış program isminide.1.6GHz işlemciyi hangi programla 2GHz yapıyoruz.Böyle imkan olduğunu bilseydim önceden hemen yapardım,2GHz daha iyi işimi görür.Bilen varsa yardımcı olabilir mi nasıl yapıyoruz onu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vitaphone

    İlk sayfada yazana takıldım yazmamış program isminide.1.6GHz işlemciyi hangi programla 2GHz yapıyoruz.Böyle imkan olduğunu bilseydim önceden hemen yapardım,2GHz daha iyi işimi görür.Bilen varsa yardımcı olabilir mi nasıl yapıyoruz onu?

    eectl adlı programla bu mümkün bir çok kişi uzun zamandır bu şekilde kullanıyor ancak bu sıcaklarda 2.0 ghz ye çıkmak sakıncalı olabilir o sebeple sevgili 241 in de önerisi 1.9 ghz i aşmamak

    http://cpp.in/dev/eeectl/

    bazı eee lere tam uymuyor program uymazsa mavi ekran verir veya pc donar eğer pc donarsa bataryayı çıkartıp 5 dk beklemen sorunu çözer..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mınaaa


    quote:

    Orijinalden alıntı: Vitaphone

    İlk sayfada yazana takıldım yazmamış program isminide.1.6GHz işlemciyi hangi programla 2GHz yapıyoruz.Böyle imkan olduğunu bilseydim önceden hemen yapardım,2GHz daha iyi işimi görür.Bilen varsa yardımcı olabilir mi nasıl yapıyoruz onu?

    eectl adlı programla bu mümkün bir çok kişi uzun zamandır bu şekilde kullanıyor ancak bu sıcaklarda 2.0 ghz ye çıkmak sakıncalı olabilir o sebeple sevgili 241 in de önerisi 1.9 ghz i aşmamak

    http://cpp.in/dev/eeectl/

    bazı eee lere tam uymuyor program uymazsa mavi ekran verir veya pc donar eğer pc donarsa bataryayı çıkartıp 5 dk beklemen sorunu çözer..

    Çok sağol işime yaradı




  • beyler link veriyosunuz da hangisini yüklicez,binary,source ne bunlar?
    yükledim ordan bişeyi ama error verdi
  • @emrebozko : binary olanı indiriceksin ayrıca yükleyecek bir şey yok eectl.exe chip simgeli olana tıklayın saatın orada belirecektir kurulumsuzdur ordan hata verdi demişsiniz ne hata verdiğini yazmamışsınız? amacınız sorun çözmek olsa sorunu belirtme zahmetinde bulunurdunuz sanırım

    üsluba dikkat edelim kalkıp googl a eectl yazıp enterlamaya üşeniyorsunuz sonra burada kinayeli mesajlar yazmayın, (teşekkür etmek zorunda değilsiniz)


    quote:

    Orijinalden alıntı: Vitaphone
    Çok sağol işime yaradı


    önemli değil vitaphone rica ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mınaaa -- 24 Ağustos 2010; 22:35:41 >
  • emrebozko değil EMREBOZOK,çok alemsin ya mınaaa asabi asabi yazmışın,salak değilim google a yazıp tabiki araştırma yaptım üşendiğim falan yok ,soru sordum sadece uslubumda gayet iyidir hemen asıp kesiyosunuz klavyeden adamı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrebozok

    emrebozko değil EMREBOZOK,çok alemsin ya mınaaa asabi asabi yazmışın,salak değilim google a yazıp tabiki araştırma yaptım üşendiğim falan yok ,soru sordum sadece uslubumda gayet iyidir hemen asıp kesiyosunuz klavyeden adamı


    bu sayfada kimseyi tanımam ancak yazdıkları mesajlardır kişilikler, "klavyeden" basılan tuşlardır kişiyi resmeden..

    "beyler link veriyosunuzda ..." "ne bunlar" , "yükledim ordan bişeyi" bu aslında gayet iyi üslubunuzsa diyeceğim başka birşey yok bozok .
    sana üslubunla beraber iyi forumlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mınaaa -- 25 Ağustos 2010; 5:36:20 >
  • Bilgisayarımı geçen sene aldım.Gayette sorunsuz kullanıyordum.Fakat 2 gündür dolu olan pili %0 dolu olarak görüyor yada doluluk oranı bilinmiyor diyor.Bütün gün şarjda bırakıp denememe rağmen fişi çektikten 1 dakika sonra kapanıyor.Sorun neden kaynaklanıyor acaba.Daha önce buna benzer bir şey yaşayan var mı?
  • güzel cihaz bitanede bende var , 7/24 torrentleri indirmek için server olarak kullanıyorum :)

    Asus update ile windows 7 geliyormuş diye duydum dogrumu arkadaslar bu ?
    xp baya kasıyor da
  • asus update le windows gelmesi ne demek

    windows 7 yüklenebiliyor diyorsan eğer yüklenebiliyor tabi sitesinde sürücüleri de mevcut
  • arkadaşlar 1 yıl önce aldığım 1000ha netbook'umu satmayı düşünüyorum.Küçük ve yanımda taşınması kolay olsun diye almıştım ama gittiğim her yerde gün içinde pc'ler mevcut.Netbook'um ilk günkü gibi tertemiz.Acaba kaç liraya satabilirim ? (Ürünün orjinal çantasına 2 adet sap yaptırdım,el çantası oldu,gayet şık ve kullanışlı oldu.Ayrıca bir de 10inch netbook çantası var,adaptörü de yanında taşıyabilmem için,bunları da vereceğim.)
  • bu alete mac os kurabilen var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mete90

    selamlar;
    xp kullanmaktan bıktım ve win7 ninin eeepcde xpden daha verimli çalıştığını duydum. internette biraz araştırma yaptım usb den boot u falan öğrendim ama bağzı çekincelerim var. bildiğiniz üzere recovery eeepc için çok önemli ve sinlinrse geri dönüşü yok. ben xp ve win7 birlikte kullanmak istiyorum mesela c'd xp d'de win 7 olucak şekilde. acaba bunu nasıl yapabilrim yardımcı olurssanız ii olur. şimdiden teşekkürler.


    Win 7 kurarken recovery partisyonunu silmiyorsun. Daha sonra 1000h la gelen dvd ile tekrar geri dönüş yaptığında o recovery partisyonu aktif oluyor f9 tuşu fonksiyonel oluyor.

    Win 7 kurduktan sonra tekrar xp ye hiç dönmedim. Zaten o xp nin içindede bir sürü gereksiz programla geliyor üşenmediğim ve vaktimin bol olduğu bir zamanda temiz kurulum yapıp acronis ile kendi recovery partisyonumu yaratacam.




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ahmet_ -- 27 Aralık 2010; 16:44:36 >
  • sistem geri yüklemeyi denedin mi? herhangi bir güncelleştirme de bozmuş olabilir, donanımsal olarak kolay kolay bozulacağını sanmam, klavyenin bağlantı kısmında sorun olmuş olabilir ama tek fn tuşunu da etkilemez, yine de istersen klavyeyi kaldırıp oynama kayma falan var mı bak
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ahmet_ -- 27 Aralık 2010; 16:46:27 >
  • Beyler illa yazılmıştır ama Windows 7 ile ACPI sorununu çözen var mı?
  • 
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.